facebook
twitter

Вие сте тук

112 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Спецсъдът цинично реши, че килията се отразява добре на Иванчева и Петрова

Здравословното състояние на Десислава Иванчева и Биляна Петрова не им пречи да стоят в ареста. Освен това правото им на защита в килиите не е накърнено. Нито пък е отпаднал рискът те да извършат друго престъпление. Затова двете подсъдими за подкуп жени остават в ареста, където са от април. Това следва от определението на тримата апелативни съдии в спецсъда Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова. Те не се мотивират откъде идва рискът. Нито пък от акта им се разбира защо не уважават заключението на експертите, че ако Иванчева не е в ареста, това ще подобри здравословното й състояние.

Тримата апелативни съдии отказаха да си направят отвод, както настояваше адвокатът на Петрова, нито пък приеха да заседават за ареста в открито заседание. Съдия Иво Хинов, който гледа по същество делото за корупция срещу двете, на 16 ноември нареди те да бъдат пуснати под домашен арест. Апелативният съд се произнесе едва в четвъртък. За сравнение на 16 ноември в рамките на часове беше спряно предварителното изпълнение на пускането на Иванчева и Петрова, наредено от Хинов.

Петрова е с влошено здравословно състояние, но заболяванията й не са пречка да пребивава в следствения арест, приемат съдиите. Даже показателите й са се подобрили в ареста, пише цинично в определението. Съдиите не са съгласни и с изводите на експертите, че ако Иванчева е вкъщи, това ще подобри здравословното й състояние.

"Продължаване действието на най-тежката мярка за неотклонение е необходимо с оглед изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията, вменени на двете подсъдими. Тежестта на обвиненията не е единственият индикатор за съществуване на риск от извършване на престъпление, в случай на изменение на мярката за неотклонение на двете подсъдими", разсъждават тримата съдии.

За сравнение на свобода са зам.-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който е обвинен, че е помогнал на сочения за организатор на престъпна група Димитър Желязков-Очите да избегне наказателно преследване. Той е на свобода срещу гаранция от 50 000 лв. Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обвинен за заплахи, принуда, закана с убийство, е под гаранция от 20 хил.лв. Под гаранция са на свобода и обвинените за корупция в софийския Медицински университет. На свобода е и бившият шеф на пътната агенция, обвинен за безстопанственост, нанесла щети за над 41 млн. лв. Не е в ареста и нито един от подсъдимите за източването на КТБ.

 

ОТКАЗ

Пленумът на Bисшия съдебен съвет отказа да се занимава с пиcмoтo нa 11 aпeлaтивни cпeцcъдии, ĸoитo ce oплaĸaxa oт пpoвepĸaтa, paзпopeдeнa oт председателя на Върховния касационен съд Лoзaн Πaнoв пo дeлaтa зa мepĸитe зa нeoтĸлoнeниe нa Иванчева и Петрова. Пленумът препрати писмото на Съдийската колегия. "Доколкото ми е известно, апелативният спецсъд още е в структурата на съдилищата", каза по време на заседанието Панов. Той допусна, че апелативните спецмагистрати са се заблудили от призива на спецпрокуратурата да не дават делата за проверка. "В конкретния казус бих искал само да напомня, че съдът е арбитър. Не проявява единомислие с прокуратурата и не се превръща в орган по осъществяване на наказателна политика на държавата, когато нарушава фундаментални принципи в наказателния процес", допълни Панов. Резултатите от проверката, разпоредена от Панов, трябва да бъдат обявени на 10 декември.

Към статията във в. СЕГА

Страници

маргаритка2

Няма никаква мистерия в това.

 

Ваклин е взел нов заем, ипотечен, и всеки ден виси пред ареста по два часа, та ако случайно ги пуснат да им пробута следващия транш от подкупа.

 

 

Царят

Защо цинично? Напълно нормално...

маргаритка2

Да съм повторела поста, ако не съм робот....

Повтарям го.

 

 

baykata

Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова?

FuFighter

Имаме най-справедливия и обективен съд! Хвала на Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова! Мога да им пожелая да им спретнат подобна постановка, и да търкат наровете в същата килия. Имаме най-зависимата прокуратура и най-зависимият съд! Когато едри престъпници се разкарват с дъргжавна охрана, а две набедени женици за подкуп, който не са поискали, стоят зад решетките. Но това е цената да се изправиш срещу ОПГ с власт.

Danibus

Показателите им се били подобрили в ареста. С други думи ареста им действа нещо като хомеопатия или рехабилитация.

Наистина цинизъм във висша спетен.

p.s. Следственият арест не е място за предварително изтърпяване на неналожено с влязла в сила осъдителна присъда наказание. Или е? Това според новия "специализиран" НПК на специализираният съд.

