facebook
twitter

Технологии

Германия и Франция влагат 1.7 млрд. евро в завод за батерии

295
Pixabay

Две от най-големите европейски страни - Германия и Франция, поискаха одобрението на Европейската комисия за създаване на съвместна компания за производство на акумулатори, съобщи агенция Ройтерс.
Планът на двете страни включва създаването на съвместни предприятия, а за производството ще се разчита на Groupe PSA (групата, която произвежда "Пежо", "Ситроен", DS, "Опел" и "Воксхол Мотърс") и германския производител на промишлени и транспортни батерии Saft. Със сигурност като база ще се използва завод на Opel, разположен близо до френската граница. Френското и германското министерство на икономиката вече са изпратили писма до изпълнителните органи на Европейския съюз, търсейки зелена светлина за проекта. Решението на Европейската комисия да одобри държавните субсидии обаче все още не е взето. Министърът на икономиката на Германия Питър Алтмаер се срещна с френския си колега Бруно льо Майер в четвъртък, за да обсъди по-нататъшни стъпки. 
Според Ройтерс общата сума, която двете страни са готови да инвестират, е 1.7 млрд. евро.
Основната цел на тази мярка е да запази работните места и да намали зависимостта от американските и най-вече азиатските доставчици.

Все още няма коментари

Още

Китай стартира разработка на 6G мрежа

13.11.2019

1548 26
НАСА засече чудовищен термоядрен взрив на неутронна звезда

13.11.2019

538 5
Меркурий ще се покаже пред Слънцето, но не го гледайте

11.11.2019

696 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×