facebook
twitter

Спорт

Компания на Божков стана генерален спонсор на "Левски"

"Сините" останаха без Николай Михайлов за първите мачове в Лига Европа
881
 БГНЕС
Новите екипи на "Левски" бяха представени от вратаря Николай Михайлов, Станислав Иванов, новото попълнение Дени Алар и Хали Тиам (от ляво на дясно).

"Левски" официално представи новия си спонсор - "Националната лотария". Футболистите на тима ще играят с логото на 7777.bg на екипите още утре в първия мач с "Ружомберок" (Слвк) от първия квалификационен кръг на Лига Европа. От "Левски" уточниха, че в рамките на партньорството ще бъдат осъществени редица проекти, свързани с школата на клуба. 

"С "Националната лотария" тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем "Левски" към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914-а. Това партньорство е много повече от спонсорски договор - това е социален проект, чиято цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира, да се докосне до "синята" магия и да подкрепя любимия отбор", заяви изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев.

Основният акционер на "Левски" Георги Попов е в съвета на директорите на "Националната лотария", където според "Капитал" чрез свои фирми дял притежава Васил Божков. Последният присъства на срещата на футболните шефове с премиера Бойко Борисов от името на "сините".

Вчера тимът представи и екипите за новия сезон. На гърдите на играчите се връща буквата "Л", която традиционно бе на фланелките до 2014 г., но след това бе сменена от емблема по случай 100-годишнината на клуба. От вътрешната страна на новите екипи пък е сложен първият печат на "Левски" в историята му, а освен това има и жълто-червено райе, посветено на първите цветове на клуба. Имената на играчите ще бъдат изписани на кирилица за българското първенство и на латиница за евротурнирите. Скоро "Левски" ще открие и музей за историята на клуба. В него ще бъде изложен и Учредителният протокол на клуба, който е от 1911 г. Това разкри Илия Христов от Сдружение "Сини сърца".

"Левски" ще остане без Николай Михайлов за мачовете с "Ружомберок" в Лига Европа и началото на сезона в Първа лига, съобщи "Спортал". Вратарят, който участва в представянето на екипите, е получил разтежение първа степен на връзката на дясното коляно, като се очаква да отсъства около 15 дни.

Ключови думи:

футбол, Левски
Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" отказа да подпише договора за ТВ правата

14.07.2020

673 6
Феновете на "Левски" са внесли 89% от клубните приходи

14.07.2020

33 1
"Реал" е на победа от 34-та титла на Испания

14.07.2020

52

Влез или се регистрирай за да коментираш