Begemot
снимка на Begemot

Много нагло. Много.

Banshee
снимка на Banshee

Намерили рая да ги трае...?

Само като им видиш снимките на затворничките преди и след.. Съсипали са ги, приличат на жертви на нацистки концлагер.

Danibus

 

"Доколкото ми е известно апелативния спецсъд е още в структурата на съдилищата" каза по време на заседанието Панов.

"В конкретният казус бих искал само да напомня, че съдът е арбитър.Не проявява единомислие с прокуратурата и не се превръща в орган по осъществяване на наказателна политика на държавата, когато нарушава фундаментални принципи в наказателния процес."допълни Панов.

Лозан Панов?

Дежурния

Има едно интересно развитие из медиите по това дело. С наближаване на края на делото, заклеймяващите статии все по-често са анонимни или под псевдоним.

Danibus

Къв край на делото. То още не е започнало. Тук се коментира производството по промяна на мярката за неотклонение. Освен при съдия Хинов има още две инстанции. Краят е далеч и непредвидим за прокуратурата.

Forza NATO

Вече е очевидно, че мачът пред АпСпецСъд ще бъде домакински за прокуратурата и каквото и да стане пред първата инстанция, гешевиките ще разчитат на реванш у дома, където и "стените помагат"...

Danibus

Интересното ще е в касацията, не в апелацията.

Weiß

Danibus, на 13 септември Специализираният наказателен съд даде ход на делото.

Сега става въпрос за  промяна на мярката за неотклонение вече в съдебна фаза.

Danibus

Да, ход на делото по същество има, доколкото прочетох. В първа инстанция. Кога ще приключи първоинстанционното производство ще видим. Делото обаче го чакат още две инстанции по същество. А, че сега става въпрос за производство/не по същество/, а по произнасяне по искането на Иванчева и Петрова за промяна на тяхната мярка за неотклонение от "Задържане под стража" в "домашен арест" или "парична гаранция", точно това съм писал в предходния си пост.

Miranda
снимка на Miranda

Да имат само сили да издържат този кошмар...

Виновни или не, те вече достатъчно са наказани.

kaily
снимка на kaily

Студент публикува снимки на стаята си в общежитието

https://www.dunavmost.com/novini/student-publikuva-snimki-na-stayata-si-v-obshtezhitieto

 

И си плаща за това.

 

Пернишка болница прилича на декор от филм на ужасите

https://www.dunavmost.com/novini/pernishka-bolnitsa-prilicha-na-dekor-ot-film-na-uzhasite

 

И болните си плащат за това.

 

Докога ще ревете за двете кукли?

Здравка
снимка на Здравка

Първо.  Кайли, видях снимката и прочетох текста за инфекциозното в пернишката болница. Ни държава, ни община са виновни за мръсотията, мухъла и паяжините. Явно няма кой да изисква от санитарките да чистят и да не врат по дамските си чанти предназначените за целта препарати.

Второ. До момента никой не е успял да ме убеди, че ''двете кукли'' са поискали подкуп от Ваклин, или когото и да е. Подобно нещо и от СРС-тата не се чува. Ти и аз ще плащаме едни грешни хилядарки в евра, когато  осъдят държавата в Страсбург, ти и аз, разбираш ли, не поръчковата прокуратура. 

***

Имам чувството, че таиш някаква лична неприязън към г-жа Иванчева и /или/ г-жа Петрова.

kaily
снимка на kaily

Даже не ги знам кои са, впоследствие четох, преди няколко дена даже прочетох, че няколко месеца след назначаването на гуспожата инициативният комитет, дето я е издигнал, е оттеглил подкрепата си за нея. Както и партията на несменяемия бесепар. Демек подкрепили я, спечелила е и хоп, после оттеглят подкрепата си. 

И чак впоследствие я хващат с белязаните. Явно момето се е възползвало добре от неочаквания шанс, но не е знаело правилата на играта и я бият през пръстите.

Това беше второто.

 

Първото - не може да твърдиш, че състоянието на болницата е по вина на чистачките, това е нонсенс. Не знам какви снимки си видяла, ама гледай втори път. Дала съм линк, има видео. Не бъди толкова бърза (или арогантна, ако си изгледала видеото).

 

Трето - за студента също има линк, виж снимките и му виж кенефа, същия като на Иванчева, а той плаща наем за това.

 

Четвърто, ако още продължаваш да твърдиш, че всичко е по вина на чистачките, ми да си чистят и двете кукли стаята, де. По цял ден кво правят?

