facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нови гневни протести заляха Европа

Около 200 000 италианци се събраха през уикенда в столицата Рим на протест срещу социалната политика на правителството, предаде "Дойче веле". Демонстрацията беше организирана от профсъюзите. Италианците настояват коалиционният кабинет на Движението "5 звезди" и "Лига" да предприемат мерки за развитието на икономиката, създаване на нови работни места и намаляване на данъчното бреме. Синдикатите издигнаха искания срещу пенсионната реформа и против въвеждането на гарантиран базов доход, който според тях ще лиши хората от мотивация да работят. Това е най-мащабният протест в Италия в последните 4 г.

Десетки хиляди хора излязоха и по улиците на сръбската столица Белград за десета поредна седмица, за да протестират срещу президента Александър Вучич, съобщиха агенциите. Демонстрациите се провеждат под мотото #1от5милиона, след като Вучич заяви, че няма да се поддаде на исканията на демонстрантите, "дори и да сте 5 милиона". Протестите започнаха след нападение над опозиционен политик през ноември м.г. Протести през уикенда имаше и в Нови Сад, Ниш, Крагуевац, Суботица, и др.

Пореден протест на "жълтите жилетки" се състоя във Франция през уикенда, при което имаше десетки арестувани и тежко ранени при сблъсъци с полицията.

 

 НЕДОВОЛСТВО

Хиляди испанци протестираха в центъра на Мадрид срещу плановете на премиера от Социалистическата партия Педро Санчес да назначи специален пратеник за Каталуния, който да преговаря  за политическото решаване на кризата в региона, предадоха агенциите. Демонстрацията беше организирана от десните - Народната партия и "Сиудаданос", както и от крайнодясната партия "Вокс". Демонстрантите смятат, че решението на правителството за предателство и настояват за оставка на премиера Санчес. Мотото на демонстрацията беше "За обединена Испания. Избори сега!".

 

 

Към статията във в. СЕГА
Mrx

 Кво става тук бееее. Защо САЩ не ги нападнат тези. като четеш пресата само във Венецуела е страшно. В Европа е земен рай. 

kempes

Всичко което искат протестиращите може да стане, ако ... Италия се откачи от ЕС.

Сего няма да и дадат никаква инициатива за повишаване на нивото и, спрямо останалите развити страни в ЕС.

×