facebook
twitter

После

Другия път

Корнишончето на Бойко

4872

Корнелия Нинова много искаше да си подаде оставката, но чувството за дълг надделя и тя пое отговорност, оставайки на поста си - председател на най-голямата опозиционна партия. 

Бойко Борисов трябва да е много доволен - мислим, че Корнелия Нинова е любимият му шеф на БСП. 

Тя така решително води опозиционната си дейност, че бетонира Борисов едва ли не до живот. 

Ако така я караме - Борисов ще се махне, когато му омръзне окончателно и се отврати от народа. 

Ще дойде миг, когато Бойко ще застане до камината в зайчарника си и ще изрече срещу пукащите цепеници: 

- Какъв е тоя народ, дето ме търпи да издевателствам толкова време с него! Те не разбират ли, че вече ми е дошло до гуша! Отивам да издевателствам с други народи! Отивам в Каталуния да подкрепя индепендистите или юнионистите, не ме интересува - на място ще реша, само да се махна от тоя овчи народ, който прекали с култа към личността ми! Не заслужавам такъв загубен народ! 

И прав ще бъде премиерът, а народът няма да е прав.

Тая демокрация, дето ни отне "Техноимпекс" и ни даде Корнелия, засега показва следния исторически ход: хаос, лъкатушене, стихиен далаверизъм, Костов, впрегатен далаверизъм, питомен далаверизъм и накрая обратен преход към единоначалието. 

За добро и лошо България не може да излъчи друг началник на държавата, както и друг началник на БСП. 

Това не може да е изцяло добро, нито изцяло лошо, ала бетонирането на статуквото не е точно развитие, както бетонирането на морето не е точно почтен бизнес.

Корнелия с нейната полуоставка има красивия пример на ГЕРБ, където "само за съмнения" хората хвърчат. Действително - заради съмнения, слухове и обосновани предположения изхвърчаха личности като Живко Суджука, Цецка Цачева, шпагата Румен Порожанов и разни телефонистки от министерствата. Техните оставки бяха реални. Но други "съмнителни" бая зор видяха, докато си реализират оставките, други пък нямаха това щастие и останаха да се гърбят на отговорните и неблагодарни постове на народни слуги. 

За стотен път ще припомним забележителните приключения на оставката на Делян Добрев - защото това е емблематичен пример и пунта мара пар екселанс. 

Делян Добрев бе атакуван от Елена Йончева, че кадрува в хасковския регион, назначава свои хора тук и там, мъчи се да командва кметовете. Тогава Делян Добрев подаде оставка от парламента, парламентът гласува "против" оставката - железният юмрук на ПГ ГЕРБ съхрани стабилността и Делян Добрев остана депутат. Тогава бе отправено питане към Конституционния съд: може ли оставка да се отхвърли с парламентарно гласуване. Докато съдът умуваше, гербериатът си направи своите проучвания и разбраха, че Конституционният съд ще каже на Добрев да си гледа работата и да се маха от парламента, щото - подадена оставка, хвърлен камък. Добрев обаче, преди да се произнесе съдът, сколаса да си оттегли оставката и остана депутат, чак докато не го завъртяха и него в Апартаментгейт и се оказа, че плаща наем на майка си.

Финансовият министър Владислав Горанов пък даже наем не плаща на кръстника си - живее безплатно при него и расте личностно в Министерския съвет. Горанов вече говори и като политическо лице, амбициите му явно растат. Така че заради "най-малки съмнения" веднъж те изхвърлят, друг път те въздигат. 

При такъв пример от най-силната партия Нинова да не е луда да си рита сама столчето! И тя ще шикалкави до последно, ще измисля хватки, ще артикулира странни тези - странни, ала в нейна полза.

Примерно - не е вярно, че сме загубили евроизборите. Реално БСП повиши резултата си спрямо предишните евроизбори.

Затуй - който иска да разкара Борисов, не бива да инвестира в лидери, щото такива няма - най-много да попадне на някоя Корнелия. По-скоро трябва да дразни Борисов, докато го ядоса и ни зареже - а къде ще търсим нови лидери, после ще му мислим! 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ВСС пусна Методи Лалов с две забележки

18.09.2019

162
Националният съвет на БСП подкрепи Манолова за кмет на София

15.09.2019

1518 21
И.д. директорът на "Хоризонт" подаде оставка

13.09.2019

3148 11

Коментари

цензура

Ха ха ха, никой не се е подписал под тоя пасквил 😆 ... срам ли го е? 

 

Има защо! 

 

Тази теория доказано издиша, измислете си друга 😉

 

Байпас

Това не е теория!Това, за жалост е срамната истина!😱

цензура

Ще продължавате ли да циврите за пропущината обич с бокича? 

 

Е па нема да е сега, първо ще трябва да "очистите" кака ти 😉

Влез или се регистрирай за да коментираш

×