Quantcast
Русия въведе лазерно оръжие на бойно дежурство (видео) | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

82 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Русия въведе лазерно оръжие на бойно дежурство (видео)

Русия пусна на опитно бойно дежурство ново лазерно оръжие, за което президентът Владимир Путин обяви в обръщението си към парламента на 1-ви март, предава БНТ. 

Голяма част от информацията за лазерния комплекс "Пересвет" още е засекретена, но според руски експерти то изпълнява задачи в рамките на противовъздушната и противоракетната отбрана. 

Според руското военно министерство, оръжието работи на основата на нови физични принципи. От там не уточняват в коя бойна част е дислоциран новият комплекс.

Личният състав, който обслужва комплекса са минали на обучение през Военно-космическата академия.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

JR

“Физичните принципи“ на въпросната “бойна чаС“ са за уталожване на буйствата дончови и запушване на изригванията помпеови.

Какво стана със Star wars на треторазряния холивудски херой? ?

Ивaн Бoримечката

Какво стана със Star wars на треторазряния холивудски херой?

Ми кво да стане? Със Star wars треторазрядния холивудски херой ликвидира набързо веУикио савецки саюз, барабар с непобедимая и легендарная. Тва стана, майка му мечка!

ablepsia

в противовъздушна и противоракетна отбрана

то изпълнява задачи в рамките на противовъздушна и противоракетна отбрана

предава БНТ. 

 

БНТ не са ли ходили на училище и там не са ли учили за членуване, че "предават" подобни неграмотности? Или някой друг ги е "предал"?

Solace

Нови физични принципи? Това ще е за Нобелова награда, ако е вярно...

Братя Стругацки

Според руското военно министерство, оръжието работи на основата на нови физични принципи.

Надали са открили нов принцип в напомпването, ама карай, приказка да става. 

Впрочем, за тия лазерни оръжия се приказва от много години, ефект за момента няма. Освен във филмите на Джордж Лукас и в имперския мозък на ЗИП-а.  

dissidentbg

Когато не се чете се пишат глупости. Отдавна имаха създадено лазерно оръжие и американците го знаеха. Затова повдигнаха въпрос, когато преговаряха за съкращаване на въоръжението.

mi6osp.

 Со стороны bmpd напомним, что в 2018 году известный пользователь twitter.com rambo54 путем анализа общедоступных космических снимков обнаружил две предполагаемые позиции нового российского наземного боевого лазерного комплекса "Пересвет" - на позиции 2426-й технической ракетной базы 54-й гвардейской ракетной дивизии РВСН в Тейково (Ивановская область) (на этой позиции, видимо, был снят видеосюжет о комплексе "Пересвет", ранее распространненный Министерством обороны России) и в районе дислокации 39-й гвардейской ракетной дивизии 33-й ракетной армии РВСН в районе Новосибирска.

................

основным назначением лазерного комплекса "Пересвет" является ослепление американских низкоорбитальных спутников - как разведывательных, так и, видимо, в первую очередь перспективных спутников системы раннего предупреждения о ракетном нападении (СПРН) и противоракетной обороны, аналогичных ранее создававшимся по программе STSS (Space Tracking and Surveillance System), а также возможных суборбитальных и высотных атмосферных датчиков СПРН и ПРО (работы по которым также ведутся в США). Ослепление разведывательных спутников и спутников СПРН может стать важной предпосылкой нейтрализации системы перспективной ПРО США во время подготовки к ракетному удару и в момент нанесения ракетного удара.

           https://cont.ws/@bmpd/1150213

ЗИП
снимка на ЗИП

Приказва се верно, ама сега за първи път има официално съобщение на МО, че влизат на "бойно дежурство".

 

"Съветите" бяха доста напред с материала, но имаха само "единични бройки" - комплексите " Стилет", "Сангвин", "Аквилон" и "Сжатие"...

 

Използваше се и сега се използва "самолет-лаборатория" А-60...

 

Целта е ясна - извеждане от строя на оптиката на вражеските спътници.

 

Скоро ще се разбере дали това е реално оръжие или е "хиперболоидът на инженер Гарин"...

