Quantcast
Къде е Радев, къде съм АЗ! | СЕГА
facebook
twitter

После

Препечат с възклицание

Къде е Радев, къде съм АЗ!

2 449
Прием при Царица Роза.

"24 часа" публикува статия за протокола на английската кралица, която на 18 октомври ще приеме президента Радев. В статията почти мимоходом се споменава името на президента Плевнелиев, който се почувства задължен да отговори, а "После" разширява обсега на правото му на отговор посредством препечат. Малко ни озадачи на места избора на предлози, изпуснати са и някои големи букви, но не сме се бъркали в слога на президента.

Следва текстът на Плевнелиев, заглавията са на "После". 

***

По повод статията "Как Елизабет ІІ финтира комунистически диктатор" от 13 октомври заявявам следното:

В рамките на моя мандат аз посетих три пъти Обединеното кралство и трите пъти по покана на Нейно Величество. 

Първото работно посещение на 27 юли 2012 г. по нейна покана бе по повод откриването на ХХХ летни олимпийски игри в Лондон за участие в тържествената церемония и прием на държавните глави от Н.В. кралица Елизабет ІІ, на който направихме кратка среща с нея и членовете на кралското семейство. 

Второ работно посещение на 9 до 12 август 2012 г. отново по нейна покана във връзка със закриването на олимпийските игри в Лондон с кратка среща с кралицата на дадения от нея прием за държавните глави, на която я поканих да посети България.

И най-важното тридневно официално посещение в Обединеното кралство на 17 до 19 март 2014 г. по покана на Нейно Величество. Срещата с кралицата на четири очи продължи 45 минути - с 15 минути повече от предвиденото по протокол, като на отговарящия за протокола на кралицата му се наложи три пъти да влезе в салона за прием, на 30, 40 и 45 мин., за да напомни на Нейно Величество, че времето отдавна е изтекло. Кралицата ми зададе десетки въпроси, например за България, Балканите, ЕС, украинската и гръцката криза, Путин и незаконната анексия на Крим, борбата с тероризма, социалните мрежи и др., като изпитваше огромен интерес от разговора, който в никакъв случай не беше формален и по протокол, а изпълнен с дълбоко съдържание. Детайлите също са важни, като например влизането през парадния вход на двореца с личния шофьор и автомобил на кралицата, гвардейци, духов оркестър и химн, посрещане от престолонаследника Чарлз и принц Едуард с принцеса София. Нека видим как ще посрещнат Радев.

Бях приет от двама вицепремиери и още трима министри, т.е. общо петима министри. Вицепремиер и лидер на либералдемократите сър Ник Клег, вицепремиер, лидер на консерваторите и на парламента и секретар по външната политика Уилям Хейг, председателя на камарата на общините Джон Бъркоу, министъра по европейските въпроси Дейвид Лидингтън, министъра по професионалните умения и предприемачеството Матю Ханкок и министъра по въпросите на децата и семейството Едуард Тимпсън. Бяха осъществени срещи с кмета на Лондон Борис Джонсън, с кмета на Лондонското сити Дейвид Утън, с президента ЕБВР Сума Чакрабарти, с президента на BP, с над 60 представители на британския бизнес, бях удостоен с честта да стана Патрон за България на "Международната награда на херцога на Единбург", среща със световноизвестната писателка Дж.К.Роулинг и съвместно стартиране на проект в България с нейната фондация "Лумос" и много други.

Практически аз бях приет от кралицата и принцовете, двама вицепремиери, общо петима министри, лидерите на две от трите основни политически сили, председателя на двете камари, кметовете на Ситито и на Лондон, най-известните бизнес и културни лидери на Обединеното кралство. Да видим дали ще бъде така с Радев.

Още

Полицейските предупреждения може да са устни и писмени
Ковид-19 в България е по-опасен, отколкото дори в Румъния

25.11.2021

Обновена

4563
Цацаров имал данни, но не и доказателства за укрити сметки в чужбина

21.06.2021

12572