facebook
twitter

Спорт

Варна пак ще приеме волейболната Лига на нациите

58
 FIVB

Варна ще бъде българският град, който ще домакинства турнир от волейболната Лига на нациите през 2019 г. Това стана ясно след работна среща между ръководството на федерацията (БФВ) и министъра на младежта и спорта Красен Кралев вчера. От страна на БФВ присъстваха президентът Данчо Лазаров, вицепрезидентът Любомир Ганев и изп. директор Станислав Николов.

Морската столица беше част от календара на световната комерсиална надпревара на международната федерация (FIVB) и в първите ѝ две издания в този формат - през 2018 и 2019 г. Във всяко от тях обаче страната ни организира по два турнира от лигата, като през миналата година вторият град беше София, а през тази - Пловдив. През 2020 г. у нас ще се проведе само един от състезателните уикенди - в последната пета седмица от груповата фаза (19-21 юни), когато именно националите ни ще играят в зала "Конгресна" на варненския ДКС.

След срещата между Кралев и шефовете на волейбола беше съобщено още, че е "обсъдена също и възможността България да приеме финалите на Златната европейска лига при жените". Странното е, че преди повече от месец от БФВ вече обявиха това домакинство за сигурно, уточнявайки само, че "датите на турнира, както и градът домакин ще бъдат определени допълнително от ръководството".

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

13.08.2020

3428
Волейболистите закриха летния лагер с две победи над Молдова

12.08.2020

138
Търсят се съперници за волейболните национали

12.07.2020

75

Коментари

Здравка
снимка на Здравка

Кралев, не забравяй, че си варненец. Да не упущиш дамския турнир, че като си дойдеш...

Влез или се регистрирай за да коментираш