 

:)

SSlavov

Руснаците използваха лазерното оръжие в Сирия още 2016г. и това беше главен фактор за победата и бързото приключване на войната .Предимствата на това оръжие са изключителни ,но има и недостатъци .В Сирия на ония щъркели се е наложило да слагат очила с диоптри ,нямали система свой/чужд.За пълна мощност на лъча е било необходимо да няма мъгла,облаци ,дим и вятър над0.002 м/сек. Необходимо е да има мощен източник на енергия и сега ще е стационарно  разположен .Както винаги китайците имат асиметричен отговор на заплахата - техните хора имат боен комплект шоколади и след употреба се облепват със станиол.В момента експериментират оръжието на Миг 99,а източника на енергия на балон с нов физичен принцип - трябва да синхронизират скоростта на самолета и балона,който развивал по-голяма скорост .

Конверсията налага военните достижения да се трансформират и свръхоръжието ще се ползва за предаване енергия за микровълновите печки на Луната ,а в по-далечно бъдеще и за подгряване на Слънцето преди изгрев .

geo_19

Блогъри разконспирираха бойната позиция на най-новия руски лазерен комплекс „Пересвет”

 

Мястото се оказа доста неочаквано – край град Тейково в Ивановска област (около 200 км североизточно от Москва). Там се намира позицията на 2426-а техническа ракетна база на 54-та ракетна дивизия от РВСН (сев. ширина 56.898855°, изт. дължина 40.578283°). Според експерти, това подсказвало какви задачи ще решава комплексът.
Техническите характеристики и бойните възможности на „Пересвет” все още за засекретени. Откритата информация показва само снимки и видео, предоставено от руското военно ведомство.

Според военни експерти, комплексът теоретически може да поразява самолети и ракети на противника. Резултати от изпитания не са оповестявани.

bay Dragan

БГ евроатлантици , посинели от злоба пушат нервно цигари и уят от мъкъ.

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Най-интересно за мен ще е каква е мощността на силовата установка ?

 

За предишните май е била 1 мегават...

 

:((

 

От това зависи всичко. За да качиш "смъртоносния лъч" възможно по високо.

 

Сега чета, че "Съветите" през 1987г изпращат в космоса строго секретната ракета "Скиф". Това всъщност е качване на боен лазар в Космоса.

 

Поради неточни изчисления апаратът работи по-дълго от нормалното  и накрая пада в Тихия океан. Но "експериментът" е признат за успешен...

 

Да си припомним и скорошния инцидент с некви европейски спътници. Дето уж некви руски спътници се доближили до тях и и ги повредили....

mi6osp.

 чета, че "Съветите" през 1987г изпращат в космоса строго секретната ракета "Скиф"

 

Скиф няма работа в космоса. Това е балистична ракета в херметичен контейнер/тип контейнер да стоки/. Контейнеровозът  цопва контейнера на подходящо място в океана, на няколко минути за ракетата от целта и контейнерът лежи на дъното години, докато получи команда да изплува и за изстреля ракетата. Няма ПРО за неутрализиране на такава ракета.

 

 

Rumen5252

"Скиф няма работа в космоса. Това е балистична ракета в херметичен контейнер/тип контейнер да стоки/. Контейнеровозът  цопва контейнера на подходящо място в океана,..."

Както винаги, ала - бала:

https://militaryarms.ru/novye-texnologii/lazernoe-oruzhie/

"И 15 мая 1987 года состоялся первый старт сверхтяжелой ракеты «Энергия», которая должна была вывести на орбиту боевую лазерную станцию «Скиф», предназначенную для уничтожения американских спутников наведения, входящих в систему ПРО. Сбивать их предполагалось газодинамическим лазером. Однако сразу после отделения от «Энергии» «Скиф» потерял ориентацию и упал в Тихом океане."

inventus

Напомпването играеше роля само при рубиновите лазери.От доста време вече са изобретени и други твърдотелни лазери които минават без напомпване. Като полупроводниковите например. Но щом казват че са на нови физически принципи значи е това няма да е.Вероятно става въпрос за откритие на което не е дадена гласност чрез патентоване а е веднага засекретено.Тия хора там не се борят за Нобелови награди. Друга е тяхната награда. Правото да бъдат оставени да дишат необезспокоявано. Че както са ги накачулили със всевъзможни бази на около...

Rumen5252

"Напомпването играеше роля само при рубиновите лазери.От доста време вече са изобретени и други твърдотелни лазери които минават без напомпване. Като полупроводниковите например"

??Аланкоолу, иди си вземи парите от тоз, дето те е учил за лазерите. Хал хабер си нямаш, щом пишеш, че които и да са лазери могат да работят без напомпване. Да дадеш някакъв линк на фирма която произвежда лазери без напомпване, ей така, без захранване?!

