facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Отбелязваме "150 години след Росини"

Днес, в Стара Загора

Старозагорската опера се присъединява към годишнината от смъртта на великия композитор Джоакино Росини със специален концерт под наслов "150 години след Росини". Това ще стане довечера от 19 часа, а спектакълът е включен в програмата на 49-ото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство. 
По проект на фотографа Рад Димитров са  изработени фигури с човешки ръст на Джоакино Росини, които са поставени в ресторантите и във фоайетата на операта. 
В антракта на спектакъла "Севилският бръснар" (4 декември) във фоайето на операта бе представена специална музикална програма - флашмоб за всички зрители с намигване към кулинарната слава на Джоакино Росини. Разигран бе комичен фрагмент от мюзикъла "Хоби" на Ролф Цимерман. В този откъс трима мъже се събират тайно от жените си, за да готвят прочутото ястие "Турнедо Росини". В ролите на Ото, Вили и Паул се изявяват солистите на Държавна опера-Стара Загора Георги Динев, Игнат Желев и Марин Русинов. На рояла - Деница Петрова. Атрактивният номер ще продължи да забавлява зрителите и по време на антрактите на спектаклите на операта "Джоконда" (на 6 декември) и балета "Лешникотрошачката" (на 8 декември).
Диригент на концерта е Ивайло Кринчев. Участват солисти на Старозагорската опера Емилия Иванова, Петя Петрова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов, Ивайло Джуров, хорът и оркестърът на театъра. В програмата на концерта ще бъдат представени увертюри, арии, ансамбли и хорове от огромното му творчество, които са сравнително непознати за българската сцена: "Пътуване до Реймс", "Жената от езерото", "Семирамида", "Пепеляшка", "Стабат матер", "Италианката в Алжир", "Мойсей в Египет", "Вилхелм Тел" и др. 

Към статията във в. СЕГА
Weiß

Rossini, La gazza ladra (Ouverture),

Mike Terrana, Beauty and the Beat, 2011

Една фантастична вечер в Пловдив,

https://www.youtube.com/watch?v=Z9qarEi9ZRQ

×