facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нов ало-скандал уволни директорка на "Автомагистрали"

Шумът около скандалния ремонт на столичното Ларго и записа на министър Боил Банов, който дава напътствия за спестяване на 700 000 лева неустойки на частна фирма, заглуши друга афера с много по-сериозни измерения. Разследващият сайт "БиволЪ" публикува запис на разговор между висши държавни чиновници, които нищят кадрови въпроси в пътното строителство и обсъждат как трябва да се "даде рамо" на някой си Иван, който асистирал на държавното предприятие "Автомагистрали" в ремонта на обекти по магистрала "Струма". Споменава се тунелът "Мало Бучино", където имало паднала стена. Става дума и за гонене на срокове, защото премиерът искал да реже лента на 31  май. От записа се разбира, че ако Иван се представи добре, го чака голямо бъдеще.

 "БиволЪ" разкрива, че участниците в диалога са инж. Михаил Рашков - шеф на дирекция "Пътна поддръжка" в Агенция "Пътна инфраструктура", и Десислава Христова, член на съвета на директорите на държавното предприятие "Автомагистрали". Разговорът е показателен за порядките в администрацията и в пътния бранш, който е непрестанен източник на афери и скандали. В записа, направен на 15 януари сутринта, женският глас казва:  "... за Мало Бучино знаеш, че… и премиера го знае тва и даже идеята беше да реже лента там преди изборите, ама не знам дали ще стане тва, щото, сега се оказа, че тия изкопи за постаментите, вероятно ще… това си е сложна система, нали Иван ще се справи с всичко, явно и това ще му вменим и на него, той да копа и той да такова, да се ангажира… ще се справи. Но само където не сме ние и където сте си говорили…" По-нататък дамата дори споделя колко много разчита на митичния Иван: "...за Ванката, тва е, заставам зад неговата сила, точен е".

Дни след като "БиволЪ" пусна записа на сайта си, Христова изненадващо подаде оставка, а ресорният министър Петя Аврамова незабавно я прие. Бившата директорка отказва да коментира внезапното си напускане. Преди да стане директор в държавната фирма, Десислава Христова се изявява като активистка на ДПС, а на предсрочните избори през 2017 г. е кандидат-депутат в софийската листа на движението.

Държавното предприятие, което от години се занимава само с ремонти на шосета и пътни съоръжения, по Коледа изненадващо получи от правителството 1.35 млрд. лева и задачата да направи 134 км от магистрала "Хемус". Тъй като то очевидно няма сили за такъв мащабен проект, веднага избуяха съмнения, че ще привлече за партньори някои от големите играчи, които редовно печелят най-апетитните пътни проекти, а парите ще бъдат похарчени в пълна потайност.

От телефонния разговор се подразбира, че схемата, по която работят мистериозният Иван и държавната "Автомагистрали" по "Струма", може да прерасне в по-мащабно партньорство - например съвместно усвояване на милиардната сума за "Хемус".

В записа освен името на премиера се споменават червен генерал и "Нанка" (вероятно става дума за зам.-министъра и бивш министър Николай Нанков), който бил привикал изпълнителния шеф на "Автомагистрали" Стоян Беличев да обяснява защо го свързват с енергийната бизнес дама Гинка Върбакова.  Част от разговора е дешифриран и публикуван на сайта на "БиволЪ" под заглавие " #АПИГейт - да ударим едно рамо на Иван да строи". Разследващият екип обяви, че пази пълния запис за "АПИ гейт" в редакцията и е готов по всякакъв начин да съдейства на разследващите органи, ако получат "усещане за корупция". Засега реакция няма.

 

Още по темата - на стр. 11

 

 

Към статията във в. СЕГА
сталкер пустиняк

Дни след като "БиволЪ" пусна записа на сайта си, Христова изненадващо подаде оставка, а ресорният министър Петя Аврамова незабавно я прие. Бившата директорка отказва да коментира внезапното си напускане. Преди да стане директор в държавната фирма, Десислава Христова се изявява като активистка на ДПС, а на предсрочните избори през 2017 г. е кандидат-депутат в софийската листа на движението.

 

А после герберастите да кажат, че не управляват с депесарите!

 

mi6osp.

Гинка В.и Бойко Б.

Пак далавери.

Твърде големи за дребни Гинки.

Поредна пълна случайност.

Дор три пъти.

Стомната.

Stern

ГЕРБ си къса ДПС-арската опашка.

Когато ги хванат, де.

Forza NATO

Иван явно е готвен за новото ДжиПи.

 

Биволъ ?

JR

И Аамед се сдоби с Деса... От снимката й струи готовност да си даде “душичката“ за... благото на движението.

Следва втора серия на “Нанка, министърът, който стана зам.министър“...

Хард порно, лейдита и жентлемени! 

Пълно разкапване на кочината!

Друм, бе!???

Neopol

"Биволъ" отново нещо се е заблудил, че "прави разкрития". Двама си говорят и хвалят някакъв Иван. Е й ? Къде и в какво е нередността ? Не бива да го хвалят ? Ама дамата била от ДПС ? О ужас, какво огромно престъпление. :)

Абе на тия кой още им плаща, като първо си инсцинират "арест", после се превръщат в лешояди, а сега "разкриват" нещо в което няма нищо.

Яна

Да поясним: нищото дето го няма е 1.5(един и половина)милиарда лева. Съгл.правителствено решение трябва да се похарчат за една малка част от магистрала Хемус. Отпуснати са на държавна организация(която няма възможност сама да изгради магистралата) да си ги харчи по абсолютно непрозрачен начин, т.е. без обществени поръчки. Не че обществените поръчки не са нагласени, но този път дори и нагласяване няма. Ще си ги похарчим с нашите хора директно. Горе долу това "нещото", в което няма нищо.

генек

Основна грешка - споменавали са Го...

А е казано чие име да не се споменава напразно...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

цензура

Ама само как му се изсмя, че искал да реже лентичката... това сериозно е наранило чувствата на  дебелият ни нарцис ?

САТЪР
снимка на САТЪР

това е глупост!  както ниско с аси летели и  инцидент  те и дърветата с а виновни  що народ ги срещна и не оцеля..Аре петиция до Горското

не е асФалта виновен  при всички катастрофи вина е само на булгар пътно ?

 

buratinob

ДПС отново показа класа.

Знаят кога да се снишат и кога да атакуват не е като културтрегера да се самоизлага по медиите и задълбочава скандала и в други министерства.

дядо Илия

Добре, ама нека някой разясни кое е по-престъпление - това да подслушваш незаконно, или извършеното, разкрито от съдържанието на подслушаното! Щото много се рева преди години, че МВР (дето има спец отдел за тази работа) послушвало без съответното разрешение, а сега на никого не прави впечатление. А борбата с корупцията няма да успее, докато не се разреши законно "подвеждане към незаконно действие" (чрез подставени лица) както е щатите например - елементарно , но ефективно.