Quantcast
И тъмна, и прашна, и мръсна, и страшна… | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

34 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Mrx

Винаги, обаче, се збравя един основен проблем. София, а и другите градове у нас, може би са единствените в Европа, а може би в света, които нямат или почти нямат номерация на сгради, пък и на улици. Аз със неуспех търсих една адвокатска кантора на голям булевард. Много лесно може да се реши този проблем. Дава се срок на всеки вход на блок, къща, магазин да сложи улицата, номера на блока и на входа, ако е блок, или на къщата магазина. Ако не изпълнят в дадения срок, глоба, алед новият срок глобата се удвоява и т.н.

Информацията не ни е силната страна. Виждали ли сте как на централна спирка "Сердика" се лутат чужденци, пък и някои българи от провинцията.. Те се интересуват коя линия е за летището или за гарата, автогарата. за тях имената "Младост", "Обеля", "Надежда" не значат нищо. Ама тази информация я няма с големи букви на двата входа, за двете линии. 

Отдавна трябваше да се застрои предгаровия площад. Сега го дадоха на бюрото на архитект Захариев, сеща те се на кого е той брат. Един гербер излезе със защита, че той е голям професионалист, защото е построил небостъргача при "МЕТРО" на Цариградско шосе. Да ам не. небостъргачът беше проектиран в това бюро от мой племенник, който се скара с тях и ги напусна. 

Това за ЛЕД осветлението си е направо престъпно. ЛЕД лампите хем светят по ярко, хем в много пъти по-икономични и траят много по-дълго. А още се осветяваме с луминисцентни лампи, които си спомням с каква радост ги посрещнахме през 50-те години. 

Че такива истории по география на Фандъчката. 

Penchobre

На "Кукуш" 1 търсил ли си нещо? ?

Sine_metu

Човекът си живее некъде щастливо и не знае софийската цифромания.

Електронно билетче - сто милиона. Автобусна спирка - колкото къща в провинцията. Затова иска да ни уреди с крушки по хилядарка бройката

Страници