Quantcast
"Инсайдър": България е хъб, но и мишена на руското разузнаване | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

64 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
"Инсайдър": България е хъб, но и мишена на руското разузнаване

„България често е била използвана като своеобразен хъб от руски разузнавачи, работещи в Източна Европа и особено на територията на Балканите. Така че България е наистина важна в това отношение. Нашето разследване показа, че страната ви е не само хъб, но и мишена. На всички вече е ясно, че Сергей Федотов е участвал в отравянето на бизнесмена Гебрев, като покушението е свързано с неговия бизнес. Той е продавал оръжия на Украйна и вероятно Сирия”. Това обяви в ексклузивно интервю за bTV Роман Доброхотов, главен редактор на "The Insider" и автор на разследването за руския таен агент Сергей Скрипал. 

„Предполагам, че има още много случаи, освен тези със Скрипал и Гебрев. Най-вероятно те са десетки. Просто ние успяхме да разкрием подробности само за тези два случая”, казва още той.

„В интерес на истината изглежда, че двата случая не са свързани. Това е много важно, тъй като това доказва, че Сергеев е високопоставен служител на руското разузнаване, който е бил начело на различни операции в различни страни. Изглежда, че говорим за група професионални убийци, пътуващи от една страна в друга. Целите им са били различни, но методите им са едни и същи. В случая с Гебрев, например, използваната отрова не е „Новичок”, но е много сходна. Необходимо е да бъдат извършени още тестове”, на мнение е той.

„Мисля, че българските власти реагираха не особено твърдо. Това е много подозрително. На първо място смятам, че в българските тайни служби са се инфилтрирали представители на руското разузнаване. Трябва да се вгледаме много внимателно в това, което казват българските власти и представителите на българските тайни служби. Вече станахме свидетели на разпространяването на дезинформация по отношение на дейността на някои руски разузнавачи. Появиха се твърдения, че те не са пряко свързани с Кремъл. Това е лудост, няма как да допуснем, че хора, работещи в подобни организации, ще направят каквото и да е, без да са получили заповеди от своите началници. Това е абсолютно невъзможно”, заявява Роман Доброхотов.

По думите му има контраст в начина, по който Великобритания реагира след отравянето на Скрипал и как реагира България. „В рамките на дни Великобритания започна мащабно разследване, техният дипломатически отговор беше много твърд, политическите изказвания бяха безкомпромисни. Те призоваха Русия да участва в разследването и все още притискат Русия да предостави необходимите отговори. Засега не виждаме нищо подобно от страна на България. Мисля, че София иска да запази добрите си отношения с Москва. Това обаче е много опасно, тъй като Кремъл остава с впечатлението, че може да прави каквото си поиска, без да има последици. Много е важно как българският народ и медиите ще реагират в тази ситуация и дали ще принудят властите да действат по-твърдо”, смята Доброхотов. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Шлифера

АБЕ УБАВА РАБОТА...АМА ФАШЛИВА!!!!!! И КАК ДА ИМ ВЕРВАШ!!!!!
ЛЪЖАТ, КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ ЛЪЖАТ ...ЗА ВСИЧКО ЛЪЖАТ!!!!!!!
Химическата атака в сирийския Дума е била постановка, обявиха от Би Би Си...
http://www.glasove.com/categories/novini/news/himicheskata-ataka-v-sirijskiya-duma-e-bila-postanovka-obyaviha-ot-bi-bi-si  
 
Тони Блеър за войната в Ирак: За всичко това съжалявам, скърбя и се извинявам повече, отколкото можете да си представите.....
http://glasove.com/categories/intervyuta/news/toni-bleyr-se-izvini-za-vojnata-v-irak  
 

аванти дилетанти

Да, ето тук виж как кагебистите убиват, лъжат, а после си признават. Все същата мотика...

  https://www.kommersant.ru/gallery/3881761?from=other_foto#id=1707649

 

User
снимка на User

„Мисля, че българските власти реагираха не особено твърдо. Това е много подозрително. На първо място смятам, че в българските тайни служби са се инфилтрирали представители на руското разузнаване."

