facebook
twitter

Вие сте тук

83 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Иванчева и Петрова няма да излязат от ареста

Десислава Иванчева и Биляна Петрова няма да излязат от ареста. Това решиха трима апелативни спецсъдии. Те отказват да си направят отвод, както настояваше адвокатът на Петрова. 

Съдия Иво Хинов, който гледа делото за корупция срещу двете, на 16 ноември нареди двете да бъдат пуснати под домашен арест.

Петрова е с влошено здравословно състояние, но заболяванията й не са пречка да пребивава в следствения арест, приемат съдиите. Не са съгласни и с изводите на експертите, че ако Иванчева е вкъщи, това ще подобри здравословното й състояние.

Съдиите Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова намират, че здравословният статус на двете подсъдими не е несъвместим с условията в следствения арест. Апелативните магистрати не са съгласни и с извода на съдия Хинов, че в ареста е накърнено правото на защита на двете. 

Продължаване действието на най-тежката мярка за неотклонение е необходимо с оглед изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията, вменени на двете подсъдими. Тежестта на обвиненията не е единственият индикатор за съществуване на риск от извършване на престъпление, в случай на изменение на мярката за неотклонение на двете подсъдими, пише в съдебното определение.

Bъпpeĸи чe cpoĸът за произнасяне на апелативантия спецсъд по мерките за неотклонение изтeчe в сряда, решението на магистратите не беше обявено вчера.

Cлeд ĸaтo нa 16 нoeмвpи в paмĸитe нa чacoвe peaгиpa нa мълниeнocния пpoĸypopcĸи пpoтecт cpeщy ocвoбoждaвaнeтo нa двeтe жeни oт ĸилиятa пoд "дoмaшeн apecт" и cпpя изпълнeниeтo нa тoвa oпpeдeлeниe нa cъдия Ивo Xинoв, в сряда aпeлaтивните cпeциaлизиpaни cъдии трябваше да се произнес дaли гo пoтвъpждaвaт или oтмeнят, пише "Де факто". Πoдoбнo oпpeдeлeниe нe бe ĸaчeнo нa cтpaницaтa нa cъдa, инфopмaция oттaм нямaшe, дaли вce пaĸ имa пpoизнacянe и ĸaĸвo e тo нe e билa yвeдoмeнa и зaщитaтa.

Ha 16 нoeмвpи, ĸoгaтo cпpя ocвoбoждaвaнeтo, втopaтa инcтaнция oбяви, чe зa дa ce пpoизнece пo cъщecтвo, тpябвa дa ce изпълнят двe пpoцeдypи – пo чл. 342, aл.2 и пo чл. 345 oт Haĸaзaтeлнo-пpoцecyaлният ĸoдeĸc. Πъpвият тeĸcт пpeдвиждa ceдeмднeвeн cpoĸ зa пoдcъдимия (cлeд yвeдoмявaнeтo мy) дa възpaзи cpeщy чacтния пpoтecт нa пpoĸypaтypaтa, втopият дaвa нoв ceдeмднeвeн cpoĸ зa пpoизнacянe нa въззивния cъд. Cпopeд дaнни нa aпeлaтивния cпeцcъд чacтнoтo дeлo пo пpoтecтa нa пpoĸypaтypaтa cpeщy "дoмaшния apecт" нa Ивaнчeвa и Πeтpoвa (cлeд cпиpaнeтo) e oбpaзyвaнo пpи тяx нa 28 нoeмвpи, a пpoизнacянe тpябвa дa имa дo 5 дeĸeмвpи вĸлючитeлнo.

