facebook
twitter

Спорт

Българските лекоатлети се мъчат да останат във II дивизия на Европа

72
 Фейсбук
Ивет Лалова

Въпреки присъствието на най-добрите ни лекоатлети в момента 52-членният българският отбор трябваше да се бори до последно снощи за оставане във II дивизия на европейското отборно първенство.

В първия ден на турнира във Вараждин (Хър) нашите събраха 143 т. от 21 състезания и преди вчерашните 19 бяха на 7-о място от 12 състава. Място напред е тимът на домакините от Хърватия със 149, а на осма пазиция - Кипър със 141. Битката за влизане в елитна дивизия се очерта между Естония (185), Словения (179) и Латвия (165). Тази година регламентът повелява в I дивизия да се изкачи само един отбор, но в трета да изпаднат общо пет, т.е. българският тим е точно над чертата и всяка точица снощи бе изключително ценна.

В първия ден призови места от българите заеха само петима, и то "обичайните заподозрени" - Ивет Лалова победи на 100 м, Тихомир Иванов в скока на височина и Габриела Петрова на троен скок. Милица Мирчева завърши втора в бягането на 3000 м и Марк Славов стана трети на хвърляне на копие.

Снощи надеждите за повече точки към отборния актив бяха отново върху Лалова (вече на 200 м) и Петрова (сега на скок дължина), както и към втората в Европа на скок височина - Мирела Демирева, и еврошампионката по тласкане на гюле в зала Радослава Мавродиева.

Ключови думи:

лека атлетика
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Най-бързият човек е със спрени права заради допинг обвинения

17.06.2020

2260 11
Почина изтъкнатият лекоатлет проф. Петър Бонов

03.06.2020

180
Почина атлетическият гуру проф. Константин Жалов

19.05.2020

508 2

Коментари

Сгугню
снимка на Сгугню

Призови места - 5 от 52! И то все едни и същи.

И това на фона на парите, които се наливат в леката атлетика.

А едни самбисти, например, с никакво финансиране, редовно носят титли и медали.

Нещо приоритетите на спортното министерство изглеждат сбъркани.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×