facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Депутатите приеха на първо четене Бюджет 2019

Парламентът прие на първо четене държавния бюджет за 2019 година. Той беше одобрен от депутатите с 115 гласа „за” срещу 85 „против”.

Бюджетът за 2019 година е един от най-добрите в последните 10 години - на стабилния икономически растеж, с рекорден ръст на приходите, заяви шефката на бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова в дебатите по гласуването на бюджета на първо четене.

"Бюджетът за 2019 година не е предизборен. Работим върху предизборния си бюджет, но ще го разглеждаме в края на 2020 година". Така отговори на критиките на опозицията към основния финансов закон на държавата финансовият министър Владислав Горанов преди гласуването на държавния бюджет на първо четене в парламента. „Изборите, поне така както виждаме държавното управление, ще бъдат през 2021 година“, заяви Горанов.
Бюджетът за догодина е разчетен при 600 млн.  лв. дефицит (което е 0.5% от БВП), 3.7% ръст на БВП и 3% инфлация. Предвиждат се 10% ръст на заплатите в бюджетната сфера, 20% на учителите и 5.7% на пенсиите.

От ДПС призоваха управляващите да не се хвалят с ръста на доходите, защото инфлацията ще го стопи. Инфлацията ще бъде 5 - 5.6% догодина, за октомври тя вече е 3.6%, без да се отчита ефектът от поскъпването на горивата и хранителните стоки, прогнозира Йордан Цонев от ДПС. Тази инфлация забавя растежа, изяжда увеличаването на пенсиите и заплатите и ще повлияе макроикономически зле на икономическия цикъл", посочи Цонев.

Към статията във в. СЕГА
Ь

Още му дръжте макарите на Бай Хой, той ще ви се отблагодари. Какви депутатиТЕ?

 

Той беше одобрен от депутатите с 115 гласа „за” срещу 85 „против”.

 

Това депутатиТЕ ли са? 

генек

И започват гейбераските евтини тринчета - промени на законите между двете четения чрез тоя за бюджета...

А него защо приемат, когато НИКОГА не е бил спазван?

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

×