facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Омбудсманът представя в ЕП петицията срещу двойния стандарт при храните в ЕС

Омбудсманът Мая Манолова ще представи в Европейския парламент петицията на българските граждани срещу двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз, съобщи БНР.

Изслушването на българския омбудсман в комисията по петициите е предвидено за 11 ч. българско време. През октомври 2017 г. Манолова изпрати до Европейския парламент петиция за нарушение на европейското право с искане за промяна в европейското законодателство, включително в Директивата за нелоялните търговки практики. Целта бе спиране на производството и разпространението на храни от една и съща марка, но с различни съставки и качество в страните-членки на ЕС. Според Манолова, това е не само нарушение на правата на българските граждани, но и на гражданите от Вишеградската четворка, Гърция, Хърватия и Румъния, както и на принципите за функциониране на общия европейски пазар. 

Срещу двойния стандарт в храните и напитките в различните страни от ЕС публично се обявиха председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и еврокомисарят по правосъдието и защитата на потребителите Вера Йоурова.

В интервю за "Хоризонт", Манолова изрази очакване законодателната промяна да бъде приета до края на мандата на този Европейски парламент:

"Освен петицията на български граждани, в Комисията по вътрешен пазар ще бъде обсъждан и гласуван потребителския пакет , част от който е проблемът с двойните стандарти при храните. Ще имам среща и с еврокомисаря Йоурова", каза Манолова.

Към статията във в. СЕГА
Дежурния

Внасянето на петицията като омбудсман на България ли е или искрено и лично персонално от името на нещо белокрило, отишло в западна Европа на шопинг за данъкоплатска сметка?

УмноКрасивЧуств...

Аз викам да почваме да опаковаме ? в целофан и да ги продаваме на Запад като български храни, щото това е  ина традиционна европейска практика. 

rorik

==Внасянето на петицията като омбудсман на България ли е или искрено и лично персонално от името на нещо белокрило, отишло в западна Европа на шопинг за данъкоплатска сметка?==

 

Мисля че бавно и ясно казаха какви са храните в България.

За пенсия 100 евро , такива и толкоз.

Ама верно екскурзийката   безплатна е сладичка.

×