Quantcast
Приключи разследването "Суджукгейт" | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

25 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Приключи разследването "Суджукгейт"

Година и половина след като гръмна скандалът "Суджукгейт", свързан с вече бившия депутат, но все още член на ГЕРБ Живко Мартинов, от прокуратурата обявиха, че са приключили разследването срещу него и предстои делото да влезе в съда. 

През лятото на 2017 г. прокуратурата повдигна 6 обвинения на Мартинов - за принуда, за закана с убийство, за опит да се осуети наказателно преследване, за това, че през 2015 г. със заплахи е принудил зам.-шефа на МВР в Добрич и началника на РПУ-Балчик да извършат нередни действия по служба, както и че е принудил със заплахи директора на ВиК-Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството. След Мартинов три обвинения получи и бившият шеф на МВР в Добрич Веселин Колев. Под отговорност бяха подведени и местната шефка на агенцията по безопасност на храните Розалина Брайкова, както и бизнесменът Петър Малджиев за заплаха на свидетели. Тогава от прокуратурата твърдяха, че Мартинов е изнудвал, използвайки името на премиера Бойко Борисов, но нито един суджук не е стигнал до лидера на ГЕРБ.

Сега от спецпрокуратурата съобщават, че на Мартинов е повдигнато прецизирано обвинение - за изнудване, за което бившият депутат ще бъде изправен пред съда. Борисов отсъства от историята, разказана в прессъобщението на прокуратурата. Мартинов трябвало да се яви в прокуратурата днес, но не го направил по здравословни причини и затова предявяването на постановлението за привличането му като обвиняем е отложено за другата седмица. Не е ясно какво се случва с останалите първоначални обвинения срещу Мартинов, както и с другите обвинеями по скандала.

Живко Мартинов ще отговаря пред Специализирания наказателен съд за това, че в периода от януари 2012 г. до януари 2013 г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление - с четири деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил А. П. П., чрез заплашване, изразяващо се в отправяне на закани да извърши нещо противно на волята му - да му предостави 4 тона суров суджук, 30 килограма филе "Елена" и 30 килограма телешка пастърма, и с това причинил на А.П.П. значителни имуществени вреди в общ размер на 36 168 лева, пише в съобщението на прокуратурата.

Отправените към А. П. П. закани са: "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста"; "Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е пак хубав като предишния суждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба"; "Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник.“; "Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил".

Мартинов е на свобода срещу 20 000 лв. Ако бъде признат за виновен, Мартинов може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на имущество.

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

Сега вече няма начин борбата с корупцията да не се развихри...

 

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

Сладур

Разстрел...

pasi

Мина повече от година докато Бай Онуй даде "зелена светлина" за Суджукгейт. Смисълът е да се позабрави от плебса.

Трябва да почакаме още за "Кумгейт", "Кръстникгейт" , ГеПи-гейт и прочее гейтове. 

Амене Менема

ако не му хареса, си свършил

В какво го обвиняват бившио депутат, че „Му“ не е с главна буква ли?

Forza NATO

Само тая снимка ли можахте намери по темата "суджук"? 

anarhia

 Това е наденица. Ето това е суджук.

http://picbg.net/u/337/39928/863011.jpg

Begemot
снимка на Begemot

Това е исторически текст. Трябва да се запише със златни букви.Всичко е тук - и метода, и целите, и даже тона и изказа. Всичко е сложено по местата. Предметът - суджук - е супер символен, даже кокошкарската ( за суджукополучателите) крайна стойност е много точна тук. Ако за един камион суджук ( 30-40 хил лева) се действува така, представяте ли си....

Penchobre

?

анастаси сиров

  А ТОЙ все пак,ял ли е от суджука СИ?Или е пак невинен?

Въпроси,въпроси.....

