facebook
twitter

Вие сте тук

88 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
СРС-тата срещу Иванчева: "Не искам децата в центъра" става "Не искам 10%"

Записите от специалните разузнавателни средства (СРС) по делото срещу отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева са свалени с грешки, които тотално променят смисъла на казаното. За това сигнализира някогашната й заместничка Биляна Петрова, която също е обвиняема по процеса за подкуп, съобщи "Медиапул".

Петрова даде за пример нейна реплика, която е напълно изкривена при свалянето на хартиен носител. Петрова твърди, че произнесената от нея фраза е: "Не искам децата да ходят в центъра". В съда обаче е представено доказателство, според което е казала: "Не искам 10%". Репликата е казана по повод случай, нямащ нищо общо с делото, обясни Петрова. Става дума за учителката по математика Правда Найденова от 125 училище в "Младост" 1. Тя напусна през есента на 2017 г. и беше последвана от всички деца в класа си. Петрова твърди, че е казала, че не иска децата да се местят с преподавателката в училище в центъра. Репликата обаче добила съвсем друг смисъл след "превода" на разследващите.

"Тези, които слушат, не знаят нашия живот и смятат, че винаги се говори за пари. Това е много известният случай, когато един клас последва своята учителка. В изречението беше казано точно това: "Не искам децата да ходят в центъра", обясни Петрова. Според нея подобни грешки има много. На места се пропускали имена, променял се и смисълът. "Има много пропуснати моменти, има съществени различия на много места, ще ги обсъждаме в зала, защото някъде са спестени имена, волно или неволно, на колеги или на други хора от Столична община", обясни Петрова.

Грешката силно напомня подобна по друго шумно дело – срещу шефа на несъществуващата вече комисия за конфликт на интереси Филип Златанов. През 2013 г. прокуратурата започна дело срещу него, по което бе иззет тефтерът му със записки кой да се "удари" и кой да се "оправи" от комисията. Сред записаните инициали имаше и "ДП". Точно този запис обаче бе представен от прокуратурата като "10". Че записките са "редактирани" се разбра месеци по-късно.

Във вторник спецсъдът отложи делото срещу Иванчева и Петрова, тъй като материалите все още не са върнати от апелативния съд, който трябва да се произнесе окончателно дали двете жени и обвиненият като посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров да бъдат задържани за постоянно. Тримата бяха оставени под домашен арест преди коледните празници. Прокуратурата обжалва решението на съдия Иво Хинов. Очаква се втората инстанция да се произнесе окончателно в близките дни. Досега апелативният съд на два пъти връща Иванчева и Петрова в ареста, след като Хинов ги пуска. Те бяха задържани миналия април и прекараха в ареста 8 месеца.

Към статията във в. СЕГА

Страници

JR

Ха така! Лелеее! Ква става тя, а?!? Ръгни ножо у тупано! Резил!

Що се бавели “експертизите“...???

Сладур

Вестникът избирателно ни представя текст от СРС. А другите неща пак от същите СРС прочетете в друг вестник - ще видите за какво иде реч и че тази госпожа съвсем не е невинно агънце.

Дерсу Узала

Неблагодарна и нископлатена е дейността на Sugar Baby/Daddy - струва ли си да си кривиш душата за жълти стотинки?

Сладур

Платена е - колкото повече злоба комунистическа  толкова по-платено ми е ...

Penchobre

Местек затваряше панорамата и казваше: „Морска сирено, може да си вървите у дома“, тя се преобличаше и в десет часа вечерта можехте да я видите как се разхожда по улица Таборска и подхвърля на всеки срещнат господин: „Ей, сладур, ела да си направим удоволствието.“ Понеже нямаше билет, господин Драшнер я арестува след едно счепкване с други подобни мишки и така Местек трябваше да затвори предприятието си.

mi6osp.

Хъм, това СРС ще изчезне.

mick

И за такива преводи.. т.е. набеждаване - няма ли да има последствия? различни от повишения?

Пиркс
снимка на Пиркс

Бахури, сър...

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Пирксът и останалите, какво сте се заяли с пролетария от Сухата река, а?

Не ви ли е през тромпета?

Нека плува, даге.

Бат Бойко

Въпросната учителка Правда се мести в 128-о училище “Алберт Айнщайн, което се намира в Младост. 

 

 

JR

 Което идва да покаже какво?

Бат Бойко

Децата и учителката не са се местили в центъра никога и транскрипцията на обвиняемата е просто глупости. След като не са се местили деца в центъра, няма никаква логика да казваш, че не искаш да се местят в центъра.

къртичето

Има логика.  В случая се разкрива  нова паралелка в 128-мо, за което е нужно разрешение от общината. Ако е защитавано подобно решение, е съвсем логично да се каже " Искам да се открие нова паралелка, а не децата да се местят в центъра."

Бат Бойко

Но децата никога не са се местили в центъра, нито родителите им са изявявали желание да се местят в центъра. 

JR

Точно тъй! И записите са от преди разкриването на новата паралелка в 128-мо. Кой е предлагал местене в центъра сигурно знаят в МОН. А може и да не знаят. 

Бат Бойко

няма доказано дори идея за местене в центъра

JR

Къде “го няма доказано дори идея“? ВъоПще каква ти е “идеята“? Прочети пак дописката с разбиране, че ще строшите с тенор-фалцета вратата от греди. Боц след боц...???