Гларyс

Да видим още колко години ще трябват, за да го повторят или откраднат другите армии, да го изучат, неутрализират и каквото е полезно да стигне до гражданска употреба...

Някак не горя от телешки възторг какъв принципно нов начин за изтребление са намерили военните на една или друга свръхсила. Де да влагахме този потенциал в създаването на нещо, което да намали предпоставките за войните...

Тъмно пиво

 Еййй, много пъргави тия кравари, бе. Кога го откраднаха, кога го изучиха, кога ....:

  https://www.youtube.com/watch?v=tyUh_xSjvXQ

ЗИП
снимка на ЗИП

Доколкото разбрах предишните са ги "фокусирали" с некви "мегаскъпоценни камъни", примерно изкуствен 30 килограмов рубин...

 

:((

 

А за "Нобелова награда" няма да е нещо ново.

 

През 1964г Прохоров и Басов я получават точно заради лазерите...

 

А в днешно време един от малкото "свръхтехнологични" руски милиардери в "зелено" е Валентин Гапонцев, който държи 80% от световния пазар на "оптични лазери"....

Su38

И Таунс също. За амонячния лазер...

IPG... Влакнести лазери. Някои от тях на трета хармонична са извън видимия диапазон.

Rumen5252

https://www.businesswire.com/news/home/20171105005082/en/Global-Industrial-Laser-Market---Segmentation-Analysis

"The top vendors highlighted by Technavio’s market research analysts in this report are:

1. Coherent

2. IPG Photonics (Това е твоя руснак)

3. ROFIN-SINAR Technologies

4. TRUMPF

След като е на второ място, няма как да има 80%.

dissidentbg

Започна се с Мазер и учени от СССР имаха най-голям успех.

ЗИП, Прохоров и Басов получават Нобелова награда предимно за Мазер, но е формулирана като Мазер-Лазер. Имаше и научна фантастична книга на Алексей Николаевич Толстой: "Гиперболоид инженера Гарина". Тази книга е написана много преди изобретението на Мазер и Лазер лъчите.

 

Проблема на Лазер лъчите е, че не са ефективни срещу неподвижни предмети. Но срещу движещи се обекти имат голям успех.

ЗИП
снимка на ЗИП

Знаем за този американски лазер. Но той изглежда действа на доста близко разстояние...

 

Докато "феерията" на руснаците е, че се готвят да изгарят спътници на ниска орбита - това са до 1000 км височина.

 

Това е съвсем друга бира.

 

Нещо, като разликата между домашна котка и тигър. И двете са от семейство котки ама....

 

:)

Rumen5252

"Докато "феерията" на руснаците е, че се готвят да изгарят спътници на ниска орбита - това са до 1000 км височина." Както винаги, ала - бала:

https://militaryarms.ru/novye-texnologii/lazernoe-oruzhie/

17.10.2018

Рассеивание. Из-за рефракции лазерный луч расширяется в атмосфере и теряет фокусировку. На расстоянии в 250 км пятно лазерного луча имеет диаметр 0,3-0,5 м, что, соответственно, резко уменьшает его температуру, делая лазер неопасным для цели. Еще хуже воздействуют на луч дым, дождь или туман. Именно по этой причине создание дальнобойных лазеров пока невозможно....

В настоящее время вероятность создания дальнобойного лазера для уничтожения стратегических ракет (боеголовок) или боевых летательных аппаратов на дальних расстояниях выглядит минимальной. Совсем другое дело тактический уровень.

 

protor

Я работи, я не работи. И от попа зависи.

dissidentbg

Скиф е много стар проект, а и в космоса не може да има много мощно захранване. Много по-важен е Терра и особено Терра-3. Ръководеше се от Басов, но когато СССР се разпадна го спряха. Има и друг проблем, всичко бе разположено в Казахстан.

 

Сегашният проект, най-вероятно, е продължение на Терра-3.

mi6osp.

Сегашният Скиф има много малко общо с оня Скиф.

http://svpressa.ru/war21/article/186921/

mr_self_destruct (непроверено)

Под нови физични принципи се разбират такива, които още не са употребявани за военни цели...

dissidentbg

Описано е с подробности какво включва:

 

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%B0-3

Rumen5252

"обличането на лазерния лъч в електромагнитно поле."

А самият лазерен сноп (не е правилно да се нарича лъч) не е ли електромагнитна енергия? Или е от буркани с компот?!

Страници