facebook
twitter

Спорт

Само трима наши гимнастици ще участват на световното

14
 БГНЕС
Красимир Дунев

България ще изпрати само трима гимнастици на световното първенство в Щутгарт (Гер, 4-13 октомври), обяви президентът на федерацията (БФГ) Красимир Дунев. Страната ни има право да участва с трима мъже и две жени, но единият от националите е контузен, а при дамите няма втора състезателка с потенциал.

"Първоначално като направихме регистрацията за световното, беше взето решение да участваме с трима гимнастици и две гимнастички. Впоследствие бе решено да сме с двама гимнастици и една гимнастичка, тъй като втора гимнастичка не покри критериите и нямаше смисъл да се харчат излишни пари – така че отиваме на световното с Лени Медсън, Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров", посочи Дунев.

По думите му единствената цел, с която българските национали заминават за шампионата на планетата, е спечелване на квота за олимпийските игри в Токио `20. Дори на състезателите в отбора обаче не е ясно какво класиране в многобоя ще е необходимо за това.

"Схемата е много сложна за квотите и чак в края на първенството ще се види колко многобойци ще вземат такива за олимпийските игри. Това зависи от медалите на състезателите от отборите, от точките за Световната купа, сложно е наистина. По наши изчисления около 30 многобойци от целия свят извън отборите с призови места, там трябва да търсим класиране", поясни Дунев.

В момента Дейвид Хъдълстоун също лекува контузия, получена по време на турнира за Световната купа в Сомбатхей (Унг). Националът има разтежение в колянната става, но според шефа на БФГ състоянието му не е притеснително и той ще е готов за световното първенство.

Все още няма коментари

Още

Спортни легенди се класираха за 8-и път на олимпийски игри

15.10.2019

244
Симон Байлс - от детския приют до абсолютния връх в гимнастиката

15.10.2019

233
Гимнастик донесе 10-а квота на България за Токио 2020

09.10.2019

278

Влез или се регистрирай за да коментираш