Quantcast
5 европейски страни изпращат помощи на венецуелците | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

24 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
5 европейски страни изпращат помощи на венецуелците

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо се срещна с европейски посланици и определи като изключително щедри даренията, които днес бяха направени за страната от 5 европейски държави, предаде БНТ. След среща с посланиците на Германия, Франция и Великобритания, самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела призова международната общност за допълнителна хуманитарна помощ за страната му. 18 600 000 долара ще отпуснат Германия, Франция, Великобритания, Италия и Испания на венецуелците. Как и кога ще бъде доставена помощта обаче не става ясно, тъй като армията е блокирала границите. Опозицията планира да вкара хуманитарните пратки по въздух и суша от пунктове в съседни държави, но не е изключено да се стигне до сблъсъци.

Правителството на Мадуро съобщи, че днес в Каракас е пристигнала хуманитарна помощ от Русия.

Към статията във в. СЕГА
JollyRoger's

Фарисейство в чист вид. “Филантропите“ запорираха венецуелски пари и активи, в допълнение на търговската блокада, но сега щедро дават “помощи“... Ахъ! ??

Тъмно пиво

Русия тоже запорира венецуелски пари и активи. Или бъркам нещо?

buratinob

Руснаците са сатрапи, забрави ли??

Тъмно пиво

Отговор на 4: Не всички, далеч не всички. Сатрапи има само в Кремъл.

Тони Йорданов

Бъркаш. Русия блокира пари и активи до толкова, колкото да не се разпорежда с тях Гайдьо. Мъдуро има пълен достъп и с тях купува храни и лекарства.

sega_reader

И нито дума за това, че още миналата седмица Русия изпрати 300 тона лекарства за Венецуела.

Само запада помага, само запада носиш демокрация, а Русия носи разруха, инфлация, фалити на местни предприятия и увеличаване на дълга към МВФ ?!?!?

Карамба, сакраменто, куце фикс!

buratinob

Да конфискуваш няколко милиарда и да подхвърлиш 20 милиона помощи!

Думокрация да го е...

buratinob

Тъмно пиво

Отговор на 4: Не всички, далеч не всички. Сатрапи има само в Кремъл.

 

Нормално, нали знаеш стените са боядисани с кръвта на демократите.

Виж Белият дом какъв е ефирен, направо като божи дом.?

циникЪтхедонист

Мен отношението на международната общност почна да ме притеснява повече от еректилната дисфункция.

Да не ти се случва да го почувстваш наистина. 

Пу-пу.

:) 

ПГеоргиев

Евтин PR на страни, които не зачитат желанията на собствените си поданици, но са щедри в разпространяване на "демокрация" по света.

Франция - редовно пердаши протестиращите "жълти жилетки", които искат Макрон да си ходи. И се ослушват за желанието на Корсика за незавизимост. Сепаратисти.

Испания - като чуе Каталуня и незавизимост, и се изприщва. Но каталунците и Пучдемон са сепаратисти.

Италия - на северните провинции им писна да издържат бедните южняци и открито говорят за автономия, както и Венеция. Сепаратисти.

Обединеното кралство, което не зачита желанията на Шотландия и Северна Ирландия за независимост- сепаратисти.

Само Джърмани, но тя пее по зададен тон от американците. 

Къде в цялата схема е ООН. Организацията признава Мадуро за законен президент, но Гутиереш си гледа май само спокойствието.

Досега не е изразил ясна позиция и ангажимент по нито един конфликт. Да се взема в ръце, да събере ОС и да помогне на нуждаещите се от помощ страни.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Помня едно време събирахме помощи за непознати другарчета.Първо за Виетнам(да мъ прощава гуспуджа Попекински),после за Никарагуа,накрая и за Полша.Сега французойчетата Фатма и Ибн ал Мерак,германчето Бихлюл и гордия албионец Радж дали ще събират такива за сиромаха Гайдю...

Тони Йорданов

Помня събирахме помощи и за бандитите от ИД в Сирия.

