Quantcast
НАП затваря 3 магазина в Бургас заради касови бележки на китайски | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

20 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
НАП затваря 3 магазина в Бургас заради касови бележки на китайски

Националната агенция за приходите ще затвори за 15 дни три големи магазина в Бургас, които продават предимно китайски стоки. При проверка на принципа на тайния клиент вместо касов бон данъчните инспектори получили бележки на китайски език, съобщи БНТ.

Инспекциите били извършени едновременно и в трите магазина. В единия продавачите се опитали да обяснят, че са изрядни, и разпечатали бележка от принтера, а след настояване на данъчния инспектор и от касовия апарат.

Фискален бон на китайски и разлики в касовите наличности са основните нарушения, установени при проверките. На някои от екипите изобщо не е бил издаден фискален бон. Според данъчните твърденията на китайските търговци, че издават бележки, нямат нищо общо с реалността. "Не се издават фискални бонове, а това, което понякога се издава на пазаруващите, е бележка, която е изпълнена с някакви йероглифи, най-вероятно китайски. Т.е. нещо, което в никакъв случай не може да се нарече фискален бон", коментира Христо Узунов - говорител на НАП-Бургас.

Данъчните заявяват, че не са се натъквали досега на подобна ситуация. Според тях най-вероятно става дума за софтуер за наличните стоки в магазина, свързан с принтер, от който вместо задължителните фискални бонове се издават бележки на китайски. Магазините разполагат с касови апарати, но рядко ги използват, коментираха още инспекторите. На обектите ще бъдат извършени и допълнителни проверки, за да се установи действителния размер на дължимия, но невнесен данък.

Към статията във в. СЕГА
PlaNed
снимка на PlaNed

В единия продавачите се опитали да обяснят, че са изрядни, и разпечатали бележка от принтера, а след настояване на данъчния инспектор и от касовия апарат.

Ах тези китайски хакери. Хакнали са и рИдактора на газетата и виж ти, каква глупост е прекопирал!

ER
снимка на ER

Реалистите учат китайски...

Думи думи

Носталгиците учат руски.

Футуристите учат китайски.

Реалистите изучават „Калашников„

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Ся,тия данъчните да не се праят на улави.Много добре знаят,че всички касови апарати в Бокостан са китайски(с лепенка на българска фирма) или поне с китайски части.При това положение много ясно,че принтера ще печата с китайски букви.Ген е това......А и важното е ,че едни добри и правилни фирми са гепили кинтите при вноса на устройствата.Същите ще се облажат съвсем скоро пак,при предстоящата подмяна на апаратите тая година.

ЗИП
снимка на ЗИП

Във всеки виц има доза виц.......

 

:)

 

Наистина реалистите учат китайски.

 

:))

труфалдин

Подготвят хората за следващия хегемон, когато ще се възпитаваме в източните руско-китайски ценности и когато китайски говорещите, ще унижават останалите, че не знаят китайски, а вторите ще им отговарят с криворазбраната цивилизация.

JR

Въх! Пазар ли бе, да го опишеш...

Някой виждал ли е некролог на китаец в бантустана? ?

Soro

Китай - главен враг на Бургаската селищна система ! 

Mастар

Националната агенция за приходите ще затвори за 15 дни три големи магазина в Бургас

=========================================================================

А що не за година? Или за три години? Как е определен срокът от 15 дни?

hamel

Сумите в юани ли са, или в рубли?

EdinIvan

Бирниците и смешководителите ощИ ни съи льи нучильи китайцки!

Кво туй тъково , кво съи мотат и чии в Бургашь !?

 

bgman13

А има ли закон според който касовите бележки да не бъдат на китайски?

 

пс Разните договори на банките и оператори винаги са написани на китайски - що да не може и касовите бележки да се пишат на китайски?

οnzi

 

Във всеки виц има доза виц.......

и във всяка тъпота има доза тъпота. 

банда

А има ли закон според който касовите бележки да не бъдат на китайски?

Твърдо няма! Абсолютно гарантирам за това, като човек наясно с търговията. Никой никъде не е поставял условие да бъдат на български. 

банда

 а това, което понякога се издава на пазаруващите, е бележка, която е изпълнена с някакви йероглифи, най-вероятно китайски. Т.е. нещо, което в никакъв случай не може да се нарече фискален бон", коментира Христо Узунов - говорител на НАП-Бургас.

Дали е касов бон или не, този Христо Узунов може да прецени само след като го разчете. 

Дали е на китайски, корейски или японски, няма значение, защото няма изискване да не е.

Като научи съответния език да спори дали е касов бон или не е. Негова работа. Може да е, може и да не е. Даже не е сигурен на какъв език е, как може да твърди, че не е касов бон? 

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Само да попитам - на Мандарински китайски или на Кантонски китайски сa били касовите бележки?

ablepsia

Аз пък да попитам - била ли е изписана платената сума на тази бележка ли, касов бон ли (баси абсурдното словосъчетание), и ако е била, що са тогаз тез писъци?

Щеше ли въпросният Узунов да пищи, ако тоз касов нам си кво си беше на английски?

pasi

Всичко което не е китайско е менте! - актуална пословица.

trunk

?