facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Италия и Полша искат да са лидери на ЕС

"Обща програма" за Европа преди изборите за Европарламент през май предложи италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини на председателя на управляващата в Полша партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, съобщиха информационните агенции. Двамата се срещнаха във Варшава. Салвини, който е лидер на крайнодясната партия "Лига", призна, че засега програмата не е изготвена.

"В момента имаме историческа възможност. Дойде време френско-германската ос да бъде заменена от италианско-полска. Мисля, че движения като "Лига" и "Право и справедливост" ще дадат нов живот на Европа през пролетта. Това вече няма да бъде Европа, управлявана от банки и финансисти",  каза Салвини. Той определи диалога с Качински като "дълъг, позитивен и конкретен" и увери, че са постигнали съгласие "по 90%" от обсъжданите въпроси. 

Междувременно Полша е разтърсена от скандал около неправомерни назначения и рекордно високите заплати на служители в централната банка на страната, писа електронното издание "Политико". Местни медии разкриха, че шефката на Отдела за комуникации получава месечно 65 000 злоти (над 15 000 евро), което е 13 пъти повече от средното възнаграждение в Полша и дори е повече от заплатата на президента. Ръководителката на кабинета на гуверньора на банката, която е член на борда на централния депозитар, пък нямала квалификация за заемания пост. 

От банката отрекоха, че нейни служители взимат подобни заплати, и обяви, че средното месечно възнаграждение на директори в различни звена е около 36 000 злоти (над 8000 евро).

Към статията във в. СЕГА
тошогошев

Полша отново ще запали Европа Колкото пъти се появява тая държава ,толкова пъти има и война 

Кире

А през това време Франция и Германия ще подписван некъв особен договорен в Аахен. Франция дори ще лобира Германия да стане постянен член на СС на ООН. В самата Германия от доста време се говори за собствено ЯО. И понеже Германия, а до голяма степен и Франция, предпочитат добри отношения с Русия (за разлика от шляхтата), няма да е чудно Полша да бъде сгазена заедно с Прибалтийските и унгарските пудели. Крепи ги само САЩ и там са основните  и вражески за Русия военни единици, които американците пазят. 

 

В ответ Русия започна да работи с евро и юани. Нещата почват да се подреждат. Нито Русия, нито Франция са страни, които са за подценяване сами по себе си. А заедно... Това никак не го искат англо-саксонците. А Китай е доброжелателен към такова развитие, защото им се отдава възможност да направят Пасифика техен вътрешен двор. 

 

Между другото това означава активизиране на американците от Полша до Гърция на ЮИ и Италия на ЮЗ. Това е тяхното укрепление в Европа, обаче - види се - то ще падне. Евроизборите ще определят как точно.

антон74
снимка на антон74

това ми припомня едно изказване на лех валеса отпреди години

гласеше горе-долу следното

германия и русия са братски народи и много обичат да си ходят на гости един на друг

за целта минават през полша. лошото е че се и застояват.

 

полша може и да го отнесе, но италия има дипломатическия ресурс да прави резки завои в своята политика

още от времето на кавур и мацини. поне аз мисля така.

дъртреалист

А имаше и друг лаф, че Полша щяла да обяви война на Китай. 

Да, щели да загубят войната, но пък китайската армия два пъти щяла да мине през Русия...

×