Quantcast
Пранди тепърва ще гради стил на волейболния ни отбор | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Пранди тепърва ще гради стил на волейболния ни отбор

109
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Водени от звездата Цветан Соколов, волейболните национали загряват за откритата тренировка

Селекционерът на националите по волейбол Силвано Пранди обяви, че трябва да изгради стил на игра на отбора. Това изявление на 72-годишния италианец изглежда малко странно на фона на това, че той е начело на българските национали от края на декември 2018 г. и би трябвало да е работил по изграждане на стила на игра. 

Вчера Пранди събра част от избраниците си за открито тренировъчно занимание в "Арена Армеец" и среща с медиите, макар тази година тимът ни да няма никакви ангажименти заради отменените състезания във връзка с пандемията на коронавирус. Най-близкият турнир, на който нашите ще участват са европейските квалификации през януари 2021 г.

"Започваме нов олимпийски цикъл. Ще бъде изключително важно да създадем условия за един силен отбор. Извикал съм някои състезатели за първи път. Искаме да ги интегрираме. Най-важното пред мен е да поставим механизмите на игра, които смятам, че ще бъдат ефективни. Трябва да поставим посоката на този път, който искаме да започнем сега. Европейските квалификации през януари са най-близката ни цел. Сега е най-подходящият момент да поставим основите на този отбор и да изградим стил на игра. - каза Пранзи. - Преди самите мачове няма да имаме никакво време за подготовка. Не е лесно да бъдат заместени големите волейболисти. Това е една от задачите пред нас, извикали сме млади играчи. Надявам се да успеем да намерим достойни заместници на отказалите се Виктор Йосифов и Теодор Салпаров".

Пранди заяви, че все още не е обсъждано кой ще бъде новият капитан на мястото на Йосифов, тъй като това не е спешен въпрос. Що се отнася до отношенията му с разпределителя Георги Братоев. Както е известно, италианецът не взе Братоев на Евро 2019 миналата есен, а след отпадането на тима ни волейболистът коментира с нелицеприятни изрази работата на треньора. 

"С всички тези, които са в залата в момента, трябва да бъдем в добри професионални отношения. Отношенията ми с Георги Братоев са коректни и няма проблеми между нас. Националният отбор не е затворена организация. Ако един път си бил изваден, не значи, че повече няма да играеш в него. Най-важното е най-подготвените да бъдат викани в тима. Имаме шанс да изпробваме някои нови имена, които не съм виждал до този момент", каза Пранди

Самият Братоев пък каза, че е настроен да играе в отбора.

"За нас ще бъде важно да подготвим самите себе, а и като отбор за януари. Евроквалификацията изглежда лека с Израел и Австрия, но се класира само един отбор. Искам да бъда част от този отбор. За всичките тези години не мога да кажа, че е имало лоша атмосфера. - добави разпределителят. - Не е от значение кой ще бъде начело на отбора. Това зависи от федерацията. Нашата работа е да даваме най-доброто в мачовете и тренировките. Не обръщаме внимание на това. Продължава Силвано, а след него ще застъпи Ники Желязков".

Все още няма коментари

Още

Любомир Ганев влезе в управлението на европейския волейбол

16.10.2020

336 2
Соколов спря "Нефтохимик" в квалификациите за Шампионската лига

02.10.2020

229
Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

13.08.2020

3435

Влез или се регистрирай за да коментираш