facebook
twitter

После

Прелет над печата

Шпиценкандидатът Гешев

1116

Последната седмица правилните медии като едни бурлаци на Волга пъшкат и дърпат напред единствената кандидатура за главен прокурор - Иван Гешев. 

Парадоксът е, че дори "Монитор" и "Телеграф" не са толкова експресивни и усърдни, колкото например "24 часа".

Явно в това отдавна няма никакво неудобство, освен че някои от най-ярките авторски материали по темата излизат неподписани - като съботното съчинение с дълго заглавие - "Тъжният край на синята идея или защо Гешев няма как да се събуди на 10 януари като новия Джугашвили". Тезата и поуката са ясни - Иван Гешев е честен човек, не е бухалка, колегите му го уважават, хейтът срещу него е неубедителен, оставете го да работи!

Бихме се съгласили, ако поне малко Гешев приличаше на портрета, който му рисуват медийните целувачи. 

Но все пак това е човекът, който ръководи потресаващия арест и последвалите нескончаеми унижения и тормоз над бившата кметица на "Младост" Иванчева. 

Тази жена, пак да припомним, ако все пак е виновна, за нейната вина обществото ще плати тройна и четворна цена (колко е платила тя самата със здраве и унищожено житейско време - тя си знае). 

Сметката за българското общество излиза така - първо има (евентуално) някакъв подкуп, някакви мръсни пари, които не са в икономиката, ами в следствието - веществени доказателства. После има безумно разхищение на средства за показен арест и показен процес. След това Иванчева и заместничката ѝ Петрова със сигурност ще осъдят държавата в европейските институции - за голяма сума. 

От самия процес, който се точи и ще се точи кой знае колко време, засега нищо реално не е излязло. 

През цялото това време Гешев арогантно се хвалеше с този свой "удар", обясняваше как Иванчева "светнала като елха" и т.н., и т.н. В първото си интервю като единствен кандидат Гешев без да му мигне окото обяви, че разделението на властите е някаква отживелица, повтаряше в захлас тезите на Пеевски, нападаше личните му противници. 

Само този отделен случай да разглеждаш, ще ти стане ясно с какъв човек си имаш работа - а ти си тръгнал да го хвалиш. 

Колега...

Все още няма коментари

Още

Гешев нахока политиците, че реагират бавно на кризата

18.03.2020

3274 25
Гешев поиска по-радикални мерки срещу коронавируса

16.03.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

2330 15
КС допусна да гледа искането на Гешев срещу имунитета на президента

10.03.2020

Обновена

8545 19

Влез или се регистрирай за да коментираш

×