facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
И Елена Йончева е обвинена, че не била предвидила срива на КТБ

Спецпрокуратурата е повдигнала обвинение за пране на пари на депутатката от БСП Елена Йончева с любимия си абсурден аргумент - че като журналист през 2012 г. е трябвало да се досети, че КТБ ще бъде съборена 2 години по-късно, а парите в нея са с престъпен произход. По същата схема вече бяха обвинени свидетели, които взели коледни бонуси от банката същата година, както и дъщерята на банкера Цветан Василев, обявен в навечерието на 2012 г. за "Мистър Икономика".

Йончева е предполагаем водач на евролистата на социалистите. Новината за обвинението й беше съобщена от БСП, а след това от прокуратурата потвърдиха.

Миналия ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Йончева заедно с този на още петима депутати, за да я разследва за пране на пари от КТБ. Според тях има достатъчно доказателства, че през 2012 г. тя е направила общо дружество с офшорка от Вирджинските острови, която е внесла по сметките на новата фирма над 650 хил. лв. от КТБ. Офшорката била под контрола на обвиняем по делото за източване на банката.

Разследването срещу Йончева се появи 6 години след предполагаемото престъпление и 4 години след фалита на банката. През цялото време прокуратурата е разполагала с информация за общото дружество на Йончева и офшорката "Далий Трейдинг Лимитид". Разследването обаче започва едва през лятото на 2018 г. след сигнал на депутати от ГЕРБ.

 

СПЛАШВАНЕ

Пред БНР Йончева определи повдигнатото й обвинение като абсурдно и политическа поръчка. "Аз се надявам това дело да стигне по-бързо в съда, за да стане ясна цялата несъстоятелност на обвинението. Специализираната прокуратура се използва за сплашване, за заплаха, противниците на ГЕРБ просто да замълчат", каза тя. В периода, разглеждан от обвинението, тя работеше за ТВ7 - медията, свързана с Цветан Василев и Делян Пеевски. С парите Йончева е купила тв техника за предаването си и твърди, че и днес техниката е налична.

Към статията във в. СЕГА
полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

....мдааа, кратко и ясно обобщение - само не става ясно кой ще плаща след решението на съда в Страсбург.

 

Бат Бойко, четеш ли?

 

Не се коркай за снощи, нямам проблеми с гнева, просто прагът ми на търпимост към самозабравили се малчугани (не си ти) вече  е нисък.

 

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Обвинена е, че е парала пари. 300 000 евро. Като се има в предвид канския рев цяла седмица, май нещата не са безобидни. Другото са фантазии.

Ленчето явно са я сгащили в небрано лозе. Този плач, интервюта и какво ли не, не са случайни. Как можа Цацарини да и пусне обвинение точно сега? Жената я готвеха да смени Серго като водач на листата, ама след тоя резил... Може ли да и причинят това, вместо да и дадат награда и да и вдигнат паметник? Няма сега 10 000 евро заплатка в Брюксел

 

А ето какво има да каже по темата един пловдивски диско водещ и по съвместителство шеф на Еленка и Гарелов в ПИК.

Аз съм изненадан и шокиран от това, че КТБ е била източвана от обща фирма на Елена Йончева и Цветан Василев. Василев имаше преторианска гвардия в ТВ7, в която бяха и Елена Йончева и Иван Гарелов.

 

Цветан Василев заяви на мен като на изпълнителен директор, както и на другия изпълнителен директор, че документалните филми и репортажите в новините на Елена Йончева са негов финансов ангажимент.

 

Филмите на Елена Йончева никога не са били финансирани от ТВ7, а сега разбирам, че това е ставало от офшорна фирма.

Кошлуков и Любен Дилов-син са били принудени еднолично от Цветан Василев да подпишат продуцентски договор да излъчването на Оригиналът с водещи Иван Гарелов и Елена Йончева. Заради което стигам до заключението, че Елена Йончева и Иван Гарелов са лични хрантутници на Цветан Василев, както и други журналисти, които се обърнаха и започнаха да плюят и да храчат срещу мен.

Става интересно другаре!

×