Добрутро!
Думи думи

Ей го!

Първият се разкри.

urupuchi

Много е важно как българският народ и медиите ще реагират в тази ситуация и дали ще принудят властите да действат по-твърдо”, смята Доброхотов. 

 

За медиите не знам, но едва ли на "народа" му пука за това кое колко е важно за Доброхотов.

Кандиларов

 За българския народ е важно да може да ходи и работи из цяла Европа, а за това е необходимо да имаме стабилна връзка с ЕС. Ето защо на нас българите ни е важно слугите на Путин да не ни излагат в лицето на Европа.

urupuchi

Спор няма. Ама тоя иска българският народ да реагирал. Как точно да реагира народа? Да излезем на площада и да реагираме, да постим, да се молим, или кво предлагаш?

 

Имаме си првителство - реагира, ама тоя иска някви народни реакции. Щот му било "важно" на редактора Доброхотов...

Утре ако дойде и зам. редактора може и той да поиска нещо от българския народ. Ако му е важно.

cisco1

А не, слугуването на западняци може да е твоята цел, не на народа ни, Предпочитам да ми работят западняци , че и да ги боцкам с щика в гърба , а не аз да им работя. 

аванти дилетанти

И що точно на тебе да работят?

аванти дилетанти

Ами иска сигурно като ония пенсионери дето крепяха Мадуро в София. Но едва ли.

letec55

И защо, за да ходим да работим в Европа, трябва да пригласяме на пропагандни кампании на САЩ и Великобритания, която излиза от Европа? Основна цел на американската външна политика от повече от сто години насам е да не допуска сближение между Германия (т.е. и Европа) с Русия ( Джордж Фридман, Стратфор). Защо това трябва да е и наша цел? След като Русия ни е съсед и тя предлага евтини ресурси и широки възможности за бизнес. И от тези възможности се възползва кой ли не, вкл. и от Европа. Умните не си създават зорлем врагове без нужда. Ако някой иска да ходи да дърпа баба Меца за опашката, да ходи сам и да я дърпа сам, а да не бута други.

аман бе

Това интервю част от молбата на Тереза Мей за оказване на помощ при Брекзит ли е или просто "профилактика"? 

jorro2

Интервю за псевдожурналиста Светослав Иванов в "120 минути" 

revolver

А кой е човекът на снимката? Роман Доброхотов изглежда по съвсем друг начин – един младок, дето всяка втора дума му е ГРУ, независимо дали говори за Русия, САЩ, Франция, Великобритания, Източна Европа или Балканите.

ArcheoBG

Някой знае ли колко служители има руското посолство в България?

fierсe
снимка на fierсe

куку-руку, фафла чудна!

българия е център на планетата, пЪрдоне моа, на натото,

гебрев най-големия оръжеен търговец на света, новичока най-отровния

във вселената, "The Insider" най-великия дедектив! буахаха, буахаха!???

AgentMi6kin

Като чуя за Светослав Иванов и ми доповръща. В "Работническо дело" щеше да е главен редактор. Направо можеше сам да го списва целия вестник. Направо да зарязва БокоТВ и да почва да бичи от теориите си на конспирациите трилъри на конвейр за коварни руски агенти на ГРУ и техните пъклени планове в Европа. Само се съмнявам, че хората, които четат не са с чак толкова промити мозъци като телевизионната му аудитория, която е готова да погълне всяка русофобска теория на конспирацията. Гнус.

аванти дилетанти

За коя аудитория говориш? Дето вярва, че в Украйна ядат деца? 

fierсe
снимка на fierсe

На всички вече е ясно, че Сергей Федотов е участвал в отравянето на бизнесмена Гебрев,

 

ами на мен например не ми е ясно, може ли да ми разясните, романе?!?

 

Anana
снимка на Anana

В последните седмици се наблюдава особенно засилване на промиването на мозъци в България!

