facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Тръмп махна главния прокурор и министър на правосъдието на САЩ

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс подаде оставка, съобщава NBC, като се позовава на заявление на самия Сешънс, предава БНР.

Репортерът на NBC Пит Уилямс публикува в „Туитър“ съобщение, в което се цитира туит на Сешънс, адресиран до президента Тръмп, в което се казва – „в отговор на  на вашия въпрос – подавам своята оставка“. 

Сешънс беше издигнат за поста лично от Доналд Тръмп, но в последно време отношенията между двамата се влошиха покрай т.нар. руско разследване, което главният прокурор отказа да спре.

Медиите очакваха оставката, като малко преди междинните избори писаха, че оттеглянето на главния прокурор е въпрос на часове.

Също в „Туитър“ Тръмп благодари на Сешънс за службата и обяви, че титуляр на поста ще бъде назначен по-късно, добавя Националното радио.

По-късно стана ясно, че временно поста поема Матю Уитакър, който досега ръководеше администрацията на министерството. През 2014 г. той опита да стане сенатор с кампания, в която изтъкваше консервативните си разбирания и обещания, че ще гледа на кандидатите за магистрати "през библейското разбиране за справедливост". Уитакър написа в коментар за Си Ен Ен през август 2017 г., че ако специалният прокурор Робърт Мюлър започне да разследва президента или семейството му, "това ще предизвика сериозно притеснение, че разследването е просто един обикновен лов на вещици". Сега Тръмп му възлага да надзирава това специално разследване, припомнят медиите.

Към статията във в. СЕГА
Елате ни вижте

Е как го е махнал, когато той сам си подал оставката?

 

Снимката истинска ли е, или фотоколаж?

ablepsia

Е как го е махнал, когато той сам си подал оставката?

 

Тенденциозното, а често и некоректното, много меко казано,  озаглавяване стана ендемично.

 

Впрочем заглавието в първоизточника БНР, цитиран по-горе, е напълно коректно и грамотно:

Главният прокурор на САЩ подаде оставка

http://bnr.bg/horizont/post/101042189/glavniat-pro...

 

Никакви "махания" и прочие махленщини!

Възход и падение (до равнището на "Шок") на озаглавяването във в. "Сега".

Душко

БРАВО ! МАЧКАЙ Тръмп ! Мачкай както ЕРДО и ЖУЖО ! 

Доси

Демократите явно са очаквали много по-голям успех и СЕГА Тръмп бърза да кешира каквото може... тихата война във върхушката на САЩ продължава с пълна сила! 

nibbler

Стига сте обвинявали газетата във фалшиви заглавия, руски агенти такива, само подривате сталбилността,  западната цивилизация и сеете разделение сред демократичната общност с настояванията ви за обективност. Ква обективнос ве, като точно това иска Масква за да ни навреди. Че и снимки им се иска на Джеф Сешънс да го видят всички какво джудже е. А видео не щете ли да лъсне и че е и неадекватен изкуфял дядка, който беше турен за министър само защото преди няколко години успял да каже нещо хубаво за Тръмп и хилъристите в министерството го въртят на малкия си пръст? 

Apolitichen

хилъристите в министерството го въртят на малкия си пръст? 

А хилъристите от кои руски хакери са - от четящите и-мейли или от пишещите оставки?

Няма да се лъжим СЕГА, де, че цялата САЩисана демокрация се крепи на "широката душа" на руските хакери - от избирането, през разузнаването до саморазследването на "стабилизационните мерки", по-известни като "санкции".

РимскотоVIIилиВиАйАй

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс подаде оставка... защото в София се е срещнал с Мутрьо?

генек

Нежна промивка - Тръмп слуша нарежданията на Путин и прави смени по заповед на Центъра...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

SSlavov

На снимката агента обяснява какво трябва да се направи ,за да не си покаже данъчната декларация след победата на демократите .Тръмп му благодари за неотклонната подкрепа/ вместе със СА / за хамериканските нефтени компании ,които изпревариха руснаците по добив на нефт .

 

...............Сланцевая революция в США получила второе дыхание, благодаря усилиям России и ОПЕК, которые сократили добычу, взвинтили цены и подняли денежные потоки сланцевых компаний, позволив тем увеличить инвестиции...................

dissidentbg

Снимката няма нищо общо със съдържанието на статията, но така форума става по-весел.

Гларyс

Снимката показва, че злият Путин освен, че им назначава президентите, вече им назначава и прокурорите. Мъка и тормоз...

×