facebook
twitter

Вие сте тук

15 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Лозан Панов поиска наказание за шефа на апелативния спецсъд

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов предложи на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да накаже дисциплинарно шефа на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев. Това съобщиха от кабинета на Панов. Предложението идва, след като комисия от върховния съд провери движението по делото за ареста на Десислава Иванчева и откри нарушения по него. В доклада на комисията се разказваше как Ушев е ходил при съдията по делото от долната инстанция, за да подсигури по-бързото движение на жалбата на прокуратурата срещу пускането на Иванчева от ареста.

Според Панов Ушев, който от известно време се спряга като кандидатура за следващ главен прокурор, е извършил две дисциплинарни нарушения. Накърнил е престижа на съдебната власт, като извън кръга на своите служебни правомощия е дал устно разпореждане на съдия от долната инстанция да извърши фактически и правни действия по посоченото дело, които не съответстват на нормативни разпоредби, нито на установена съдебна практика. "Това поведение като административен ръководител на по-горестоящ съд представлява намеса в работата на съдия от по-долустоящ съд, която не се основава на законови правомощия, включително такива, касаещи администрирането на делата и жалбите или протестите. Последното е особено значимо като се отчетат конкретните обстоятелства, а именно, че в случая не се установява бездействие от страна на докладчика по делото, нито забавено или несвоевременно извършване на дължимите процесуални действия (по изготвяне на протокола от съдебното заседание, подписването му и т. н.), нито по администрирането на постъпилия протест", твърди председателят на ВКС. Според него с действията си Ушев е допуснал безпрецедентно накърняване на основната роля на съда на независим и безпристрастен арбитър за осъществяване на правораздавателната дейност при спазване на принципите на справедливост и точно прилагане на законите спрямо всички страни в процеса.

Второто нарушение според Панов е, че Ушев е образувал делото по протеста на прокуратурата срещу домашния арест на Иванчева в разрез с правилата.

Благодарение на Ушев и на няколко от колегите му в момента Инспекторатът към Висшия съдебен съвет проверява Панов. Тази проверка може да доведе и до отстраняването на върховния съдия, който е основен критик на статуквото в системата.

Към статията във в. СЕГА
Forza NATO

Точно така, гонка по устав!

 

👍 Лозан Панов 

opakatco

Демек,Ушев е дал „устно указание„ и Панов вероятно „ушно„го е чул.

генек

Феерия - Панов срещу Ушев, едната съдебна мафия срещу другата... А третата изчаква...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Тренд Петков

Това изречение си е твое еднолично мнение...ударението е на еднолично,...пояснявам - само твое,единствено...На всички с малко интелект е ясно,че Панов в случая е от прав,по-прав..подбудите нямат значение..Може пък човека да си е просто почтен и да иска и останалите да са такива....Или такава комбинация не е възможна за допускане в мафиотските главички? Зер те мога да сравняват само по себе си. Каква му е работата на Ушев да припка и да изглажда зоровете и прищявките на прокуратурата...Нали е съд,равно отдалечен от участниците в съдебния процес.?  Да, но с намесата си демонстрира,че не е...А това е вменено му в дълг..За това и плачат за независимост от всички....Ами когато сами не си уважават независимостта?

inventus

Там е работата че тези от по долната инстанция никога няма да си признаят че са насилени.Щото ги е страх.И Панов ще увисне.Там работата по ум и разум и съгласно закона трудно може да стане. Някои възли не подлежат на развързване а на разсичане но за това е нужно да си поне Александър Велики.

Penchobre

Ушев, следите остават! 🐾

opakatco

Ушев,предай се,и други имат уши.

Magi

Л.Панов , според мен , е почтен човек и иска да си върши работата честно и законно. Не вярвам в съдебната с-ма  да няма и други подобни магистрати, ама обадете се защитете колегата си.

генек

Тренди,

прав си - за вас с, както казваш, малко интелект това е ясно. Мислещите виждат мафиотизирането на съдебната система и не смятат, че вълкът, сбил се с нападналия те вълк за твоите мръвки, е добър и благороден...

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

fisherman

Най добрата защита е атаката!

Панов, 👍 и нито крачка назад.

Джиджи

Щом Лозан Панов го е рекъл, значи и аз съм "ЗА" /даже няма да чета!/. 👍

 

Лозан Панов, 👏 💞💫

Пантелей

Ндааа... другари, дайте да спретнем една подписка в подкрепа... Нали помните, че правихме такава в подкрепа на главия прокурор? А?

Джиджи

Нали помните, че правихме такава в подкрепа на главия прокурор? А?

Тъй ли? Как съм могла да пропусна ... 😢

Памфуций
снимка на Памфуций

Вече съм казал мнението си по въпроса:

https://www.segabg.com/hot/vks-ima-narusheniya-po-...

Панов точно така трябва 👍

×