facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Русия и Сърбия подписаха споразумение за 230 млн. евро

Русия и Сърбия подписаха транспортно споразумение за 230 милиона евро, включващо електротехнически работи на участъка Стара Пазова - Нови Сад, които е планирано да приключат в края на 2021 г., съобщи ТАСС. Това стана в рамките на посещението в Белград на руския президент Владимир Путин и правителствена делегация. Сърбия е доволна от военно-техническото сътрудничество с Русия, заяви Вучич преди началото на разговорите с Путин. "Сърбия и Русия сме искрени приятели. Искам лично да Ви благодаря, уважаеми господин президент, за това, че вложихте много енергия, работа, време, любов и уважение в развитието на сръбско-руските отношения", каза Вучич. Сръбският лидер отбеляза, че руският внос в Сърбия е нараснал с 30% през годината, сръбският износ за Русия за същия период - с 4.1%. В същото време руският лидер подчерта: "Ние високо ценим твърдия ангажимент на сръбското ръководство към политиката за запазване на неутралитета на страната". Двамата президенти ще обсъдят разширяването на "Турски поток" до Сърбия и ситуацията в Косово.

Президентът на Сърбия е решил да подари на Владимир Путин малка шарпланинска овчарка, съобщиха сръбски медии. По време на посещението Путин ще връчи на Вучич и Ордена на Александър Невски за приноса му за разширяване на сътрудничеството между двете страни.

 


 


Към статията във в. СЕГА
TheBahurKing

Ауч, много, бе!

ЗТБХЦ

руският внос в Сърбия е нараснал с 30% през годината, сръбският износ за Русия за същия период - с 4.1%.

Ей на това му се казва взаимноизгодно сътрудничество, просто мечта!

Думи думи

230 млн.

Тази сума не може да покрие дори разходите на делегацията

Толкова път за нищо...

Дано поне псето да ака златни барбонки.

kosovara

Казва не българско овчаско куче (каракачанка), а не шарпланинец

mr_self_destruct

къде ще се мери с нашата сделка за самолетите.

апропо българско овчарско куче е мутренска псевдопорода - не е регистрирано като порода понеже не отфоваря на критериите за такава. и не е каракачанка.

дренски

Сметките не се обявяват.

×