Тишината от апелативният съд може би е свързана със заседанието на пленума на Bисшия съдебен съвет днес. В дневния му ред беше включено пиcмoтo нa 11 aпeлaтивни cпeцcъдии, ĸoитo ce oплaĸaxa oт пpoвepĸaтa, paзпopeдeнa oт председателя на Върховния касационен съд Лoзaн Πaнoв пo дeлaтa зa мepĸитe зa нeoтĸлoнeниe нa oтcтpaнeния ĸмeт и yвoлнeния зaм.-ĸмeт нa "Mлaдocт". A юpиcти нe изĸлючвaт зaбaвянeтo дa бъдe oпpaвдaнo имeннo c тaзи пpoвepĸa и изиcĸaнитe мaтepиaли oт пpoвepявaщитe, макар че проверката приключи за няколко часа и вече се чакат резултатите й. Пленумът на съвета обаче препрати писмото на съдиите до Съдийската колегия, тъй като прие, че това не е правилно адресирано до тях. "Доколкото ми е известно, апелативният спецсъд още е в структурата на съдилищата", каза по време на заседанието Панов. Той допусна, че апелативните спецмагистрати са се заблудили от призива на спецпрокуратурата да не дават делата за проверка. 

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров "разкри" сценарий подсъдимата по дело за корупция Иванчева да бъде изкарана жертва на правосъдието. Обвинителят обаче не посочи нито кой стои зад този сценарий, нито каква е крайната му цел. Ден по-рано той и вътрешният министър Младен Маринов провалиха среща при правосъдния министър Цецка Цачева, на която трябваше да бъдат обсъдени условията в ареста, при които се държат Иванчева и Петрова.  
 

Към статията във в. СЕГА

Страници

генек

Гарван гарвану...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ГАМЕНЧЕТО

Както го дават накрая ще се стигне и до народен съд. Не само евтини въглища замърсяват въздуха, някаква смрад се носи заедно с дима който дишаме и пак от най-високо място кат мърляв черен комин. 

Щом чакат пленума значи работата иде все по от горе.

Kickaha
снимка на Kickaha

Дежурните форумци няма да задават повече глупави въпроси и безсмислени подмятания, надявам се!

 

Всичко е казано...  Тормоз, с надежда за пречупване. Само да не се окаже, накрая, че "госпожата" е някоя друга госпожа, а не Иванчева, за която разправят, че светела цялата от маркираните банкноти, само дланите и били чисти... Сигурно с лакът ги е броила!

JR

Дзъннн! Още няколко хилки от Страсбург за арестантките. Спецмагистратите се овъртолиха съвсем в собствената си мръсна приказка. Тези хора имат ли все още някаква връзка с реалността? Водят си вътрешни войнички, режат си столчетата, но неотменно си вдигат заплатките... А правосъдие нула!

Доси

Апелативният спецсъд замълча за мерките на Иванчева и Петрова

 

Това не се ли наричаше "отказ от правосъдие"? Каква ще е санкцията за тези които са си "замълчали"? 

ГАМЕНЧЕТО

В края на краищата тоя " Мониторинг" от европата си е върху определени хора които "цапат комините", ми да ги назовават поименно.

Banshee
снимка на Banshee

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров "разкри" сценарий подсъдимата по дело за корупция Иванчева да бъде изкарана жертва на правосъдието.

 

Голям разкривач.

 

Ако това беше холивудски сценарий, още на чуването на фразата "Или взима парите, или ще я разходим до Витоша", Иванчева и Петрова щяха да бъдат освободени, а ваклият свидетел -> в затвора. 

 

ГАМЕНЧЕТО

Явно за него Витоша е все едно да си отиде до кухнята да закуси.

Banshee
снимка на Banshee

Като в стария мутренски виц: Измий и багажника, бе, и там се возят хора. :)

Възниква въпросът: как това, че сме в ЕС ни пази от възможността да слагат пранги и хвърлят в адски дупки или пък да предават в чували на Ердо когото си решат? 

Асол
снимка на Асол

как това, че сме в ЕС ни пази от възможността да слагат пранги и хвърлят в адски дупки или пък да предават в чували на Ердо когото си решат? 

Не те пази, щото Боцо осигурява удобна квота на енепето, където трябва и слушка и изпълнява. Тва е достатъчно. Ако сте си въобразявали, че ЕС има нещо общо с равенство, солидарност и общи интереси е крайно време да си отворите очите...та те се утепаха да ви ги избождат

Banshee
снимка на Banshee

Ми не, аз отдавна съм забелязала, че ес-ките началници не толерират такива изпълнения на своя територия, но определено ги толерират извън и по покрайнините. 

JR

Време е Славчо да напише “Магистратски кючек“...

