Quantcast
Царските конюшни ще са с нов покрив до 2 месеца | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Царските конюшни ще са с нов покрив до 2 месеца

Изграждащият се в момента временен покрив на Царските конюшни в София ще бъде напълно готов до 60 дни. Това съобщи днес зам.-кметът по култура Тодор Чобанов при проверка на започналите преди дни строителни дейности, предаде "Дневник".

Покривът на архитектурния комплекс в центъра на столицата горя при пожар в края на юли. Още тогава кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че ще иска напълно възстановяването на сградите на бившите конюшни. Основен собственик там е Министерството на вътрешните работи, но има и още близо 30 частни собственици на отделни части от сградите. Временният покрив се поставя по инициатива на Столичната община, която ще плати 130 хил. лева за него.

"Очакваме след това да получим компенсации от Министерството и другите собственици", каза Чобанов. По думите му обаче е по-важно именно възстановяването на сградите в комплекса и обявяването му за недвижима културна ценност от национално значение. Зам.-кметът обясни, че поставянето на временния покрив започва едва сега, защото са били необходими разрешения от всички собственици. Той има за цел да запази сградата от атмосферните влияния.

В отговор на въпрос за какви са възможностите за възстановяването на Царските конюшни, Чобанов обяви, че Министерството на културата вече е проявило интерес към комплекса, който според зам.-кмета е "идеален за музей и място за култура". Основният ангажимент засега обаче е на вътрешното министерство, което е основен собственик. "Общината има готовност да участва във всички дейности и държавни проекти, свързани със запазването и възстановяването на Царските конюшни, каза още Чобанов.

Към статията във в. СЕГА
Архангел

А конете на кой етаж са живяли?

Гaндaлф

Тва в съревнование с кметицата и апи предполагам.

Они наливат асфалт тея цел покрив.

Януари, при снеговалеж.

Здравка
снимка на Здравка

Януари, при снеговалеж. Иновации му е майката.

Защо това се върши от столична община? Нали конюшните са 70% собственост на МВР и 30% на частна фирма?!

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

Кои са тези 30 частни собственика и как са придобили тази собственост???
Кой, кога и с какво право е продавал части от този държавен имот???
Там бяха скулптурните ателиета на художествената академия.

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

duzov

Още 40-50 мильона гуш!

Ликуй народе!

IvanM

Януари, при снеговалеж.

 

През януари, при снеговалеж и кучи студ се наливаше бетон (основии колони) на НДК. За  асфалт не знам, но за другото си има технологии. И НДК си го има и до днес.

 

Иначе, 'царски конюшни' бива да е в кавички, защото нито са царски, нито са конюшни

JR

Не е ли прекрасно конюшна да е паметник на кОлтурата! Тотев само може да диша праха на Данчето с тоз никакъв 30-метров фалос...???

SvSophia
снимка на SvSophia

Една мека, една хубава топлина има в залата на Народното събрание, па заседанията се случили тамам следобед - нахранил си се, разпуснал си се, обтегнеш се на стола си, подпреш глава и зяпаш разсеяно по ложите; а д о л у бръмчат нещо, четат списъка на депутатите, четат протоколи, дрънчи сегиз-тогиз звънецът и пак бръмчене, бръмчене безкрай; а меката топлина все повече и повече те обнема, разнежва те, натежават клепките, клима главата, ти дремеш... носът почва да свири едва уловимо pianissimo, като кавал в гората, като вятър в камината, като парата в гаснеющия самовар... Топличко, хубавичко!

Унесъл си се в щастливия мир на сънищата. Но някоя гръмотевична орация, някой рязък звук се косне до слуховия нерв и те снеме в действителността; а понеже слухът се събужда по-рано от зрението, то ти можеш да чуеш звукове, преди да си дадеш сметка какво се върши в действителния мир. И ето, чувам отпърво неясно бръмчене, сетне схващам членоразделни звукове, сетне по-ясно и ето съвсем ясно различавам думи:

- ...за библиотеки, отколкото за не знам какви си перачници и за някакви си конюшни!...

Особено силно рязна ухото ми думата конюшни;

Алеко Константинов, "Херострат II"

Залез

Развълнувах се! Сън не спя заради покрива на конюшните!

Banshee
снимка на Banshee

Защо това се върши от столична община? Нали конюшните са 70% собственост на МВР и 30% на частна фирма?!

Ами явно който ги е палил... "чупи-купи". :))