Quantcast
ГЕРБ внесоха законопроект за връщане на стария праг на преференцията | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

131 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
ГЕРБ внесоха законопроект за връщане на стария праг на преференцията

След извънредно заседание на партийното ръководство на ГЕРБ бе решено партията да преразгледа "по подходящ начин" преференцията в Изборния кодекс, съобщи депутатът Георги Марков. Преди това той разказа за големите европейски успехи на ГЕРБ и заяви, че неговата партия смята, че не е редно да се отменят вече дадени права на избирателите.

Втората новина е, че ще започне избор на нова ЦИК. Мандатът на настоящата изтича през март. "За да не ни обвиняват, че нарушаваме закона, и това да стане причина да се ореве Европа, Съветът на Европа, Африканският съюз, че са опорочени изборите, ще се открие процедура по избор на нова ЦИК. Ние още не сме преглътнали Костинброд и съм изумен,че държавният глава намекна за Констинбродската афера с положителен знак", каза Марков, цитиран от "Фокус".

"Ние първи внесохме мажоритарния закон, а и ние винаги като партия сме избирани мажоритарно. Не искам по никакъв начин да остава какъвто и да е оттенък, че на нас изборните правила ни влияят. Но в интерес на истината нека да напомним - предишната ЦИК, нейният мандат беше прекратен предсрочно, когато ние бяхме опозиция. Тази избирателна комисия и този избирателен закон беше промотиран изцяло тогава от г-жа Мая Манолова - сега омбудсман, по време на мандата на БСП е избрано всичко това. Що за нахалство е това?!", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Георги Марков заяви, че няма как да има машинно гласуване, защото " в Европа никъде го няма". Бойко Борисов акцентира, че НФСБ са настояли да отпадне преференцията, а "ДПС просто са ги подкрепили".

Поправката на Избирателния кодекс ще стане или след ветото на президента, или депутати от ГЕРБ ще внесат искането за промяна.

На пресконференцията освен Марков и Борисов присъстваха Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Данаил Кирилов и Красимир Велчев. Цветан Цветанов отсъстваше, тъй като имал среща с косовския премиер.

Според Борисов това, което е накарало ГЕРБ да подкрепи високия праг на преференцията е, че Цветанов се е съобразил с ДПС, които са заявили, че няма да осигурят кворум и ще напуснат заседанието, но извиване на ръце не е имало, предаде БНР.

Веднага след като стана ясно, че дават заден за преференциите, от ГЕРБ официално внесоха в деловодството на парламента законопроект, с който се връща старият праг на преференцията. Промяната ще бъде обсъдена от правната комисия сряда, а в пленарната зала - в петък, съобщи за БНР председателят на комисията Данаил Кирилов.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

bay Dragan

.....Бойко Борисов акцентира, че НФСБ са настояли да отпадне преференцията, а "ДПС просто са ги подкрепили"...

Майстор на пируета - не може да се отрече.

Penchobre

Герберлъка, един ваш предшественик, при подобна ситуация възкликнал:

"На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари..."

 

???

Solace

 

...неговата партия смята, че не е редно да се отменят вече дадени права на избирателите. 

 

Агент Николай/Стефан що не си спомни как "неговата партия" гласува преди дни? Или пак сме на схемата "ако мине - мине"...

аман бе

Когато агент "Николай" каже нещо за "неговата партия", задължителният уточняващ въпрос е "Коя от всичките?". ?

Същото важи и за Тома Биков. И не само...

 

https://www.youtube.com/watch?v=vWarSkRoEg4

Santana

ГЕРБ просто се изпонаср.ха навсякъде.

Stern

Както винаги, когато наближи жегата, Той събира нотариата си и вади маркуча.

Барни, как си, момчето ми? Усещаш ли жегата?

Сега обачи си отваря друг проблем - ДПС Му разреши да си оправи личните проблеми, като подкрепи сделката за Ф-16, а не си получава рестото  за преференциите.

SvSophia
снимка на SvSophia

Царе на палячовщините.

Аре друм от българската политика, изпълнителна, законодателна и съдебна власт!

Ад мин

Ааа, не! Светице, забравяш евродупедатството! Преди време гледах по една ТВ един евродупедатин - Емил Радев. Хубаво име ама голем боклук. Да оставим настрана, че не може да седне на столчето на Милотинова. Г@з полвин декар и чейндж. Не го бех чувАл досега. Кой ли е гласувал префернциално за него?

Zmeja

Ако депутатите на ГЕРБ клекнат, следва че трябва да си върнат заплатите и да напуснат Парламента защото са излишни. Бойко Борисов е самодостатъчен!

