Quantcast
Франция въоръжава Австралия с подводници за 50 млрд. долара | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

53 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Франция въоръжава Австралия с подводници за 50 млрд. долара

 

 

Австралия подписа договор за 50 млрд. австралийски долара (около 35,5 млрд. щатски долара) с френската компания Naval Group за строежа на 12 подводници клас Attack, предаде Sputnik.

"Подписването на договора е ключов момент за страната. Подводниците ще спомогнат за гарантирането на сигурността и просперитета на Австралия в следващите десетилетия и ще задълбочат отношенията, свързани с отбраната, между Австралия и Франция", изтъкна австралийският министър на отбраната Кристофър Пайн.

От своя страна премиерът Скот Морисън подчерта на страницата си в Туитър, че "споразумението ще разкрие близо 2 800 работни места за австралийците, ще допринесе за гарантирането на сигурността на страната и ще осигури безопасност на австралийците."

HMAS Attack е първата подводница от серията, основана на модел Shortfin Barracuda Block 1A. Производството й ще започне през 2030 г.

Подводниците от клас Attack са важна част от Националния план за морско строителство, за който са предвидени 90 млрд. австралийски долара (63.8 млрд. щатски долара).

Програмата предвижда в Австралия да се построят 54 военни кораба, за да се изпълнят стратегическите изисквания, заложени в Бялата книга за отбраната от 2016 г.

 

Източник: Еconomic.bg

Към статията във в. СЕГА

Страници

kempes

И защо тук няма евроатлантически рев ?

Кой даде право на Франция да заема място, предварително предназначено за военната техника на гениите от САЩ?

торбаЛан

Затова пък проруският рев е в изобилие. Както обикновено.

JR

Вай, вай, вай! Черен ден за Нашингтон. Толкоз жълтици да отплават към Франция! Санкции! Веднага!

авакум 78

 

 

 

                  Австралийците имат шанса да са далеч от евентуалните театри на военните действия , но сами се бутат м/у шамарите . Ред е на Нова Зеландия .

редник

HMAS Attack е първата подводница от серията, основана на модел Shortfin Barracuda Block 1A. Производството й ще започне през 2030 г.

 

E, това не го разбрах - нима сега плащат и чакат?...

dissidentbg

Не го разбираш, защото такова животно нема.

 

HMAS = Her Majesty's Australian Ship Отнася се за кораб.

 

Както и Attack клас подводница няма. Има Attack тип подводници.

 

Но така се получава след няколко превода, крайният резултат е безмислица.

Същото е и да обмениш левове за рубли след това рублите за евро, еврото за долари и доларите за левове. Направи го няколко пъти и на края ще останеш без пари.

генек

Въоръжава? Пък пише, че австралийците си плащат...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

редник

П.П.

А какво стана с двата кораба, дето не ги дадоха на Русия?...

pasi

Продадоха ги на  Египет като скрап, а после руснаците ги довършиха и продадоха каде 200 вертолета за тях. Така приключи сагата. Сега руснаците с парите от хиликоптерите ще си строят собствени кораби за вертолетите.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

скрап или не - сделката приключи без загуби за френския данъкоплатец. А дали е скрап, питайте руснаците и египтяните. Моята хипотеза е, че руснаците не могат да произвеждат такъв скрап.

dissidentbg

"Моята хипотеза е, че руснаците не могат да произвеждат такъв скрап."

 

А знаеш ли колко държави могат? Ще се изненадаш, когато научиш. Междувременно провери и за руските.

авакум 78

 

 

 

                E, това не го разбрах - нима сега плащат и чакат?...

 

                          Ами у нас не е ли същото с Ф-ките ?

pasi

Морското строителство е особен вид строеж на къща предназначена за вода, в най-общ план. Строи се на етапи описани в корабостроителните договори, като се плаща аванс, и после на етапи както се договорят. Неизменна част от сделката обаче е и някоя морска администрация, която не е икономическа страна по нея, но опредуля бъдещия флаг.  Участва  и застраховател. Последния  има задачата да проследява качеството на работата, заедно с надзора на възложителя, и без неговия подпис не се преминава в следващ етап и няма плащане по изпълненото.Застрахователните премии са отделно перо. Обичайния застрахователен синдикат за морски съдове е Лойд.

Накрая след морски изпитания се плаща остатъка от сумата, като се задържа и договорена сума като гаранция за добро изпълнение в рамките на договорен срок. Гаранционната сума се ползва текущо за възникнали повреди от собственика, съгласувано с производителя, ако последния не е в състояние или не е ефективно сам да отстрани повредата.

