facebook
twitter

Вие сте тук

101 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Израел е готов да атакува С-300 в Сирия

Израел е готов да атакува сирийските комплекси С-300, ако те нанесат удари по израелски обекти, информира руската РИА Новости от Ерусалим, цитирана от Агенция Фокус.
Това е обявил пред журналисти Зеев Елкин, министър по защита на околната среда, министър за Ерусалим и културното наследство на Израел, съпредседател на руско-израелската междуправителствена комисия и депутат в Кнесета от партията „Ликуд“. 
Министърът определя като голяма грешка разполагането на комплексите С-300 в Сирия и отбелязва , че "при неправилното им използване може да се удари по граждански самолети. Въздушните превози в региона се подлагат на риск ".
" С-300 имат голям радиус на действие и на практика покриват цялата територия на Израел. При желание сирийците могат да се опитат да свалят военни самолети над територията на държавата“. 
По думите на Елкин, като правило, за да реагира при атаки на своята територия или на самолети, Израел "не чака международни указания, а пристъпва към практически действия, до което несъмнено би се стигнало и в подобни случаи ".
Отговаряйки на въпроса „против кого би действал Израел, ако С-300 поразят израелски цели“, министърът отговорил „ Против установките, с които ще се произведе изстрела срещу израелската територия или израелския самолет“. 
Министър Зеев Елкин влиза в състава на тесния военно-политически кабинет на премиера Бенямин Нетаняху.

Към статията във в. СЕГА

Страници

ГАМЕНЧЕТО

Това за Ангард ли да се брои явно искат/или предупреждават/ същия номер със сваления руски  самолет да го приложат и към граждански такъв. Човека явно си е ястреб ма: на зло куче зъл прът   е казал народа

paragraph39

/:/ " С-300 имат голям радиус на действие и на практика покриват цялата територия на Израел. При желание сирийците могат да се опитат да свалят военни самолети над територията на държавата“. 

................................................................................................................

Над територията на коя държава- на държавата Израел или на държавата Сирия?!

И как ще свалят сирийските С-300 израелски военни самолети над територията на Израел- нали Израел има сащски и свои супер ПРО системи?!

А ако става въпрос за територията на Сирия, какво ще правят израелски военни самолети там- частно развлекателно авиошоу ли?! А?!

Седем с един...

Ми да опитат, бе! Кой ги спира да направят един - два опита със супер невидимите си самолети, пък тогаз да отчитаме резултати. Задава се въпросът, обаче, що спряха полетите на израелските ВВС над Сирия, след доставката на тези С 300? Нали ходиха в Гърция и Украйна да се пробват? Сега да не са изобретили неква още по- невидима боя?

Гларyс

Евреите настъпиха мотиката. Сега следва квич и... дотам...

Не виждам какъв е проблемът на Изсраел с отбранителната ПВО система на Сирия. Ако зачита суверенитета на сирийската държава едва ли някоя еврейска птичка ще бъде шашликована. Виж, ако Сирия свали еврейско желязо над Израел, тогава ще имат повод да протестират, ама поне до момента такова нещо няма...

Дохс_Читем

при неправилното им използване може да се удари по граждански самолети.

т.е. З.Елкин подготвя публиката за сваляне на граждански самолет над територията на Израел, за което да се обвини Сиря.

ЗИП
снимка на ЗИП

Израел е неъстоятелен във военно отношение .

 

Той може само да си играе в пясъчника с палестинците и другите араби.

 

Ако атакува  руската групировка в Сирия просто ще бъде смазан.

 

Затова не трябва да обръщаме сериозно внимание на приказките на този "зелен".....

 

:)

dissidentbg

Израел, дори да атакува руски обекти в Сирия, е малко вероятно Русия да отговори със сериозен удар по Израел. Не забравяй, че Израел е продукт на Русия. С много малко изключения, всички президенти и министър председатели на Израел са родени в Русия.

SSlavov

ако те нанесат удари по израелски обекти

 

Леонид Токарский рече :  тук няма човешка намеса ,а действа електрониката .Ефките засекат ли сигнал от тостерите и автоматично ги утилизират.Проблемът е търговски - кой ще изгуби пазари .При тия военни бюджети ,които разчитат баламите да купуват железа , ще се чешат като мазни пехливани за сеир на публиката .