къртичето

Много трябва да се обяснява, значи.

Въпросната учителка е от 125-то, където води една от т.нар. математически паралелки. Махат учителката и 16 -17 деца също напускат. В 128-мо има обявен конкурс за учител по математика, където отива Правда Найденова, родителите на напусналите деца се организират и  искат разрешение да се открие  нова паралелка в 128-мо, за да останат децата с учителката си.

Никой не е искал тези деца да се местят организирано в центъра. Те напускат поотделно и също така поотделно е трябвало да си намерят места в нови училища, ясно, че ще бъдат в центъра, в добри училища  и ще търсят математически паралелки.

При възможността децата и учителката да останат в Младост ( това не е малко - добра учителка и изявени математичета) се взема решението за нова паралелка. И от тук " Не искам децата да отиват в центъра" - т. е да се спасят поединично в училищата, по добре да ги запазим в кварталното училище.

И за да не се люшнеш в посока, че съм от общината - моя позната е с дете от преместените и съм запозната със случая.

 

Бат Бойко

За протокола, твърдиш, че децата са напуснали училище и са чакали ей-тъй-на на гюме докато Правда си намери нейде работа, след което са се примолили за нова паралелка и след Х време, когото всичко документално се е уредило, децата са се преместили. През това време са играли на таблетите вкъщи ?!

 

'Не искам децата в центъра' е просто детинска простотия и оправдание. Ако имат оспорвания по СРС-та, адвокатите им могат да поискат доп. експертиза и да се установи истината. 

Да твърдиш обаче, че обвиняемия е винаги прав когато се изреже с подобно детинско оправдание не подобава на възрастни хора. 

Освен това, защо въобще някой си мисли, че децата поотделно или заедно биха отишли в центъра а не в някой друг краен квартал ?! 

 

къртичето

Драги Бойко, имам и друга работа освен да ти разказвам историята на Правда и 128-мо училище. Действието се развива през лятото и родителите до последно трепериха ще разрешат ли паралелката или не, убедиха и няколко деца от други училища да се запишат за да достигнат необходимата бройка за откриване на паралелка.

Освен това, да уточня, че нямам представа дали репликата е "за 10 %" или "за децата в центъра', обясних само откъде би могъл да дойде този израз.

Дерсу Узала

Бат' Бойко, разкажи как открадна от Либия танкер за 80 000 000 долара!

УмноКрасивЧуств...

Отричанията ти приличат на "Ма как Бойко Борисов ще е казал, че Варна ще си остане село. Първо- Варна не е село, че да си остава. Второ - Боеко е гений и не би казал нещо невярно и глупаво."

 

Трето - смех, смех, то бива сляпа защита на Гешев и герберунгелизъма, но това е вредно и за ГЕРБ, с демонстрацията на елементарни неща като 2 и 2=4. Не ве, две и две значи две. Или 22.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Ареста не им се отразява добре на женските корумпета....ей тая замязала на Баба Яга...а другата изрусената като я погледнеш и оставаш с впечатлението, че цял живото е живяла в  Столипионово или Факултета...

 

...гледайте ги хубаво двечките и си помислете дали си заслужава да пропаднеш така за да гушнеш някой рушвет, колкото и тлъст да е рушвета...

JR

Така е. И Той вече се съсипа. Разду се, побелЕ...

Министерът на спорта едвам ходи, а Красьо гила с каска, щото трудно пази равновесие... Лила вече не смее да се покаже пред хората...

Тежко е. Много.

mr_self_destruct (непроверено)

Ловко?

volog2

Откак в СРСта се чу нещо за “специализираната прокуратура” в разговорите на Ваклин (нали щеше това също да се прослушва още веднъж и даде доразпитват свидетели) пуснаха Иванчева от ареста, и изведнъж взеха да се отлагат дела. Доскоро ги решаваха и без документи. Чакат май случая да изпадне от медиите, Иванчеви да си останат с 8те месеца арест, за които после да получат подобаващо се възнаграждение от данъкоплатците, и  случая да се оттече в шеста глуха. Сега спецпрокурорите имат друга дъвка - Банев и опита му за Евразийски преврат. Пфу.

bay Dragan

И това прокурорско дело утече у канала.

Manrico
снимка на Manrico

Ето на картата 128 училище, където се е преместила учителката Правда Найденова 

 

(Нещо не излиза линк към Гугъл мапс, но всеки може да потърси 128 СУ Алберт Айнщайн )

 

Не прилича на център, нали? Тези двете и адвокатите им май не са много изобретателни в защитата си. Аз например веднага се сещам за фраза, която звучи по-близо до "10%" и е по-неясна, та може да е приложима към повече ситуации - "Не искам децата да пречат"

JR

128-мо си е там, където винаги е било. Не е до операта, а на 15 минути пеша от 125-то, но ти от къде да го знаеш това.

Обясни по-добре защо спецовете се туткат с експертизите. Да не би да са изгорели в хибридната война, започната от Йожени дьо Банеф с ядрено куфарче от зандана?

Zaro

128-мо НЕ си е там, където винаги е било. До 1972-1973 то беше на ул. Парчевич в една сграда с 127. Завършил съм го 1970 г. /беше до 8-ми клас/

Страници