facebook
twitter

Спорт

Собственикът на "Царско село" заплаши БФС със съд

Лепва се петно върху клуба и моето име, разсърди се Стойне Манолов, след като отборът му бе глобен за участие в съмнителни мачове
356
 СПОРТАЛ
Стойне Манолов

Собственикът на "Царско село" Стойне Манолов обяви, че ще съди БФС, след като Дисциплинарната комисия глоби клуба с 5000 лв. и го порица заради участие в съмнителни мачове. Същата санкция е наложена по същия повод и на втородивизионния "Струмска слава". Наказанията и на двата отбора са от сезон 2018/19, в който те играха във Втора лига. 

"Съд до дупка! Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват, без да имат доказателства - заяви Манолов, бивш член на УС на ЦСКА, пред Gong.bg. - Не съм далеч от мисълта да се откажа от футбола. В един момент ще хвърля кърпата. Не е проблем глобата, проблем е, че се лепва петно върху клуба и върху моето име. Никой не си е намерил авторитета на улицата. За толкова много години, никога не ми се е случвало подобно нещо".

Независимо от избухването на Манолов в думите му има поне един спорен момент - че за първи път му се случва подобно нещо. Според правилника на БФС това трябва да е трета санкция на "Царско село" за подозрителни мачове през миналия сезон, в който стана тимът шампион на Втора лига и влезе в елита.

Според този правилник, когато "в БФС постъпи официално уведомление от УЕФА за сериозни съмнения за участие в срещи от първенствата, турнира за Купа "България", Суперкупата или други с предварително уговорен резултат", наказанията са:

1. При първо официално уведомление – експертът по почтеността при БФС съставя предупредителен протокол, който се подписва от замесените лица, като информира УЕФА за това; 2. При второ официално уведомление – порицание; 3. При трето официално уведомление – порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лв.

Т.е. "Царско село" и "Струмска слава" вече два пъти в рамките на миналия сезон са били във фокуса като участници в съмнителни за черно тото мачове, но на това просто не е била дадена гласност от БФС.

По същия правилник миналия сезон аутсайдерът "Верея" бе изваден от елитната група. Старозагорският клуб първо бе глобен 5000 лв. и порицан, а след това и дисквалифициран, защото сигналите от УЕФА срещу него станаха общо 5 в рамките на един сезон.

Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" направи два трансфера за ден

29.02.2020

17
РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ЕФБЕТ ЛИГА - XXIII КРЪГ

28.02.2020

140
БФС сложи "Лудогорец" под карантина

28.02.2020

723 1

Влез или се регистрирай за да коментираш