Звън®
снимка на Звън®

На Бонифаций Хипертоник от Банкя послушание му е дадено от Свети Унуфрий суджук да не вкусва. Разрешено му е да си го завира, където пожелае - само не в устата! Затова Бонифаций Хипертоник задоволява ненаситната си страст към добруджанския суджук чрез аналофагия - сиреч тика си го  в задника, поглъщайки с вълчи апетит по цели две парчета. Понякога и три, но последното остава да виси. Щом се насити  откъм суджук, Бонифаций Хипертоник заиграва бавно хоро с приклякане. Тогава висящото трето парче се поклаща ритмично и придава особен чар на неговия танц. Който го види възкликва: "Та това е истински Терпсихор!".

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

☺️✌️

Амене Менема

Това е исторически текст

Няма да впечатли никого освен нас. „Журналистките“ ще продължават да пърхат около Него. Форумните бахури ще продължават да пеят „ама Корнелия ...“. А и самият Той вече обясни, че нямал нищо общо с това, понеже заради холестерола не ядял суджук.

 

П.П. И за тефтерчето на Ф.Зл. („Ц.Ц. каза да ударим тоя, И.Ф. каза да капичнем оня ...“) смятахме, че е исторически текст, но то горкото взе, че се изгуби.

last

 

 

 "Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил.“

 Явно не Му е харесал - затова пуснаха по пързалката Живко... 

Архангел

Що се правите на умрели лисици?

Нали е ясно, че 4 тона не е за да си го яде Бойко,а за някое партийно мероприятие?

Амене Менема

4 тона не е за да си го яде Бойко

Стига бе, верно ли? А пък аз толкоз време се чудя колко ли метра въже за пране има Той на балкона, че да окачи на него суджука и да остане място за гащите и чорапите.

Яна

Ерго партийните мероприятия на ГЕРБ начело със светиня МУ се заплащат с рекет. Заболя ме сърцето от това заключение. И очаквам форумните привърженици да завият на умряло или да заемат поза на умряла лисица - по избор и пълнота на портомонето.??.

Моите5стотинки

една подкова 0,25кг....4000кг=16000 подкови + 4 куб. метра ракия...домати, краставици....да съгласен съм става за партийно мероприятие...

вила

И все пак въпреки бързата реакция  на рибоподобния, който още преди да е започнало разследването съобщи,че е доказано,че нито един суджук не е стигнал до Бойко борисов,остава за отговор въпросът:КЪДЕ СА ТЕЗИ 4 ТОНА СУДЖУК-4 КИЛОМЕТРА ОГРАДА? Щом е доказано,че  мартинчето го е взел,то-КЪДЕ Е СЕГА?

Тодор1

И аз се интересувам най-вече от това - къде всъщност е сега суджука?

то правосъдието е ясно филма сме гледали но суджука би трябвало да се раздаде на матреала че и ние да намажем малко

най ми хареса фразата ,че суджука не бил стигнал до Борисов -еманация на простотията и бай ганьовщината

Тези суджуци купувате ли ги ?Я да видя както си лежа колко суджука мога ха хапна..

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Ква е тая наденица, ве, алоооо?

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Екзистенциалният въпрос е :"Къде е суджука?!"Изяден ли е,ако е така,Кой го е изял?Щото за година и половина ще да е станал на камък и дори саблезъб тигър ще се озори.Пък и доста е-4 тона.Буци сам не мо'е го изяде.Виж ако викне Шиши и Федос ханъм,тримцата ще се справят.Даже ще пратят Живко за още.

А иначе,всичко е сценка,тип водевил, за пред простолюдието.Изпълнявана от драмсъстав "Пушеци,димни завеси,пиратки и фойерверки" към цацаратурата.Никакъв ексдепутат от ГРОП няма да бъде осъден.Ще се позамаже работата и Живко ще си житка либерте....

Evasion

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов отива на съд за изнудване за 4 т суджук, филе "Елена" и телешка пастърма

Ще гласувам за герб! 

Stern

Ако бъде признат за виновен, Мартинов може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на имущество.

Значи 2 г. условна и глоба от 1000 лв.

inventus

Кърджалийски времена!