Banshee
снимка на Banshee

Кайли,  опитваш се да изместваш темата по най-дървен начин, виртуално пипане на мускула на мутрата си е това. 

kaily
снимка на kaily

Верно ли? Измествам темата? Питам що защитавате двете кукли заради лошите им условия в затвора, като има далеч по-лоши по болници и общежития, а там хората даже не са и обвиняеми?

Кое измествам?

Ако не разбираш какво твърдя, ще ти го кажа специално като за теб -

Насочили сте цялото си внимание върху две кукли, които не се знае виновни ли са, или не, но поне са обвиняеми. И изобщо отказвате да видите, че положението в почти всички държавни и общински сгради е същото и там виреят хора съвсем пък невинни.

Държавата да даде пари да оправи затворите и затворниците да заживеят на топло по европейски, а невинните граждани да живеят скотски, това ли искаш?

 

Темата е - килията се отразявала добре, какво имаш да оспориш по въпроса? Имат перфектен адвокат, малко тлъст, но перфектен, той не знае ли законите, според теб? Ако имаше начин, досега не би ли ги измъкнал? Ти закона ли оспорваш? Или оспорваш състоянието на килията?

Или са те хванали заедно с още много други за канарче.

Здравка
снимка на Здравка

''Първото - не може да твърдиш, че състоянието на болницата е по вина на чистачките, това е нонсенс. ''

Никъде не пиша за състоянието на болницата, става дума за хигиена, Кайли, за елементарна хигиена. Много ни липсва това, навсякъде. Въпросната стая в студентското общежитие съм я виждала из нета и друг път. И там проблемът е комплексен - наематели, които ''обитават'' според максимата ''след мен потоп'' и немарлива управа. Ако живееш някъде под наем, чия е грижата жилището да е чисто и поддържано докато си там. Твоя, разбира се, освен ако договорът ти за наем не включва чистачка и поддръжка на самото жилище от страна на наемодателя. И двата ти примера нямат нищо общо с казуса ''Иванчева''.

Здравка
снимка на Здравка

...тя и колежката и не обитават доброволно тази смрад.

kaily
снимка на kaily

Ми аз говоря за състоянието на болницата като съпоставка със състоянието на килията на двете.

Ако ще говорим за хигена - права си. Да си чистят килията и да спрат да реват.

Banshee
снимка на Banshee

Аз съм за - да приказваш все в този дух, да се вижда ясно на какво се крепи мутренската власт. 

Здравка
снимка на Здравка

И като са обвиняеми, защо целият този цирк се точи седми месец? До сега трябваше да са осъдени поне на първа инстанция и да текат обжалвания, а те да са си вкъщи. Никой не е виновен до доказване на противното.

Здравка
снимка на Здравка

Дори да си осъден е ненормално санитарният ти възел да е директно там където спиш и се храниш и да нямаш достъп до естествена светлина и чист въздух, пък нека са зад решетки. Тук белината и амонякът няма да помогнат, най-много да ти докарат астма.

kaily
снимка на kaily

...тя и колежката и не обитават доброволно тази смрад.

А хората ходят доброволно в болницата ли? И доброволно живеят в такива общежития? 

Що за претекст? Има снимки от пловдивско общежитие за слепи хора, има снимки от лудниците, има снимки от старческите домове. И навсякъде хората не са доброволно. А и са невинни и не са обвиняеми. Що реши точно тия недоброволци да защитаваш, това ми е интересно? Щото някой вдигна патакламата и забърка манджата и остави народът да се занимава с революционни дела по същество.

А що се точи циркът питай дебелия им адвокат. Мислиш ли, познавайки екранните му изяви, че нямаше да вдигне вой до небесата досега, ако са незаконно там? Кажи, теб ако те набедят не дай боже и тикнат там, ще можеш ли да си позволиш дебелия?

 

Банши, у лево с тоя герб. Който може да чете, е наясно със смисъла на писаното. Който не може, се занимава с герб и краставиците.

Banshee
снимка на Banshee

 Кайли,... ама аз казах "мутренска власт", ти казваш "герб". :)))

Яна

Постът Ви си е чиста манипулация и опит за настройване на едни потърпевши от мутренското ни правителство и съдебна власт срещу други потърпевши. Никой не говори, че здравната система е цъфнала и вързала. Но в случая не става въпрос за това. Двете жени вече очевадно са невинни. Целият този цирк е не защото са виновни, а именно защото са невинни; не са взели подкуп, а в очите на цялата корумпирана камарила това си е парекселанс вина и то каква. Така, че ако може хайде без манипулации и вопли  уж в защита на един и индиректно оплюване на останалите, неугодни на началството.

Страници