facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА-София" увеличи капитала си със 70%

Клубът ще смени целия съвет на директорите, а изп. директор Трифон Попов ще се върне в Ловеч
514
 БГНЕС
Нападателят на "ЦСКА-София" Кирил Десподов държи наградата си за най-добър футболист на XIV кръг в Първа лига според анкетата на Пресклуб "България". Той я заслужи заради гола, с който донесе победата с 1:0 в гостуването срещу "Локомотив" (Пд). "Не се чувствам в много добра форма, макар че бележа голове. Още много мога и знам, че мога", заяви националът след награждаването.

"ЦСКА-София" увеличи уставния капитал на клуба с почти 70%. Справка в Търговския регистър показва, че стойността е нараснала от 10.6 млн. лв. на 17.8 млн. лв. Промяната бе направена вчера, точно четири седмици след доплащането на 7.8 млн. лв. за емблемата и активите на фалиралия гранд ЦСКА.

Направеното плащане от фенското сдружение "Ред Енимълс" на 11 октомври бе на стойност 7 835 367.50 ст. и представляваше остатъка по офертата от 8 млн. лв., с която приближената до Гриша Ганчев фирма спечели търга през май 2017 г. (останалите 164 632,50 лв. бяха депозирани авансово като задатък за участие в процедурата). Увеличението на капитала пък е в размер на точно 7 235 000 лв., като разминаването с малко над 600 000 лв. спрямо стойността на емблемата и активите най-вероятно идва от спорния крайморски имот, включен в придобитото имущество.

Също вчера стана ясно, че предстоят кардинални промени в оперативното ръководство на "ЦСКА-София". Ще бъде сменен целият състав на съвета на директорите, който досега включваше Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Техните места ще бъдат заети от Пламен Марков, о. з. полк. Фильо Филев и Искра Григорова, която веднага след финализирането на тръжната процедура смени лидера на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца като управител и единствен представител на "Ред Енимълс".

Освен това Трифон Попов ще бъде освободен от длъжността изп. директор и най-вероятно ще бъде върнат на работа в Ловеч. Той бе президент на "Литекс" от 2008 до 2016 г., когато ловешкият клуб бе преобразуван в "ЦСКА-София" и Попов продължи работата си на ст. "Българска армия". Шефският пост ще бъде зает от досегашния спортен директор Пламен Марков. Овакантената от него позиция пък почти сигурно ще бъде поверена на главния скаут Велизар Димитров.

Промените в клуба от Борисовата градина може да засегнат и треньора Нестор Ел Маестро, който се ползва с все по-малко доверие от феновете на тима. Сърбинът дори вече е спряган за нова работа в Австрия, където е познат от престоя си като пом.-треньор в "Аустрия" (Виена) през 2016-2017 г. Според близкия до клуба сайт 7DniCSKA.bg "ръководствата на "Щурм" (Грац) и "Адмира Вакер" оглеждат Ел Маестро за евентуален нов наставник след уволненията на Хайко Фогел и Ернст Баумайстер".

Все още няма коментари

Още

Нападател на "Левски" отпадна от националния отбор

24.02.2020

35
Божинов дебютира "по български" в "Пескара"

23.02.2020

Обновена

949 1
РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ЕФБЕТ ЛИГА - XXII КРЪГ

23.02.2020

646

Влез или се регистрирай за да коментираш