facebook
twitter

Вие сте тук

11 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Лавина погуби двама в Пирин

Двама туристи са затрупани от лавина в Пирин, съобщиха от Планинската спасителна служба в Банско. Веднага след сигнала екипи са тръгнали към мястото. След няколко часа издирване бяха отрити телата на момче и момиче, съобщи БНР. Все още не е ясна националността им.

Инцидентът е станал около 12 ч. в района на т.нар "Бъндеришки улеи". По първоначални данни лавината е била предизвикана от сноубордисти, които са карали извън пистите, уточнява БТВ. В района на лавината е имало още двама души, които са оцелели без наранявания.

По информация на ПСС в момента лавинната опасност е значителна.

Към статията във в. СЕГА
Johnny2965

Бог да ги прости.

Явно не са чули предупрежденията за лавинна опастност. 

Обичам екстремните изживявания, но винаги се опитвам да преценя риска.

Solace

Много нов сняг, и навято. И БАССЕС, и ПСС говорят за дебели дъски в Пирин и по Витоша. Който кара ски - по пистите, който ще катери - внимателно по северните и североизточните склонове. Има си зимна маркировка, ходете по нея. Утре ще ви помахам от Мусала :D

авакум 78

 

 

 

                    Господ да ги прости , ама всяка година се повтаря . Не разбраха ли , че с планината шега не бива ?

pasi

Бъндеришки улеи!!! Те водят към поляната със същото име. А обезопасяване на улеите кога? Когато насметем зелените еуглени ли?

Augereau

Улеите са почти отвесни и са брутално опасни. В началото на по-горните улеи има оръдия за предизвикване на лавини, но човек не може съвсем да опитоми планината. Навсякъде е обозначено, че спусканията там са забранени и че има риск за живота. 

Отделно хората, които се пускат там, са пределно наясно с опасността - най-често жертви там стават опитни скиори и дори ски /сноуборд инструктори. 
 

Да почиват в мир загиналите. Ужасна смърт. Дано всичко да е приключило бързо (удар в камък, дърво), защото настръхвам от мисълта няколко минути човек да се задушава под метри сняг. 

vladofff

Ако искат и решат, могат да ги оправят и тия улеи. Щом дори в хаганата на жужето, както е прието да се пише тук, в долината на Адил-су съм виждал артилерийски установки, които определено не сочат в посока Грузия... Ама защо му е на Цеко да се харчи за джепане, още повече, че пускачите на улеи не са от най-предпочитаните клиенти.

spanopolski

Че цеко му е през там каквото има долу дето слънце не огрява е едно на ръка.
Но екстремистите ако не могат да карат там ще идат в съседния циркус, не може всичко в целия Пирин да е обезопасено.

protor

Гадните зелени еуглени не дават, иначе досега да сме асфалтирали улеите. За лавините щеше да има обособени зони, маркирани с перки като на Графа. И щяха да се допускат само по строго разписание с инфо табла по спирките.

TheBahurKing

?

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m