facebook
twitter

Спорт

Румънец: Пулев, изчисти петното от името си!

Агентът на Богдан Дину отново поиска мач реванш между двамата боксьори
1132
 Фейсбук
Румънецът Богдан Дину (вляво) все още не се е отказал да търси реванш от Кубрат Пулев.

Промоутърът на Богдан Дину - Сорин Флоря, отново поиска реванш между румънския боксьор и Кубрат Пулев. Първият мач между двамата - на 23 март в Коста Меса (САЩ), завърши с победа с нокаут в 7-ия рунд за българина. Впоследствие от щаба на Дину подадоха жалба и поискаха анулиране на резултата, като твърдяха, че Пулев е вкарал няколко непозволени удара. Спортната комисия на щата Калифорния обаче реши, че няма нарушение на правилата, и остави победата на Кобрата. 

Флоря призова Пулев да даде реванш на Дину, за да може спорът между двамата да се реши на ринга. "В духа на феърплея приемаме решението на комисията. Приемаме го, въпреки че не беше в наша полза. Но остава сянка на съмнение за някои въпроси около този мач. Решението от Коста Меса е петно върху кариерата на Кубрат Пулев. Искам да изпратя едно послание към българската страна: "Хей, Пулев, не искаш ли да решиш тази ситуация на ринга?" Ще бъде жалко да остане такъв спорен момент", каза Флоря пред румънския сайт "Проспорт". 

Агентът предложи да се направи галавечер, в която да има 4 или 5 мача между боксьори от България и Румъния. Още преди комисията в Калифорния да вземе решение, Флоря искаше такава гала да се проведе в "Арена Армеец", като дори бе намерил съперник и за по-малкия брат на Кубрат - Тервел Пулев. Сега отново предложи идеята си, като е готов да организира подобно събитие и в Румъния.

"Няма значение къде ще е галата. Дори парите нямат значение. Важното е да приключим тази работа с чест. В допълнение на мача между Богдан Дину и Кубрат Пулев ще предложа и мач между Цезар Журатони и Тервел Пулев. Готови сме да осигурим още трима боксьори, а името на галата може да е "Недовършена работа", каза още Флоря.

Ключови думи:

бокс, Кубрат Пулев
Все още няма коментари

Още

Пулев: Имах лек проблем с визата, но не съм депортиран

23.02.2020

Обновена

618
Фюри: Хората не ми вярваха, но бях като звяр

23.02.2020

342
Фюри свали с нокаут Уайлдър от върха (галерия)

23.02.2020

Обновена

ЕМИЛ НИКОЛАЕВ

2625 7

Влез или се регистрирай за да коментираш