facebook
twitter

После

Прелет над печата

Мадуро виси като боа в мол

934

Неясно и някак като в бестиарий е международното положение, ако се гледа пресата. Освен че е земетръсно в прекия смисъл на думата, както пишат "Монитор" и други вестници, но изглежда, че заради пустия Мадуро във Венецуела се клати и България, и светът. Венецуела скара Радев и Борисов, казва "24 часа", а "Труд" е класифицирал ситуацията между кабинет и президент като "разнобой". Интересно е погледнал на кризата с двамата президенти на Венецуела - Мадуро и Гуайдо, вторият вестник - коментарът е озаглавен малко хумористично "И кабинетът клати Мадуро" (нашият кабинет). Военната намеса там ще доведе до катастрофа, пише още вестникът, защото армията била на страната на Мадуро, а и не се знаело какво оръжие му е дала Москва. Демек кога ще падне клатеният, остава неясно.
Иначе по първите страници е пустата боа ли, питон ли, анаконда ли, която избягала от терариум в пловдивски мол. Преуспял, може би в кавички, в интерпретацията на ситуацията с рептилията е "24 часа". Днес вече знаем, че бедното влечуго е уловено, но е интересно да прочете човек как вестникът подклажда напрежението със заглавия като "Боата... няма да бъде заловена скоро, издържа без храна една година". И с подзаглавия като "Влечугото хапе и души..." Човек наистина може да си помисли, че става дума за холивудско чудовище, е не за ошашавено животно, което нито е отровно, нито е способно да навреди на нещо по-голямо от плъх. Защото е все пак едва 1,6 м дълго (1,60 по други източници) и едва няколко килограма тежко.
Но може би и с Мадуро има нещо такова, като с боата, което пропагандата раздува, мислим ние. Знае ли човек? Заглеждаме към началствата, а оттам - добри новини. САЩ поздравили гостуващия в САЩ Цветан Цветанов, загдето България е избрала F-16, пише "24 часа". Лично зам.-помощникът на държавния секретар на САЩ за Югоизточна Европа го бил похвалил. 
Все едно боа ни се отви от шията! Ашколсун.

Все още няма коментари

Още

Гърция обяви, че признава Хуан Гуайдо за президент на Венецуела

12.07.2019

1736 23
Сакън

12.07.2019

637
Етиката и евриката
Етиката и евриката

10.07.2019

423

Влез или се регистрирай за да коментираш

×