facebook
twitter

Спорт

Японската национална телевизия снима филм за Тайбе Юсеин

44
 Илияна Кирилова
Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов (прав) поздравява шефа на федерацията Христо Маринов (в средата), наставника на "класиците" - Армен Назарян (вдясно) и генералния секретар Валентин Райчев преди пресконференцията за турнира "Дан Колов - Никола Петров".

Екип на японската национална телевизия е в България и прави филм за световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин. Азиатците ще останат почти месец, за да заснемат ежедневието на спортист №1 на България, а излъчването ще бъде в началото на април. Японците са от вторник в Благоевград, където женският национален отбор е на лагер преди традиционния турнир "Дан Колов - Никола Петров", който ще е в Русе от 28 февруари до 3 март. В надпреварата ще участват над 50 медалисти от големи първенства, включително 30 шампиони, а заявките са общо 530 от 43 страни. 

"Тайбе не се е възгордяла, тренира усилено, знае си целите и ги гони“, коментира селекционерът на женския национален тим по борба Петър Касабов - треньор №1 на 2018 г. 

Той разкри, че 5-кратната световна шампионка по самбо Мария Оряшкова е отново в борцовия отбор (след 2010 г.) и ще участва на "Дан Колов". Оряшкова миналото лято стана шампионка на страната и по борба, затова "ще опитаме да я внедрим в нашия спорт", според Касабов.

В класическия стил от националния отбор на "Никола Петров" няма да се борят Николай Байряков и капитанът Иво Ангелов, а всички останали са на линия. В свободната борба треньорът Валентин Ангелов ще разчита на "Дан Колов" за първи път на дагестанеца с български паспорт Ахмед Магамаев.

Все още няма коментари

Още

Кубрат Пулев бе повишен в звание лейтенант

17.12.2019

2709 14
"Лудогорец" срещу "Интер" в Лига Европа

16.12.2019

Обновена

1279 5
Мач в Испания бе спрян заради политически скандирания

16.12.2019

849 3

Влез или се регистрирай за да коментираш