facebook
twitter

После

С едната гали, с другата...

Той гласува с две ръце - едната "за", другата "против"

760
Непостоянство, твойто име е жена.

Към премиера отново има упреци за непостоянство в позицията - този път по отношение на Виктор Орбан, който е застрашен от евросанкции заради действия, несъвместими с европейските ценности.

На заседание на правителството премиерът и целият кабинет се обединяват в защита на Орбан, хващат се за ръце и си обещават да са винаги заедно с унгарския премиер. (Малко художествен преразказ, но в тази посока е решението на правителството.)

По-късно обаче Бойко Борисов прецизира позицията си и смъмри приятеля си Орбан, че приятелството си е приятелство, ама еврофондовете вървят с евроценности.

"Аз съм категорично против затварянето на университети! - казва Борисов по повод битката на Орбан с Централноевропейския университет, който се свързва със Сорос. - Аз съм казал на Виктор – продължава Борисов, - той трябва в някои отношения да направи корекция в своите политики." 

Успоредно с критиката към своя политически приятел и лекия наклон, който дава на унгарската политика, Борисов направи заявление, с което хвърли в шах и мат коалиционните си партньори, а за Каракачанов казват, че получил сътресение на подкожните тлъстини.

Решението за подкрепата към Орбан няма правна стойност, защото е взето на оперативно заседание - обясни премиерът. 

"Не вярвам премиерът да е казал, че днешното решение на правителството няма правна стойност - не скри шока си Каракачанов пред Епицентър.бг. - Никой не бе против. Нещо повече, самият премиер Борисов каза, че гласува с две ръце..."

Това "гласуване с две ръце" ни напомни едно нецензурно изказване, илюстриращо "Стила на Двуръкия Борисов". В първия мандат на ГЕРБ имаше, както често се случва, проблем със софийския боклук, който нямаше къде да се дява и го разхождаха до Пловдив. Това пораждаше известни проблеми с община Пловдив и тогавашния кмет Славчо Атанасов - правителството и кметът се надлъгваха срещу какви пари ще продължи да приема боклука на своя територия Атанасов. Атанасов твърдеше, че Бойко Борисов обещава едно, финансовият му министър Дянков изпълнява друго. Накрая не издържа и свика пресконференция, на която заяви следното: "Бойко Борисов и Симеон Дянков си играят на доброто и лошото ченге, единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо". И за да е по-цветист, илюстрира тезата си със сръбска поговорка: "Борисов с едната ръка гали, с другата ***ец вади". 

Хей, ръчички, хей ги две, те го слушат най-добре - и също като в джаза и благотворителността: лявата ръка не знае какво прави дясната! 

"Непостоянство, твойто име е Борисов" - казват критиците на премиера, все едно са някакъв Шекспир. Но премиерът строши на клеветата зъба с бърз брифинг пред български журналисти в Залцбург, където с евролидерите бистри политиката на неформална среща. 

Репортерките го питаха за правната стойност на подкрепата към Орбан и Борисов започна дълъг монолог, в който първо обясни, че Корнелия Нинова и Румен Радев са хем коварни, хем безпомощни, и след като приказва десетина минути, опивайки се от собствения си глас, стигна до спасителната формулировка: "То няма правна стойност, но има МОРАЛНА стойност". 

Е, щом работата дойде до морала и моралната стойност на Борисовите решения - спокойни сме! 

Ключови думи:

Бойко, Орбан, непостоянство
Все още няма коментари

Още

Вебер, Вебер, контрашпиц - тук не ти е Аушвиц
Вебер, Вебер, контрашпиц - тук не ти е Аушвиц

20.05.2019

Иво Балев

816 4
Орбан сее раздори във френската политика преди евровота

15.05.2019

733 1
Виктор Орбан отново провокира ЕНП

08.05.2019

425 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×