facebook
twitter

Спорт

Панталеев: Крайно време беше да взема медал

61
 СПОРТАЛ

Боксьорът Радослав Панталеев е щастлив, че най-после ще вземе медал от голямо първенство. Националът си осигури поне бронз в кат. 91 кг на световното за мъже в Екатеринбург (Рус), след като се класира на полуфинал с убедителна победа над действащия световен шампион Ерисланди Савон (Куба). 

"Радвам се, защото дълго време чаках този успех. На всички големи първенства, на които съм участвал до момента, оставам в подножието на медалите и беше крайно време да ми се случи и това", заяви Панталеев пред Фейсбук страницата на федерацията ни по бокс. 26-годишният боксьор от Долна Митрополия се радва и за победата срещу толкова силен съперник. "Бих го благодарение на характера си и българското сърце. Още от първия рунд опитах да взема предимство. Знаех, че ще спечеля. Гледах да стоя възможно най-близо до Савон", каза той пред "РИА Новости".

На полуфинала днес Панталеев ще се бие с руснака Муслим Гаджимагомедов, шампион от Европейските игри през 2019 г. "Имам време да го разуча и се надявам да го победя. Целта ми е да стигна до края на това първенство", каза българинът.

Той призна, че ощетяването на Даниел Асенов на 1/4-финала срещу Шахобидин Зоиров (Узб) го е притеснило. "Няма как да не се отрази. Качих се на ринга малко притеснен от съдиите. Дори накрая, когато чух, че победата е с единодушно решение, помислих, че ще му я дадат на него", допълни Панталеев.

Асенов пък съобщи, че контестацията на БФБокс срещу решението на съдиите е била отхвърлена. "Главната комисия не одобри контестацията ни под предлог, че е подадена със закъснение. Треньорският щаб реагира изключително бързо, още преди началото на следващият мач от програмата, но явно някъде по веригата е станало объркване", написа Тайсъна във Фейсбук.

Ключови думи:

бокс, Радослав Панталеев
Все още няма коментари

Още

МВР обеща да праща журналисти на обучение в Турция
Най-новата дата за Джошуа - Пулев: 12 декември

01.09.2020

93
С ъперкът-мълния Поветкин прати Уайт при лекарите

23.08.2020

6481 10

Влез или се регистрирай за да коментираш