facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Кубрат Пулев ще се бие три пъти догодина

Кубрат Пулев ще има три двубоя през следващата година. Това е изискването в новия му договор с промоутърската компания "Топ Ранк" на Боб Аръм. Боксьорът обяви, че Аръм се интересува от него още от 2014 г., когато беше мачът му с Владимир Кличко. А наскоро самият Аръм изрази увереност, че Пулев може да бие Антъни Джошуа и да стане световен шампион.

"Той е човек-история, много опитен, много сериозен човек, да не кажа един от най-сериозните в бокса. От доста време преговаряме за тези неща. Той е бил винаги в помощ. Надявам се директно да излетим нагоре с тази промяна. Крайно време е да има по-сериозно развитие. Друго е, когато зад гърба ти има толкова сериозен човек, една мощна машина с толкова голям опит", каза Пулев при завръщането си от САЩ.

Следващият му двубой ще е в Ню Йорк или Лас Вегас, вероятно през март. Съперникът може да е американец. "Договорът е за минимум три мача на година. Всеки мач ме обогатява. Но аз съм зареден с много енергия, с позитивизъм, с много настроение. Оттук нататък ще мачкаме много здраво. Обсъждахме, говорили сме и с международната федерация (IBF), за да не стоя и да чакам, както беше предишния път. Искам да направя мачове, докато се стигне до мач за световна титла. Естествено, трябва да ги спечеля", допълни боксьорът.

Пулев каза още, че приоритет са двубои в САЩ, но държи да има и още срещи в България заради феновете. Той ще тренира в САЩ още от януари - в Лас Вегас, и ще продължи да работи с Ули Вегнер, но ще се готви и с треньор на "Топ Ранк". В САЩ ще тренира и брат му Тервел, който заминава още на 15 декември.

Относно думите на мениджъра на Джошуа - Еди Хърн, че британецът може да откаже мача с него, Кубрат каза: "Той си приказва, трябва да се взема под внимание какво говори, но в крайна сметка е важно какво ще каже международната федерация (IBF). До момента те не са казали нищо конкретно. Няма значение кога ще е мачът - дали ще е сега, дали ще е април, октомври или през 2020 г."

Към статията във в. СЕГА
Братя Стругацки

На приказки почти го докарва  като Гришо. 

Force

Нещо не разбрах - промоутърът ли ще се бие на ринга или Кубрат?

×