facebook
twitter

Спорт

Агаси: Сърцето ми диктуваше да работя с Григор Димитров

748
ЕПА/БГНЕС
Андре Агаси аплодира Григор Димитров след спечелена точка в мача срещу италианеца Томас Фабиано от III кръг в Мелбърн.

Тенис легендата Андре Агаси разкри своята гледна точка в сътрудничеството с Григор Димитров. От края на миналата година бившият №1 в света работи като личен консултант на първата ракета на България и го придружаваше на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

"Просто следвах пътя си и сърцето ми диктуваше да поема това предизвикателство - сподели 48-годишният американец пред чилийското издание "Ла Терсера". - Исках да съм свързан с любимия ми спорт и да му давам това, което мога. Точно затова приех да работя с Григор, защото бях сигурен, че ще се наслаждавам на тази задача."

Въпреки суперзвездното присъствие в своята ложа Димитров се представи по-слабо на Australian Open в сравнение с миналата година, когато достигна 1/4-финал. Сега световният №21 отпадна на 1/8-финалите и идния понеделник ще отстъпи с поне две места в ранглистата.

"Когато бях играч, никога не съм изпитвал напрежение върху себе си - добави Агаси. - Сега е съвсем различно. Чувстваш напрежението, че трябва да дадеш най-доброто, да направиш правилното и да помогнеш на човека отсреща да вземе най-доброто решение. Когато трябва да подготвя физически и психически Григор Димитров, взимам предизвикателството много сериозно и давам всичко от себе си да му помогна да го стори."

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Димитров не е поставен в Големия шлем за първи път от 3 години

24.05.2019

56
Димитров: Това е позитив, седмицата беше чудесна

23.05.2019

171
Григор Димитров се срина и отпадна в I кръг в Женева

22.05.2019

78

Коментари

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

онова сърце дето е отзад нали?

 

Wolf ACE

Ся, точно ли е преведено заглавието?

Щото е в .. минало време...

Аз ли нещо съм изостанал?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×