Quantcast
Шишман и Боцман между два шпигела | СЕГА
facebook
twitter

После

Реконтра

Шишман и Боцман между два шпигела

автор
ИВО БАЛЕВ
1 095

Станах, пооправих се и първата ми работа беше да проведа видеоконферентен разговор по шпигела. 

Огледалото ми е нещо като червен телефон с конферентна връзка - обаждам се директно в Банкя. Там в зайчарника има едно огледало, което е свързано с моето - и така имаме директна връзка: огледалце на стената, покажи му пак сурата! 

Показа се суратът на моя таен партньор и се разприказвахме за субсидиите. 

- Как сме, как сме! - поздравих първи. - Днеска вдигаме ли субсидиите, сваляме ли ДДС-то, или правим реформи на руска рулетка? 

- Каква руска рулетка бе, Шишман! Напоследък много се активизира, нямаш ли си други занимания? 

- Шишман ми хареса, ти тогава си Боцман! А реформа в стил руска рулетка се прави така. Зареждаме револвер с един халосен патрон и си го въртим, докато изгърми. Днеска кьорфишекът ще е "субсидия". В когото гръмне халосният патрон, той ще намалява субсидиите, но с финансиране от бизнеса, а другият ще ги вдига, но без финансиране от бизнеса; утре се разменяме. После и за ДДС-то по същия начин, а не както досега - да го вдигаш и сваляш според кръвното си! Стар дебелак си, трябва да се пазиш повече, ха-ха-ха-ха! Ще скачаш а играеш, когато ти се каже, не когато ти скимне! 

- Много смешно! - отговори оня от другата страна на огледалото. - Шишмане, Шишмане, да ти... е живо и здраво мамето! Да си харчиш със здраве имането! Паласките ти на мускус и амбра да миришат, репортерите ти закон за медиите да напишат, а Данчо Ментата да ти върже бюджета на джувка с панделка! - разсипваше се от пожелания оня, а аз се почувствах все едно ми правят вятър с вестник. Обещах му една по-подробна любов в моите вестници.

- Ти зарежи тая работа - направи се на незаинтересован от любовта Боцман, ама го видях, че ушите му щръкнаха. Той, като чуе за медийна любов, първо се прави на незаинтересован, свирка си небрежно и току се обади да даде указания как точно да му направят густото. И ушите му стърчат като на Цвърцулан, когато беше в МВР. Боцман си продължи приказката: - Ти зарежи тая работа, ами дай да направим едно "Белене" пак. Това не сме го работили отдавна, тоя съвършен народ вече е забравил кой инвеститор водихме последно. Ти помниш ли, Шишмане? 

- Помня аз, звездите над Фамагуста и Дубай помня! Последно май иранци водихме да инвестират... Ама някой връзва ли се още на тия шменти-капели?

- Че как да не се връзват! Аз защо управлявам толкова години?... Днеска, понеделнишки, мисля да доведем китайци да инвестират в "Белене" и да го направят исторически парк! Най-големия в света! Невиждано чудо и триумф на българщината! Заедност! Тогедър форевър! Конграчулейшън завинаги! И един суперкомпютър, от който да изскачат светещи жабки, китайците ще ги изработят. Жабките изскачат от суперкомпютъра и цамбуркат в гьола.

Въодушевих се и аз, щото надуших лесни пари с голям шменто-капелен капацитет. 

- Браво, Боцмане, каракачанка едноока! Ще пишем в моите вестници, че "Белене" тръгва пак и китайците ще го изградят изцяло без държавни гаранции. Китайците централа няма да направят, това е ясно, ама докато се мотаят наоколо, могат да опънат още един мост над Дунава! 

- И ще показваме на туристите как се съхранява атомен реактор под навес от естествени материали!

Така си разменяхме идеи, докато се сетих внезапно, че вече ходя на работа - от изненада се плеснах по челото с гърда. 

Боцмана видя тоя номер и ми завидя, щото не го може!  

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Щастливо съвпадение на факти

20.11.2020

Г-н БАЛЕВ

2741 2
Как изпитанията ни сплотиха и събудиха човещината в нас

16.11.2020

Г-н БАЛЕВ

1771 4
Фалшив имейл обещава безплатни маски от името на здравните власти

04.09.2020

Обновена

354 5

Коментари

Jassie

Спокойно може да бъде истинска история. :(

Влез или се регистрирай за да коментираш