facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
"Жълтите жилетки" във Франция готвят по-голям протест

Френските власти очакват по-значителна мобилизация в цяла Франция на утрешния девети съботен протест на "жълтите жилетки", предаде Франс прес, цитирана от "Дарик радио", като се позова на префекта на парижката полиция и шефа на националната полиция.

На цялата територия на страната "очакваме връщане на мащаба на мобилизация отпреди коледните празници", обясни днес генералният директор на националната полиция Ерик Морван пред радио "Франс ентер".
Смятаме, че мобилизацията в столицата ще е по-голяма, отколкото миналата събота, а поведението на групите, които ще участват, ще е по-радикално и ще има повече опити за насилие, каза префектът на полицията в Париж Мишел Делпюеш пред информационната телевизия СиНЮЗ.

В социалните протести на 5 януари участваха повече демонстранти след спада в числеността им през празниците. Властите съобщиха за 50 000 души, 3500 от тях - в Париж. Седмица след седмица наблюдаваме тенденция към все повече насилие, главно в поведението на малки групи, които вземат на прицел центровете на властта, каза Делпюеш.

Префектът потвърди, че за утре са взети извънредни мерки за сигурност, като тези от средата на декември. В цяла Франция в готовност са 80 000 полицаи и жандармеристи, а 5000 от тях с 14 бронирани машини на жандармерията ще се грижат за реда и сигурността в Париж.

Телевизия Бе Еф ЕМ цитирана от ТАСС, съобщи, че най-големи протестни акции се очакват в Париж, Бордо, Марсилия, Тулуза, Лион и Страсбург. Според властите в демонстрациите на 15 декември в страната са участвали 60 000 души. 

Към статията във в. СЕГА
PlaNed
снимка на PlaNed

Кого или кога рИдакцията подвежда?

Не съм казал, че лъже, защото тя само копира нящо си, колкото да защити заплатите на "главните рИдактири и техните заместници", както се пееше в един позабравен хит

05.01.2019

В цяла Франция днес по данни на полицията са протестирали около 25 000 души - спрямо 32 000 миналата събота. Около 3500 са били в Париж.
https://www.segabg.com/hot/frenskite-zhulti-zhilet...

11.01.2019

В социалните протести на 5 януари участваха повече демонстранти след спада в числеността им през празниците. Властите съобщиха за 50 000 души, 3500 от тях - в Париж. 

На думи се борим с фейкнюз и громим "вражеската пропаганда"!

Soro

А как се радвахме когато го избраха ...

×