Панцирите в Сирия ги замениха с Тор М2 ,защото бъркали самолетите с ония щъркели и ставали само за декор на мултфилми .Имали 17% ефективност ,с/у 89% на Тор М2, а и гърмели по няколко ракети за един дрон от мукава .

jaged2

Гуем капацитет по електроника. Леонид Токарский от 30 години не е стъпвал в Русия.

 

SSlavov

той си хвали родното

ablepsia

тесния военно-политически кабинет

 

Колко е тесен - метър или метър и половина?

 

Божкеее!

 

А всъщност:

 

израильский министр по делам Иерусалима Зеэв Элькин.

 

Отървете ни от "фокус"ници!
 

Разгеле, оправиха я тази глупост.

Чoк觧

Тук някакъв "друг" текст на интервюто пред агенция ТАСС :
http://mignews.com/news/politic/071118_83812_61223.html

pasi

Шубето е голям страх. Няма да фъркат безнаказано. Приказките на  хора от "тесния" кабинет са опит за възвръщане на заличен безвъзвратно авторитет в региона, на "решителен ястреб". Свърши се тая по отношение на Сирия.

Ако Путин продаде и малко ПВО и на Ливан и Египет , Близкия Изток ще мирне... Само това е решението.

Апропо какво става на Изток от Ефрат? А  на Север?  Султана ще атакува ли прокситата на САЩ?

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Сега ще наблюдаваме пътнически самолети и около тях накачулени Ф-ки да се движат около Сирия.

SSlavov

от вчера са 31

onzitam

Не виждам какъв е проблемът на Изсраел с отбранителната ПВО система на Сирия. 

Ами...аз счупих две клавиатури за да питам в разни други теми, какъв е проблемът на Русия с НАТО-вските ПВО системи в Източна Европа?

Ако Русия зачита суверенитета на европейските държави едва ли някоя руска птичка ще бъде шашликована.

Виж, ако НАТО свали руско желязо над Русия, тогава ще имат повод да протестират, ама поне до момента такова нещо няма...☺️

Доси

Ами...аз счупих две клавиатури за да питам в разни други теми, какъв е проблемът на Русия с НАТО-вските ПВО системи в Източна Европа?

 

Не виждаш ли разликата? Мога да ти обясня, но едва ли ще помогне... вероятно ще продъжиш да задаваш все същият глупав въпрос... ма айде от мен да мине. 

1. Не става дума за НАТО-вси ПВО /по-точно ПРО/ а за САЩ-ки! Разликата е много съществена. Та въпросните ПРО ще бъдат обслужвани от американски войници, които няма да са под контрола на държавата гостоприемник... бих добавил тъпата държава гостоприемник-мишена!

Докато в Сирия С 300 ще са си сирийски и към сирийското ПВО...  

2. САЩ-кото ПРО в Източна Европа има възможност да стреля и със НАПАДАТЕЛНИ ракети, което от защитно оръжие го превърща във нападателно такова, при това за нападателно оръжие за изненадващ и изпреварващ удар! Това в комбинация с факта че същите системи ще се обслужват само от американски войници дава възможност за ГОЛЯМА беля! Ма много голяма беля.

Докато в Сирия няма такава възможност, най-много да бъдат избушени няколко нахални израелски или американски таралясника над Сирийска територия... 

 

Приятел, ако и СЕГА не си разбрал разликата - потърси по-специализирана помощ, явно имаш ресурсен проблем. 

Памфуций
снимка на Памфуций

2. САЩ-кото ПРО в Източна Европа има възможност да стреля и със НАПАДАТЕЛНИ ракети, което от защитно оръжие го превърща във нападателно такова, при това за нападателно оръжие за изненадващ и изпреварващ удар! Това в комбинация с факта че същите системи ще се обслужват само от американски войници дава възможност за ГОЛЯМА беля! Ма много голяма беля.

Докато в Сирия няма такава възможност, най-много да бъдат избушени няколко нахални израелски или американски таралясника над Сирийска територия... 

