Quantcast
Баскетболният "Балкан" взе бивш треньор на "ЛУКойл Академик" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Баскетболният "Балкан" взе бивш треньор на "ЛУКойл Академик"

64
 botevgrad.com

Треньор, който три пъти (2010, 2011, 2015) изведе бившия баскетболен хегемон в България "ЛУКойл Академик" до титлата, пое настоящия първенец "Балкан". 50-годишният Йовица Арсич е подписал договор за 2 г. с ботевградския клуб, като идва от сръбския "Борац" (Чачак). 

"Приех много лесно предложението, защото тук се чувствам като у дома. Бил съм достатъчно време в България, познавам обстановката и се чувствам добре. Знам, че "Балкан" има сериозно и амбициозно ръководство и най-добрите фенове в България", коментира сърбинът пред клубния сайт. 

Арсич каза още, че вече разговаря с ръководството на "Балкан" за селекция, още е рано да се назовават каквито и да е имена.

"Трябва да видя на запис всички мачове от плейофите. Искам да видя кои баскетболисти могат да са интересни за нас. Разбира се, по-лесно е да работиш с някого, който вече е бил тук и чувства отбора и атмосферата. Трябва ни малко по-широк състав. Може да привлечем един или двама чужденци, ще опитаме да намерим такива, които не са за първи път в Европа и да са свикнали с европейския баскетбол (явно има предвид американци) - каза още Арсич. - За преодоляване на квалификациите за Шампионска лига ни трябва и малко късмет. Със сигурност желанието за Шампионска лига е постижимо. Подготовката ще започне малко по-рано, отколкото миналата година, но вярвам, че ще сме готови. Засега няма конкретна дата, когато излезе календарът на квалификациите за Лигата, ще решим."

Арсич обяви, че запазва треньорския екип на предшественика си Небойша Видич, като нов ще е само Иван Коцев.

Все още няма коментари

Още

Баскетболистите ни водеха с 16 т., но паднаха от Гърция с продължение

30.11.2020

43
Поражение с 39 т. отдалечи баскетболния ни тим от Евро 2022

28.11.2020

102
Напусна ни една епоха в българския баскетбол - Симеон Варчев

23.11.2020

3737 3

Влез или се регистрирай за да коментираш