facebook
twitter

После

Другия път

Корнишончето на Бойко

4 876

Корнелия Нинова много искаше да си подаде оставката, но чувството за дълг надделя и тя пое отговорност, оставайки на поста си - председател на най-голямата опозиционна партия. 

Бойко Борисов трябва да е много доволен - мислим, че Корнелия Нинова е любимият му шеф на БСП. 

Тя така решително води опозиционната си дейност, че бетонира Борисов едва ли не до живот. 

Ако така я караме - Борисов ще се махне, когато му омръзне окончателно и се отврати от народа. 

Ще дойде миг, когато Бойко ще застане до камината в зайчарника си и ще изрече срещу пукащите цепеници: 

- Какъв е тоя народ, дето ме търпи да издевателствам толкова време с него! Те не разбират ли, че вече ми е дошло до гуша! Отивам да издевателствам с други народи! Отивам в Каталуния да подкрепя индепендистите или юнионистите, не ме интересува - на място ще реша, само да се махна от тоя овчи народ, който прекали с култа към личността ми! Не заслужавам такъв загубен народ! 

И прав ще бъде премиерът, а народът няма да е прав.

Тая демокрация, дето ни отне "Техноимпекс" и ни даде Корнелия, засега показва следния исторически ход: хаос, лъкатушене, стихиен далаверизъм, Костов, впрегатен далаверизъм, питомен далаверизъм и накрая обратен преход към единоначалието. 

За добро и лошо България не може да излъчи друг началник на държавата, както и друг началник на БСП. 

Това не може да е изцяло добро, нито изцяло лошо, ала бетонирането на статуквото не е точно развитие, както бетонирането на морето не е точно почтен бизнес.

Корнелия с нейната полуоставка има красивия пример на ГЕРБ, където "само за съмнения" хората хвърчат. Действително - заради съмнения, слухове и обосновани предположения изхвърчаха личности като Живко Суджука, Цецка Цачева, шпагата Румен Порожанов и разни телефонистки от министерствата. Техните оставки бяха реални. Но други "съмнителни" бая зор видяха, докато си реализират оставките, други пък нямаха това щастие и останаха да се гърбят на отговорните и неблагодарни постове на народни слуги. 

За стотен път ще припомним забележителните приключения на оставката на Делян Добрев - защото това е емблематичен пример и пунта мара пар екселанс. 

Делян Добрев бе атакуван от Елена Йончева, че кадрува в хасковския регион, назначава свои хора тук и там, мъчи се да командва кметовете. Тогава Делян Добрев подаде оставка от парламента, парламентът гласува "против" оставката - железният юмрук на ПГ ГЕРБ съхрани стабилността и Делян Добрев остана депутат. Тогава бе отправено питане към Конституционния съд: може ли оставка да се отхвърли с парламентарно гласуване. Докато съдът умуваше, гербериатът си направи своите проучвания и разбраха, че Конституционният съд ще каже на Добрев да си гледа работата и да се маха от парламента, щото - подадена оставка, хвърлен камък. Добрев обаче, преди да се произнесе съдът, сколаса да си оттегли оставката и остана депутат, чак докато не го завъртяха и него в Апартаментгейт и се оказа, че плаща наем на майка си.

Финансовият министър Владислав Горанов пък даже наем не плаща на кръстника си - живее безплатно при него и расте личностно в Министерския съвет. Горанов вече говори и като политическо лице, амбициите му явно растат. Така че заради "най-малки съмнения" веднъж те изхвърлят, друг път те въздигат. 

При такъв пример от най-силната партия Нинова да не е луда да си рита сама столчето! И тя ще шикалкави до последно, ще измисля хватки, ще артикулира странни тези - странни, ала в нейна полза.

Примерно - не е вярно, че сме загубили евроизборите. Реално БСП повиши резултата си спрямо предишните евроизбори.

Затуй - който иска да разкара Борисов, не бива да инвестира в лидери, щото такива няма - най-много да попадне на някоя Корнелия. По-скоро трябва да дразни Борисов, докато го ядоса и ни зареже - а къде ще търсим нови лидери, после ще му мислим! 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вежди Рашидов се изживява като бейлербей на културата

08.08.2020

АНИТА ДИМИТРОВА

1924 5
Четирима се борят с Корнелия Нинова за лидерското място в БСП

07.08.2020

2775 20
Финалният трик - Борисов хем изчезва, хем остава в играта

05.08.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

16251

Коментари

цензура

Ха ха ха, никой не се е подписал под тоя пасквил ? ... срам ли го е? 

 

Има защо! 

 

Тази теория доказано издиша, измислете си друга ?

 

Байпас

Това не е теория!Това, за жалост е срамната истина!?

цензура

Ще продължавате ли да циврите за пропущината обич с бокича? 

 

Е па нема да е сега, първо ще трябва да "очистите" кака ти ?

Влез или се регистрирай за да коментираш