Тцъ.  Сирийските ракети (засега под руско управление) са в състояние да поразят цели както в Израелска територия, така и в международното въздушно пространство над Средиземно море. Т.е. и те имат възможност да бъдат НАПАДАТЕЛНО оръжие.

Гларyс

Ами може да счупиш и трета клавиатура. Русия не е нарушавала въздушните граници на европейските държави, нито е бомбардирала цели на европейска територия. Така че сравнението не важи.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
В интерес на истината системите С 300/400 могат без проблеми да се ползват и по наземни цели. Просто е неефективно и скъпо. Но е напълно възможно. От тази гледна точка евреите имат основателни притеснения.
ГАМЕНЧЕТО

Значи клавиатурите си го отнесоха за нищо работа. Да се чете требува.

Доси

Колеги, аз тука чакам компетентното мнение на ССлавов, относно напредничавата израелска електроника... както и мнението генералисимус Сгугню, относно за това как С 300 за нищо не става! 

 

Апропо, какво стана, Израел възобнови ли въздушните удари над Сирия? 

SSlavov

Мога да дам скромно мнение и статистика само  , къде плащат навреме и в брой за пролетен разсад

jaged2

Потърпи още малко. Да видим  дали Биби, ще успее да причака Путин край клозетите, на мероприятието по случаи 100 г. от ПСВ,  защото няма съгласувана среща. 

Чoк觧

Натанияху е обмислял да не ходи на срещата в Париж .
http://mignews.com/news/politic/071118_92408_74831.html

emo1971

Ами...аз счупих две клавиатури за да питам в разни други теми, какъв е проблемът на Русия с НАТО-вските ПВО системи в Източна Европа?

Проблемът е, че пусковите контейнери на системата са многофункционални. Освен ПВО и ПРО ракети, от тях могат да се изстрелват и други видове ракетно въоръжение... включително и от забранените от онзи договор, за ракетите със среден радиус на действие, а никой друг освен американците няма да знае, какви ракети са заредени в който и да е контейнер... пък на американци доста малко може да се вярва, та...

Сгугню
снимка на Сгугню

Другари, сфащате ли накъде вървят нещата?

Усещате ли как съвсем скоро новата ви любима мантра за страха на израелците от С300 ще отиде в киреча, когато Израел избомби отново обекти в Сирия?

 

Съвсем отделно, от цитираното изявление личи и намерение Израел просто да унищожи въпросните комплекси С300, ако същите дори се опитат да атакуват израелски самолети. И доколкото тези комплекси са официално предадени на Сирия, това унищожение ще е акт срещу Сирия, а не срещу Русия и последната няма да има и формален повод да отвръща. пък ако комплексите де факто се обслужват от руски военни - толкова по-зле за тях ако пострадат. Знаем обаче в такъв случай как ще реагира Кремъл - като при Дейр-ез-Зор на 07.02 - ихтамнет!

Evasion

Ми не е така. Всеки правоверен чугунь тук знае, че израелският министър на околната среда и Йерусалим ич нищо не разбира и говори глупости, щото го е страх. Точка.

ГАМЕНЧЕТО

Пък на мен ми звучи:  стойте си вие там ние ще си стоим тук. Или ти се ядят пуканки?

Доси

Драги Сгугню, според мен не виждаш голямата картина... 

САЩ леко се самозабравили и живеят в някаква автосугестия за собствената си изключителност. Това се потвърждава ката ден с всякакви нелепи изявления, налудничави изисквания, съдебни дирения, санкции и пр. и пр. към други държави и хора. Другият мит в който живеят е за изключителност на американското оръжие, когато с него боравят американци /легендата за стрелеца и неговият револвер/. Абсолютно наложително е САЩ да бъдат върнати към реалността за да не направят някоя глупост в собственото си заслепление! Какъв по-удобен и безопасен случай от това да бъдат изтърбушени десетина самолета над Сирия и после да бъдат свалени всички крилати ракети изпратени от праведния гняв на Тръмп? Удобно и безопасно. Затова С 300 са там и чакат. И няма да се поколебаят да свалят израелски таралясници, дори да са и от най-супер-дупер-модерно-невидимите! 

Страници