Quantcast
Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

3 436
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Четирима български волейболисти едва ли ще играят повече за националния отбор, докато селекционер на тима ни е Силвано Пранди. Това стана ясно от думите на 72-годишния италианец пред официалния сайт на федерацията (БФВ) - Volleyball.bg, след края на летния лагер на "трикольорите" в София.

Запитан дали "някои играчи като братя (б. р. - Николай и Розалин) Пенчеви, Теодор Тодоров, Валентин Братоев и други", които останаха извън този лагер, имат място отново в разширения състав, Пранди отговори:

"На теория никой не е изключен от националния отбор. Всеки има своите шансове да попадне. Няма хора, за които да съм казвал, че те вече нямат място в състава. Това, което ми се струва обаче по-реално, е да повикам състав от тези, с които работих това лято. Специално за споменатите четирима играчи ми се струва по-малко вероятно да бъдат в отбора за квалификацията. Но от друга страна всичко е възможно."

Италианският треньор има предвид квалификацията за Евроволей `21, която ще се проведе в Израел след Нова година. Затова и следващият сбор на националите е планиран за декември, когато ще се води целенасочената подготовка за решаващите мачове срещу Израел и Австрия.

"За момента все още не сме започнали да се подготвяме за европейската квалификация - посочи Пранди. - Имахме други цели за този лагер. Разбира се, имаме информация за отделни състезатели от двата отбора, но нашата същинска работа за подготовката към тази квалификация ще започне в края на декември. Тогава ще се съберем отново за кратък лагер преди участието ни в Израел. Надяваме се, че до тогава ще успеем да придобием нужната информация. Аз съм оптимист. Това не означава, че на базата на моя оптимизъм ще спечелим всичко възможно и всички предстоящи мачове. Това преди всичко е свързано с много работа, с представяне в тази срещи. Ясно е, че в квалификацията ние ще бъдем фаворит на теория. Но ние трябва да го заслужим и на игрището! Бъдещето ще покаже."

Все още няма коментари

Още

Националите ще мият срама с исторически мач

28.10.2020

485 1
Сев. Македония и Буркина Фасо ни минаха в ранглистата на ФИФА

22.10.2020

168 2
Футболист на годината? Не, Краев е Голямата уста на 2020 г.

Влез или се регистрирай за да коментираш