Quantcast
Борислав Михайлов най-сетне бе вписан като президент на БФС | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Борислав Михайлов най-сетне бе вписан като президент на БФС

275
 БГНЕС
Борислав Михайлов

Борислав Михайлов официално отново е президент на БФС. В края на днешния работен ден (17:55 ч.) той бе вписан в Търговския регистър като представляващ Българския футболен съюз, след като от ноември 2019 г. насам такъв бе Михаил Касабов - и.д. президент след оставката на Михайлов, включително и след 28 април, когато въпросното заявление за напускане бе оттеглено.

"След като две съдебни инстанции потвърдиха легитимността на демократично избрания президент на Българския футболен съюз, днес Агенцията по вписванията изпълни законовото си задължение си да впише Борислав Михайлов на съответната позиция. Българският футболен съюз и президентът Михайлов заявяват категоричното си намерение да бъде спазен Уставът на БФС и да бъде организирано редовно Общо събрание, което се явява единствен начин футболът ни да не падне жертва на сложни юридически хватки и да не изпадне в опасна безтегловност", се казва в съобщение на БФС.

Решението идва ден, след като Търговския регистър отказа да признае решенията на Изпълкома на БФС от 19 август, сред които бе и свикване на конгрес на 18 март 2022 г. Една от причините за отказа бе, че заседанието на Изпълкома е било свикано от Борислав Михайлов, подписан като президент на футболния съюз, без да е бил вписан като такъв в Агенцията по вписванията.

При това положение най-вероятно ще се наложи свикването на ново заседание на Изпълкома, на което да бъдат потвърдени вече взетите решения, за да бъдат те легитимни.

 

Още

Стойчо Младенов: Не ми останаха зъби от стискане!

08.12.2021

250
"Лудогорец" излиза утре без петима ценни играчи

08.12.2021

93
Длъжникът "ЦСКА-София" атакува пошло спортния министър

08.12.2021

770