Това е за ограмотяване.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

па и ти да се ограмотиш: при военните сделки страна са съответните правителства, така че горните съображания са само индикативни. Реалността е друга.

protor

Само мекеретата на САЩ около Поднебесната могат да разпердушинят напълно флота им, без американците да си мръднат пръста дори.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

и Commonwealth не е това, което беше ... купуват от французи

ЗИП
снимка на ЗИП

Уникално предателство на една англосаксонска държава !

 

Американците буквално ще падладеят....

 

Явно "Аахен" е нещо много много сериозно....

 

:((

редник

авакум 78

 

                          Ами у нас не е ли същото с Ф-ките ?

 

Същото е, но си мислех, че сме единствени и неповторими, с една дума - уникални...   ;)

 

редник

pasi,

 

Благодаря за поясненията, но не разбрах какво спечели и какво загуби Франция от двата кораба?...

pasi

Не съм  счетоводител на корабостроителницата в Лион, за да посоча точни числа и ще кажа това което съм прочел- франсетата платиха неустойка по договора 1,5 млрд. евро на Русия. Отделно руснаците свалиха монтираното оборудване, което си беше тяхно и монтирано съгласно договора, но франсетата платиха разходите и по тази операция. После обявиха гемиите за продан на търг и Египет ги купи. Много евтино, но сумата не беше оповестена. Вървяха слухове, че Мистралите след Египет ще отплуват за Русия, но  това не стана. 

Руснаците продадоха оборудването и монтажа на Египет, и отделно сключиха сделка за въртолетите, за които Мистралите бяха специално проектирани и построени. Това са ми спомените...

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

оповестено бе, че Франция не реализира загуби от сделката

Леля_Стойка_III

Горе пишеш, че военните сделки не са между компании, а правителства (държави). Сега казваш "Франция" не е реализирала загуба - добре, ами корабостроителницата каква загуба е реализирала? Не отговаряй, няма се връщам да чета обратно ...

dissidentbg

"оповестено бе, че Франция не реализира загуби от сделката"

 

Само на теб ли бе оповестено?

Русия щеше да плати 1.2 милиарда евро, Египет ги купи за 950 милиона евро.

 

PARIS --- The French government tried to mislead the public when it wrongly claimed that France would not lose any money by reselling two Mistral-class LHDs to Egypt, according to a French Senate report released Sept 29.
In unusually harsh language, the Senate Finance Committee report is particularly critical of the government’s handling of the issue, which it says will finally cost the French budget between €200 million and €250 million.

Furthermore, it says that the loss would be even greater if it included losses caused to industry, including lost profits, which it estimates at about 150 million euros.

 

http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/167314/france-lost-%E2%82%AC250m-on-mistral-resale-%E2%80%93-senate-panel.html

ЗИП
снимка на ЗИП

.

редник

ЗИПе?...

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

Понеже руската държавна агенция "Спутник" казва само половината от новините: да ви кажа другата половина:

сдлеката е за 31 милирда евро, но само 8 милиарда се падат на французите, за тези дизелови подводници. Остатъка отива за въоръжения, чийто доставчик е американската фирма Локхийд Мартин (между другото правят добри самолети - Ф16). Американците въобще не са участвали в наддаването за подводници, те не могат да правят точно такива. Французите са спечелили срещу Германия и Япония. Абе четете френската преса, там пище всичко ... Фърлете го тоя руски парцал "спутник".

Zmeja

За какво са й на Австралия подводници. Да не би в Нова Зеландия властта да е взел някой Мадуро?

Soro

Франция пак ще се издъни яко както винаги  . Могат да бият протестиращи , орьюието им е слаба ракия. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Направо съм шашнат от стойността на договора. 

По 3 млрд. долара за средна по големина дизел-електрическа подводница с водоизместимост едва 4.5 хил. тона, при това в масова серия, си е направо златна, ако не платинена сделка. 

За сравнение - руската атомна многоцелева подводница проект 885 "Ясень" (ІV поколение), която е поне два пъти по-голяма и се смята за една от подводниците с най-голяма боева мощ в момента, струва точно два пъти по-евтино. 

А ако говорим за неатомни подводници, руската "Калина" в подобен клас с въздухонезависима енергетична установка, която ще влезе в действие през 2025 г., струва ок. 0.5 млрд. 

Леля_Стойка_III

Тия Баракуди са ядрени :)

Страници