Quantcast
Къде са прасетата? | СЕГА
facebook
twitter

После

Крими

Къде са прасетата?

911
 Министерство на земеделието
Край оградата с вълча урина.

В Годината на земната свиня, както върви времето по китайския календар, стават мистериозни работи с прасетата в Дубай и у нас и всички ние трябва да се замислим за нашето бъдеще като хора и свине. Днес, 15 май, сряда, се случи трагедия с камион прасета. Те пътували за кланицата, но на Ришкия проход близо до село Прилеп камионът се обърнал в канавката, прасетата се разпилели, към 30 от тях избягали. Бегълците станаха обект на издирвателни действия. В развитието на казуса един от любопитните моменти е, че по документи свинете потеглили в състав 210 екземпляра, а когато тръгнали да събират оцелелите и избягалите, вече се търсели 200 бройки. 10 парчета са в апокалипса отпреди аварията.

***

Случаят е трагичен за част от прасетата, но за друга част представлява Exodus. Изход, спасение от робството и планираната гибел. 

Подобен акт на израстване и спасение от света на организираното унищожение е описан в новелата на Виктор Пелевин "Затворника и Шестопръстия" - историята на един бройлер, който първо е отритнат от общността, защото има 6 пръста, след това се осъзнава като индивид, осъзнава адското предназначение на своя вид, много работи, осъзнава, развива се и успява да избяга от птицефермата.

Това е донякъде положително в случката - една част от прасетата са вдишали въздуха на свободата. Може би скоро ще станат жертва на диви зверове, ловци, горски безделници и кой знае кой още. Но ще подишат и кислорода на Свободата. 

***

Ако тия подивели прасета тръгнат да емигрират през Силистра за Румъния, може би ще срещнат огради от вълча урина. Припомняме, че подчинените на бившия министър Порожанов (БАБХ, Българската агенция за безопасност на храните), след като извършиха един кози холокост в Странджа, трябваше да се борят и с миграцията на предположително болни прасета от Румъния. Тогава Порожанов тръгна да строи ограда за прасета, която май не беше много трудна за прескачане, а след това се закупиха големи количества вълча урина, с която нашествието на румънските свинковци беше спряно.

***

И най-накрая отново искаме да поставим на дискусия най-сериозния свински въпрос в нашата държава: Къде е Шиши? 

Депутатът Делян Пеевски, изглежда, съществува само в творчеството на медиите от групата "Корпуленшън Таймс" - това са група от вестници, част от които не са на Пеевски, но не им личи. 

Депутатът Делян Пеевски, който също е за втори път кандидат за евродепутат, отсъства изцяло не само от парламента, но въобще от публичния живот на страната. 

В парламента той е присъствал всичко на всичко 1 (един) ден - колкото да се закълне. 

Сега в кампанията му за евродепутат се включи със спонсорирани линкове и самият почетен председател на ДПС Ахмед Доган, който е толкова почетен, че се обажда само за обръщението към актива на Нова година и по някакви много, много важни поводи. Важният повод сега е, че фантомният депутат Пеевски е кандидат за евродепутат и Доган отправя послания "да гласуваме за младостта". 

***

Молим читателите - ако открият Пеевски или някое от прасетата из Ришкия проход, да ни се обадят. 

Още

Чума по свинете бе открита край Хисаря

19.08.2021

1799
Камион с прасета затвори пътя София-Варна

28.03.2021

1036
Нова ферма пламна от чума по свинете

06.08.2020

753