дон Базилио
снимка на дон Базилио

слафчо е галфон 

 

кути си знае рабутата:

https://www.youtube.com/watch?v=opVZD7Ju_Mg

 

айде рипки яшааа ????

Памфуций
снимка на Памфуций

Като в стария мутренски виц: Измий и багажника, бе, и там се возят хора. :)

Възниква въпросът: как това, че сме в ЕС ни пази от възможността да слагат пранги и хвърлят в адски дупки или пък да предават в чували на Ердо когото си решат? 

Има, разбира се, ЕСПЧ, но за жалост към него Иванчева ще може да се обърне след като е изяла и солта, и тоягите. Все пак, има шанс преди това ЕП да се занимае със случая:

https://news.bg/crime/aktivirat-evrodeputati-i-ek-po-hoda-na-deloto-ivancheva.html

 

Междувременно патриотично-мутренското мнозинство ударно въвежда нови законови промени, които да доведат до допълнително ограничаване на правата на задържани и заподозрени.

http://bghelsinki.org/bg/novini/bg/single/20181026-position-statement-penal-code-2013-48-eu/

генек

Че каза "патриотично-мутренското" и се сетих за юридическите му представители тук. И пак се питам - що зачезнаха тия хорица?

Как хубаво щяха да разобличат сценариите, дето разкрива техен Цаци...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

amalin

И всичкото това безобразие и подигравка с хората не само се толерира, но и насърчава от европата. Ми не ща такава европата...

2-of-spades

това е подигравка със закона от хора, които трябва да бдят за спазването му.

 

има срок за произнасяне - 7 дни. 7 дни=7 дни.

 

законодателя, който и да е той, не е предвидил неспазване на законо-задължителния срок от нечии си яжби.

 

 

ГАМЕНЧЕТО

 

Пленума шумно замълча.

 

Трябва ли да разбирам новия прочит след изказването на Цацата че пленума не се включва в правораздаването на цацаратурата/прокуратурата/ както Цацаров се опита да включи и съда.

JR

Тогите “светнаха като елхи“... Сега се надат да има и подаръци за всички от сърце...

маргаритка2

При толкова издадени разрешителни все ще има и някое апартаментче "с инвестиционна цел". 

И те са хора, и те от земетресения се страхуват!

JR

И какви са мотивите на съда?

Гнус!

Яна

Мотивите са неоповестени, но обществено известни: съд, спецсъд и всички останали са в групата на особено опасни корумпета. Лично обидените да съдят другарчетата си.

 

JR

Арестантките явно станаха много “токсични“ за Третото Му царство. Колкото и да се напиня камарилата, обаче, в един момент нужникът ще се подкваси...

Джиджи

Тая сага няма ли най-сетне да има край?

 

НОРМАЛЕН ...

Banshee
снимка на Banshee

Фарс?

генек

Целта е да ги изнесат...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

123456us

Има ли някакъв шанс Иванчева и Петрова да предявят исковете си лично и поименно на тия тулупи?!

vasilena

Ами не "бутам" и все пак ми излизат "разрешителните и съгласуванията". Вярно, полагам големи усилия за "обучаване" в действащата нормативна уредба на представителите на администрацията. НО броят на получените подкупи е равен на  броя на дадените подкупи.  Мисля си, че борбата с корупцията започва с всеки един от нас.

Що се отнася до решението на съда, то нещата са ясни. Няма шест-пет, няма законово основание! Каквото ни кажат, това изпълняваме. Срам! 

Грешка. Оговорът се отнася до мнение № 27.

Архангел

Абе умнокрасивите много истерично наскачали бе! Хаха!

Що не се притеснихте за съдбата на хилядите други арестанти,а?????

 

Който не е строил само той не знае за каква корупция става дума! Има около 20 разрешения/съгладувания,които обаче имат срок на валидност. И ако не бутнеш докато ти излезе последното и първите вече изтекли и айде пак отначало!

Кво ще ми разправяте как едва ли не била светица бе!

Ай пътя гиди...!

Banshee
снимка на Banshee

Защото темата не е за хилядите други арестанти, нито за неволите на конкуриращите се строителни мафии.  Спамиш. 

 

Страници