Русия това, Русия онова... По телевизии, вестници, интернет... Навсякъде където могат! При това, доказателства не са необходими - щом МикроБритания е казала, че някакъв "бизнесмен" е тровен с новичок от ГРУ, значи е така. Щом разни измислени "интелектуалци" твърдят, че евтиния руски газ е опит за икономическа и политическа намеса във вътрешните работи на България, значи е вярно!

Даже кокошкарите, защото са такива, Баневи ще бъдат обвинени в държавна измяна, защото щели да организират група за присъединяване към Русия или някъде там. Доказателства..., че трябват ли им такива на боковите българи???

След като меркелицата напълни ЕС с тарамбуки, в това число и България, сега Тръмп иска да ни пробута и главорезите от ИДИЛ, обучени от САЩ и СА, за да могат да оглавят навлеците на Меркел. Защо ли? Да не би пад да е заради Русия?

Явно схващат, че в ИЕ и по-специално България, трудно ще съберат желаещи за източния фронт и затова се подсигуряват с външни, които ще храним ние!

Защо ли не видях във вестника информацията за това, къде САЩ препращат джихадистите от Афганистан? Ами сигурно защото някак си не е удобно - в Таджикистан и Туркменистан. От там - Русия!

 

Явно горешата война срещу Русия ще е до последния източно европеец, а брадатите ще режат главите на нежелаещите да участват!

 

 

bay Dragan

$400 италиански воници и над 10 хиляди сърби са умрели от рак след бомбардировките на НАТО с обеднен уран"

Така се работи! Какво е това на парче.

аванти дилетанти

Наблюдава си и повтаране на едни и същи опорки и формулировки в постове, което говори за наличието на флашки.

аванти дилетанти

   

$400 италиански воници и над 10 хиляди сърби са умрели от рак след бомбардировките на НАТО с обеднен уран"

Така се работи! Какво е това на парче.

 

Доларовият знак каква роля играе в поста? Уранът не е ли обогатен. Колко българи (гърци, румънци и пр.) са умрели от рак през същото време без "обеднен" уран? Правописът и русофилът съвместими ли са?

Мида

 на сахибското разузнаване кво е - *енеф?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Само за протокола - адресът на редакцията на "The Insider"* е 119072, Москва, Берсеневская Hабережная, 6 строение 3, офис 1

 

Това е пъпът на пъпа на Москва - на Острова с гледка към храма Христа Спасителя. ?

 

* - Редакцията да се поправи - сайтът е руски, изписва се The Insider и няма название на кирилица, хеле пък с "ъ".  Впрочем единствената му версия е само на руски. 

jorro2

Ясно ..  The Insider  е инструмент на КГБ за разпространяване на хибридни новини. По-скоро хибер-новини. 

ПГеоргиев

"Руснаците идват!"-извика той с животински страх в очите и се размаза на калдъръма отпред.

Първата група руски туристи мина внимателно, за да не си изцапа обувките.

Думи думи

 Много е важно как българският народ и медиите ще реагират в тази ситуация и дали ще принудят властите да действат по-твърдо”, смята Доброхотов. 

 

Този Роман (чисто руско име) съвсем ще да е изперкал, щом се нада  българският народ да го вземе на сериозно.

Представлението - представление.

Публиката - публика.

PlaNed
снимка на PlaNed

Те призоваха Русия да участва в разследването и все още притискат Русия да предостави необходимите отговори. 

СИГА да не прави днес тренировка за честването на 1-ви април?

След като вече започнахме акцията по реанимиране на леля Триза и Брекзит, нима поехме и поддържането на партенката "скрипал" жива?

цензура

Ми няма, най-много да довършим гебрев с казачок... като се е хванал на хорото ?

 

Кръвното следите ли му го на тоз чиляк, че да лъжеш като циганин на тез години не е лесно... току виж от страх патакса и ще кажат, че са му дали новичок със забавено действие ?

Страници