Penchobre

Георги Марков заяви,

 

Николайчо, агентчето, ревниво забеляза, че се опитват да му отнемат първото място на шут - Бичето, Спас, Барни - и се втурна в атака!   ?

 

Вече е изпреварил Барни, като сол* ..шак на шефа!

 

*sol - ляв, лява, ляво

 

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Дантел Гого явно се издига по партийна линия.Вече е от лявата страна на Бокаса.

ONOGUNDUR

Сега да очакваме нови тарикатлъци - например за един мандат няма да се изискват 130 000 гласа, а 100 000, което си е същото! При преференции над 10-12% никой няма шанс да пререди някой в листата, ама кой ли може да смята в таз злочеста България, пардон БУЛГАРИСТАН! Щях да забравя кой е шефа! Скъпи българи терминал 2 ни чака!

генек

Бъдете точни - ГЕРБ може да преразглеждат каквото си щат, но НС трябва да вземе решение и промени закона. Поне така е на теория...

А шубето е голям страх. Боко май е схванал, че Цоко го изпързалва и се задейства. НАРЕДИЛ на депутатите какво да правят.

Ясно се вижда конфликтът Боко - Цоко. Поредна проба на титана на мисълта да подведе шефа си. Засега не успява, но опитите продължават.

Има нещо ново в Боко - появи се, раздвижи се, май стресът го изхвърля като пружинка. Набързо показа, че още командва. А може и да е получил уверения, че изборите са му в кърп вързани. Ходът със старата ЦИК беше добър като повод за касация. Сега реши да махне тая подсигуровка - явно е убеден, че не му трябва.

Тоест - фалшивите списъци и нужните броители във фирмата са налице?

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

kempes

Снимката, снимката, тайната вечеря пасти да яде.

Леонардо, стани бе, човек, виж какви сюжети има днес.

Амира

? kempes ?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Един от тях щеГо предаде, а друг, преди да са пропяли първи петли, трижди ще се отрече от Него.

Скитник-1

?

Invisible

   Гербаджиите трябва да се тревожат.

gowedokiller
снимка на gowedokiller

 

"Ние първи внесохме мажоритарния закон...

 Кой закон, кой???

 

...а и ние винаги като партия сме избирани мажоритано... 

 Някой може ли да ми преведе това? На пръв прочит си го тълкувам като "Партията - това съм аз". Ама дали това е искал да ни каже лирическият герой, не съм съвсем сигурен.

Penchobre

Ама дали това е искал да ни каже лирическият герой, не съм съвсем сигурен.

 

Това никога, никой не може да бъде сигурен и особено той самият.

ИлияНиколов

Не знам защо кадрото ми напомня с нещо "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Може би ракурса, но дали е търсен съзнателно не мога да кажа.

 

3biri

А Юда бил в Ксово.

Тъмно пиво

 "Проба-грешка" е най-сполучливата тактика на мутромилиционерите. Практикуват я от вече 10 години. И им се получава. Може би защото наистина не сме НАРОД. Боку трябваше да бъде изхвърлен от политическия живот още при "Ало, Ваньо".

FemtoA

Бойко говорил с Цветанов, или може би помолил Цвъки или наредил на Цвъки (съмнявам се) да се обърне на 360 градуса. Промените в изборния кодекс за боко са страхотен автогол от дузпа, колкото и да се опитва сега да повтори дузпата. Иди ми, доди ми. В същото време ни праща в тъча за разтърсващите корупционни афери с земетръсния министър и боил-бана, надявайки се до изборите всичко да потъне в забрава, както стана и със случаите МосковИ. Стига шменти капели. Cetero censeo Боко трябва да поиска (или да се направи, че приема) оставката на закръгленичкия  министър и на ичиргу боила.

Evasion

Като се обърне на 360 градуса, къде ще отиде?

protor

А може да се е засегнал на чест от комарницката карикатура.

Асол
снимка на Асол

Не знам защо кадрото ми напомня с нещо "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. 

Тцъ. Юда е на закуска на друга маса...в чужбина

Pstr

"Проба-грешка" е най-сполучливата тактика на мутромилиционерите. Практикуват я от вече 10 години. И им се получава. 

Минава, защото тактиката на лансиращите се като алтернатива слуги на Доган е "Грешка до дупка, пък ако ще държавата да изчезне". 

Ruja

Защо Цвик го няма в деловия президиум?

JollyRoger's

Жоро от Тантела на Пешкир стана! “Нашата партия...“ Ашколсун, Жоро, машалла! Айде - един шут и да потъвате в клоаката! Ибрикчия на Ибрикчията!

На Хъбибий му се пече. Корни, ако има 2 грама мозък, не трябва да се връща в сърбанието. Предстоят мазни борби между Данито и Ментата. Без кворум... 

Приказка!

Друм, бе!???

Страници