Аладар

€депутати и €помощи могат да пращат ама €наблюдатели на изборите не могат да пращат. Можеха пак да не признават изборите след като наблюдателите докладват че има нарушения. Но какво щяха да правят ако поканените европейски наблюдатели кажеха че няма нарушения както каза Къдринка Къдринова? Трябваше насила да признаят Мадуро ? въпреки че директивата е да не признават при никакви обстоятелства.

СвКащей
снимка на СвКащей

Дpогаpе, дайте да напpaим жива стена и да спpем веpоломните помощи за вpага-венесуелец опитващ се като един захватчик да пpевземе изконната мадуpска земя!!!

paragraph39

TeleSUR: Вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес обяви спирането на полети закриването на гранично-пропускателните пунктове с островите Кюрасо, Арубая и Бонайре

Затварянето на граничните пунктове е в отговор на заоплахите за външна намеса в страната, които бяха отправени през последните дни срещу Каракас...

"Най-добрата помощ, която могат да дадат на народа на Венецуела е да върнат ресурсите, които откраднаха"- каза Родригес, визирайки САЩ и икономическите блокади, които бяха наложени на Венецуела

21.02.2019 г.

paragraph39

ТЪМНО ПИВО,

/:/ Русия тоже запорира венецуелски пари и активи.

Или бъркам нещо?

.........................................................................................................................

Бъркаш!

При това, НЕ "нещо", а всичко!

Първо, Русия е държава, а държавите НЕ запорират пари и активи- запорират ги съдилищата, по искане на кредитор или контрагент!

Второ, запорираните пари НЕ са "венецуелски пари", а пари на държавна собственост вене4цуелска петролна компания! "държавни пари" са само парите в бюджета на държавата/която и да е тя/!

Трето, "Газпроимбанк", в която са запорирани парите на венецуелската петролна компания, е банка на "Газпром"-Русия, който е контрагент на венецуелската компания и има претенции към венецуелската фирма за негови вземания към нея, а запорирането е само Гаранци за тези негови вземания.

Впрочем, Запорът е обезпечителна мярка/ гаранция/ за настоящи или бъдещи спорни или безспорни вземания- това го решава Съд, а НЕ държава!- спрямо длъжник или контрагент! Запор може да поиска и Прокуратурата, ако има достатъчно данни за престъпно деяние, има започнато досъдебно производство и предстои повдигане и поддържане на Обвинение в Съд!

А няма казано и доказано за нищо престъпно в това, че венецуелската държавна фирма трансферира парите си в банки в чужбина! ТЧК

Zmeja

$ 18 600 000 : 32 615 806 души (2018) = $ 0,57 на човек

TheBoss

Нагли демократи ! Вместо тутакси да влязат в границите на Русия, те гадините изпращат тоалетна хартия ! Безсрамници !

генек

"САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИЯТ СЕ"...

Забелязвам изтрезняване сред информиращите ни...

-----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

paragraph39

Тази помощ може и да е безплатна за които/КОИ са те?!/ ще я получат, но тя НЕ е безплатна за държавата/ и Данъкоплатците ѝ!/, която я дава помощта- защото тази държава е платила на ЧАСТНИТЕ производители и търговци на стоките, включени в помощта!!!

Май, пак, "Нищо лично-просто бизнес!"?! Досущ като с частния ВПК и неговите частни интересите от гонки във въоръжаванията и войни!

вила

Свещеният ЕС  преди да се самоунищожи,защото трайно го прави,ще се сети ли че:

1,.Праща пари на своите  граждани  в помощ на чужди граждани,но  от 32 милиона страната са напуснали 3 милиона.

2,Оставил е в дъното на бедността,неграмотността и корупцията СВОЯ държава-България,от която също са избягали 3 милиона,но от 9 милиона население!

Ало ,ишиаслии,с чужда пита помен...

paragraph39

TV Univision, САЩ: Кандидатът за президент на САЩ-сенаторът Бърни Сандърс заяви, че не признава Хуан Гуайдо за легитимен президент-държавен глава на Венецуела

22.02.2019 г. 

СвКащей
снимка на СвКащей

Хуан Гайдо заяви, че не пpизнава Бъpни Сандъpс за легитимен пpезидент на САЩ... ти да видиш...