facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Скопие обискира фирмите на най-богатия македонец

Служители на Специалната прокуратура на Република Македония влязоха в петък сутринта в централата на „Орка холдинг”, която е собственост на най-богатия македонски гражданин Йордан (Орце) Камчев, съобщи БГНЕС.

На 13 април тази година от македонското външно министерство съобщиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул на България, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие.

Сегашната проверка е по заповед на съда. В спецакцията участват и представители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията към МВР. До този момент не е ясно дали има задържани.

На 29 август Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура. Той е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той един от собствениците на „МПМ” – фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура. Тя бе най-големият дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ за местните избори през 2013 г. с над 250 хил. евро. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

Към статията във в. СЕГА
sega_censored

И тоя млад момък яко е спестявал от закуски.

×